امروز: پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/25]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 11159 تاریخ انتشار: شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۲:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

حضور دبیرکل نهاد در جشن کودکان کتابخانه شهید شهریاری ملارد

خبرایران: دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، صبح روز چهارشنبه (7 مرداد) میهمان جشن اعضای کتابخانه شهید شهریاری شهرستان ملارد بود.
حضور دبیرکل نهاد در جشن کودکان کتابخانه شهید شهریاری ملارد

به گزارش خبرایران از روابط‌ عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، صبح چهارشنبه (7 مرداد‌ ماه) دبیرکل نهاد به همراه محمدهادی ناصری طاهری، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل نهاد و علی نیکنام، مدیرکل کتابخانه‌های استان تهران میهمان جشن اعضای کتابخانه شهید شهریاری شهرستان ملارد شدند. در این نشست صمیمانه علی سلطانی، بخشدار ملارد نیز حضور داشت.

این کتابخانه که در منطقه قشلاق شهرستان ملارد واقع شده است، از 2 آذرماه 1391 راه اندازی و در حال حاضر توسط یک کتابدار اداره می‌شود؛ به گفته وی بیش از نیمی از اعضاء این کتابخانه کودکان هستند و به دلیل کمبود فعالیت‌ها و امکانات تفریحی در این منطقه، اهتمام مسئول این کتابخانه همواره پُر کردن اوقات فراغت کودکان از طریق انجام فعالیت‌هایی همچون جمع خوانی، قصه خوانی، تشکیل انجمن محیط زیست، تشکیل کانون نویسندگان ویژه اعضاء و... بوده است. جمع خوانی یکی از برنامه‌های هفتگی این کتابخانه است که صبح امروز (7 مرداد ماه) برگزار شد. بنا به درخواست مسئول این کتابخانه، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این مراسم حضور داشت.

کتابخانه شهید شهریاری با ردیف‌هایی چیده شده از صندلی‌های چوبی میزبان نزدیک به 100 کودک مشتاق بود. تعدادی از آنها کتابخانه را همچون مدرسه خانه دوم خود می‌دانستند و سر زدن‌های هر روزه به آن برایشان عادت شده بود. در دست‌های بعضی کتاب‌هایی خودنمایی می‌کرد؛ لطیفه‌های هم شاگردی، من موش بودم، سنجابی که پشیمان شد و... ؛ کوچکترها لحظه‌ای دست مادر را رها نمی‌کردند؛ بچه‌های بزرگتر در هیاهوی جمعیت غرق در مطالعه یک کتاب بودند؛ تعدادی هم خود را برای جمع خوانی آماده می‌کردند. میهمانی با ورود دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور آغاز شد و کودکان برای خوش‌ آمدگویی سرود "من یار مهربانم" را همصدا خواندند. سپس نوبت به جمع خوانی بود؛ یکی از داستان‌های شاهنامه، جنگ رستم با برزو، توسط 5 تن از اعضای کودک کتابخانه خوانده شد.

میهمانی با معرفی کتاب "شمیم عاشقی" خاطراتی از زندگی شهدای ملارد، از سوی دکتر مصطفی قیصری، یکی از میهمانان این مراسم، پی گرفته شد. وی به عنوان متخصص روانشناسی، مدتی است که به صورت داوطلبانه به برگزاری کلاس‌های آموزشی مهارت زندگی برای اعضاء این کتابخانه اقدام کرده است.

در ادامه زهرا غدیری، عضو 10 ساله این کتابخانه به معرفی کتاب "سنجابی که پشیمان شد" نوشته شهرام صالحی پرداخت. این کتاب ویژه گروه سنی "ب"، داستان زندگی سنجابی است که عادت بدی داشت و آن مسخره کردن بقیه حیوانات جنگل بود. او آن قدر به این کار ادامه داد تا تمام دوستان خود را از دست داد؛ و آنگاه که به کمک نیاز داشت هیچکدام از حیوانات جنگل حاضر نشدند به او کمک کنند.

 کتاب "هیچکس کامل نیست" نوشته هنری وایزینگر توسط فائزه طاهری، عضو 17 ساله این کتابخانه معرفی شد. این کتاب پیشنهاداتی عملی و سودمند در زمینه بهبود روابط انسانی ارائه می دهد. فائزه طاهری خواندن این کتاب را به پدران و مادران، مربیان و تمامی کسانی که به بهتر شدن روابط انسانی اهتمام می‌ورزند، توصیه کرد.

سپس کتاب "قطار ساعت ۴:۵۰ دقیقه از پدینگتون" داستانی جنایی به قلم آگاتا کریستی توسط آرزو سعیدی، عضو 17 ساله این کتابخانه ارائه شد.

قصه گویی یکی از مادران عضو کتابخانه از دیگر بخش‌های این مراسم بود که با استقبال پرشور کودکان همراه بود. 

در ادامه علیرضا مختارپور با توجه به حضور گروه های سنی مختلف در این نشست و جلوگیری از کسالت آور شدن فضا، سخن خود را کوتاه کرد. وی ضمن تقدیر از اولیاء و مسئولین برگزار کننده، خطاب به آنان گفت: هر چقدر در زمینه کتابخوانی، قصه خوانی و آشنایی کودک با کتاب سرمایه گذاری کنید، ضرر نکرده اید. مسائل مربوط به کتابخوانی و قصه گویی امروز مهارت محسوب می شود؛ و در شرایطی که طبخ یک غذا نیاز به مطالعه کتاب های آشپزی دارد، مگر می شود تربیت یک انسان بی نیاز از کسب مهارت و آموزش باشد.

وی ضمن ابراز خرسندی از معرفی کتاب هایی که توسط گروه سنی نوجوان و جوان حاضر در نشست صورت گرفت، اظهار داشت: از شما نوجوانان و جوانان که کتاب ها را به خوبی معرفی کردید، درخواست می‌کنم مطالعات خود  را بیشتر کنید؛ همچنین تمرین کنید که پس از مطالعه یک کتاب آن را برای دو گروه، دوستان کوچکتر خود و همچنین پدر و مادر تعریف کنید.

در ادامه دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بر ضرورت توجه به قصه و شعرخوانی برای کودکان تأکید کرد. وی از کودکان خواست تا هر کسی که شعرهای "پاشو پاشو کوچولو" و یا "گندمُ کی می خوره" را از حفظ است، برای جمع بخواند؛ اما از آنجاییکه هیچ کدام از بچه ها پیش از این، شعرهای مذکور را نشنیده بودند، ایشان خود برای بچه‌ها شعرخوانی کرد. وی با ریتم و ضرب آهنگی دلنشین شعر خواند و این شعرها با صدای دست‌های کودکان و لبخندهای رضایت کودکانه همراهی می‌شد.

در خاتمه، خاطره میهمانی اعضاء کتابخانه شهید شهریاری ملارد، با گرفتن عکسی یادگاری به ثبت رسید.

کتابخانه شهید سلیمی نیز مقصد بعدی در سفر به شهرستان ملارد بود. دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ضمن بازدید از بخش‌های مختلف این کتابخانه پای صحبت‌ها و گلایه های اعضاء نشست. وی ضمن اظهار خرسندی از حساسیت اعضاء در خصوص وضعیت کتابخانه، نسبت به پیگیری مسئولین استان تهران در رفع مشکلات موجود تأکید کرد

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب