امروز: جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ [2024/04/19]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 12715 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۸:۴۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

بیانیه اجلاس سران و دولتهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز؛

جی یی سی اف سکویی برای مقابله با چالشهای بین‌المللی

خبرایران: سران کشورها و دولتهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز با اشاره به جایگاه این کشورها برای مقابله با چالشها در صحنه بین‌المللی بر مخالفت با اعمال قوانین و مقررات فرازمینی و تحریمهای اقتصادی در تجارت گاز علیه اعضای جی یی سی اف تاکید کردند.
جی یی سی اف سکویی برای مقابله با چالشهای بین‌المللی

ه گزارش خبرایران، در پایان سومین نشست اجلاس سران کشورها و دولتهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز(جی یی سی اف) که امروز در تهران و با حضور سران این کشورها برگزار شد، بیانیه اجلاس سران کشورها و دولتهای عضو، قرائت شد که متن کامل آن به این شرح است: 

گاز طبیعی: سوخت مطلوب برای توسعه پایدار

ما، سران کشورها و دولتهای عضو مجمع کشورهای صادر کننده گاز (جی‌یی‌سی‌اف)، بنا به دعوت رئیس جمهوری اسلامی ایران، حسن روحانی، در تاریخ ٢٣ نوامبر( ٢ آذرماه) در تهران، جمهوری اسلامی ایران، گرد آمدیم تا بر اساس روح همبستگی و همکاری برای برگزاری سومین نشست سران دیدار کنیم و بر این اساس: 

الف: باتاکید بر حق حاکمیت مطلق و دائمی اعضای جی‌یی‌سی‌اف بر منابع گاز طبیعی‌شان و تعهد آنان به اصول و اهداف اساسنامه مجمع. 

ب: بایادآوری بیانیه‌های نخستین نشست سران مجمع در دوحه قطر در تاریخ ١٥ نوامبر ٢٠١١ و دومین نشست سران در مسکو، فدراسیون روسیه، در یکم ژوییه  ٢٠١٣،

ج: با به رسمیت شناخته شدن تواناییهای کشورهای عضو به عنوان صادرکنندگان قابل اعتماد گاز طبیعی، برای برنامه‌ریزی و مدیریت منابع گاز و کمک به تقویت امنیت عرضه گاز طبیعی. 

د: و تاکید بر اهمیت ثبات بازار انرژی گاز و ثبات بازار مالی در تضمین سرمایه‌گذاری کافی در پروژه‌های کنونی  و آینده گاز طبیعی. 

ه: و با تاکید بر اهمیت همکاری و هماهنگی میان کشورهای عضو از طریق تبادل اطلاعات در مورد صنعت گاز و سهیم شدن در بهترین عملکردها و نیز همکاری در ارتقای استفاده از گاز طبیعی در سرتاسر جهان.

و: با تاکید بر فواید گاز طبیعی به عنوان منبع انرژی پاک و فراوان و کمک بالقوه آن به توسعه پایدار جهانی.

ز: و تاکید بر اهمیت در نظر گرفتن قیمت معقول و منصفانه برای منابع گاز طبیعی در فضای رقابتی و عاری از تبعیض و مقابله با چالشهای ناشی از ابهامات اقتصادی و سیاسی و نیز نگرانیهای زیست‌محیطی.

ح: در کنار به رسمیت شناختن این‌که افزایش تقاضا برای گاز تحت تاثیر رشد جمعیت، رشد اقتصادی و ملاحظات زیست محیطی، تمرکز بیشتر بر امنیت عرضه و تقاضا و اعمال ساز و کارهای باثبات، قابل اعتماد و شفاف که وجود یک بازار عاری از محدودیتهای متاثر از انگیزه‌های سیاسی و تصمیمات و مداخلات یکجانبه را می‌طلبد.

ط: باتاکید بر لزوم حمایت از یک رهیافت مبنی بر همکاری و لزوم وجود یک ساز و کار مبتنی بر همکاری سیاسی و استراتژیک در بازارهای جهانی گاز به منظور تقویت کامیابی و رفاه کشورهای عضو. 

ما کشورهای عضو عزم مشترک خود را برای تحقق موارد زیر اعلام می‌داریم:

١-حمایت از منافع جمعی کشورهای عضو با اجرای سیاستها و استراتژیهای هماهنگ در سطح بین‌الملل با هدف تقویت منافع کلی اجتماعی-اقتصادی ناشی از منابع گاز طبیعی کشورهای عضو. 

٢-ارتقای مصرف گاز طبیعی به عنوان پاکترین سوخت فسیلی با نقش حیاتی آن در ترکیب انرژی جهانی به منظور نیل به اهداف توسعه پایدار برای یک منبع انرژی پاک، قابل اعتماد و کارآمد {برای انتقال و لحاظ کردن آن در گفتگوهای نشست تغییرات آب و هوایی در پاریس}.

٣- تقویت تلاشها برای سرمایه‌گذاریهای مشترک میان کشورهای عضو با هدف عرضه قابل اعتماد گاز طبیعی به بازارهای جهانی.

٤- تاکید بر نقش بنیادین قراردادهای بلندمدت گاز در تامین مالی پروژه‌های گازی در مقیاس بزرگ همراه با در نظر گرفتن زنجیره ارزش، توسعه چارچوبهای قراردادی، در نظر گرفتن تلاشهای گسترده، سرمایه‌گذاریها، تعهدات و خطرهایی که کشورهای عضو متقبل می‌شوند. 

٥- ارتقا و بسط گفتگوی آزاد و سازنده با واردکنندگان گاز طبیعی از طریق سازمانها و مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی مرتبط با انرژی در مورد مسائلی از قبیل تقاضا برای گاز طبیعی و توسعه زیرساختهای ضروری فرامرزی با هدف سهیم شدن مساوی در ریسکها میان عرضه‌کنندگان و مصرف‌کنندگان گاز طبیعی از طریق اجرای سیاستهای قابل پیش بینی و غیر تبعیض آمیز مالی، تجاری، انرژی و زیست محیطی. 

٦- تقویت همکاری، هماهنگی و تبادل نظر میان اعضا و همه دست اندرکاران صنعت گاز برای نیل به اهداف جی‌یی‌سی‌اف، بویژه در زمینه تکنولوژی، لجستیک، مدیریت و توسعه منابع انسانی به منظور ارتقای کارآیی، نوآوری، انتقال فناوری و تحقق بهترین عملکردهای بین‌المللی{ از طریق ایجاد پژوهشگاه گاز مستقر در الجزایر}.

٧- به رسمیت شناختن لزوم اتخاذ یک رهیافت مشارکت در ریسک در مورد قیمتگذاری گاز، به نحوی که با قیمتهای نفت و فرآورده‌های آن در قراردادهای بلندمدت مرتبط باشد.( هدف از این اقدام تضمین سرمایه‌گذاری بهنگام در زنجیره گاز و به رسمیت شناختن لزوم دستیابی به بهای معقول و منصفانه برای گاز طبیعی است.) همچنین در نظر گرفتن ماهیت گاز طبیعی به عنوان یک منبع تجدیدناپذیر و تمام شدنی و نیز مزیتهای آن از نظر کارآیی انرژی و مزایای زیست محیطی.

٨- { اعلام مخالفت اکید با اعمال  قوانین و مقررات فراسرزمینی و تحریمهای اقتصادی در تجارت گاز و علیه اعضای جی‌یی‌سی‌اف}.  

٩-تقویت نقش جی‌یی‌سی‌اف، به عنوان سکویی برای دفاع و پیشبرد جایگاه کشورهای عضو برای مقابله با چالشها در صحنه بین‌المللی انرژی. 

١٠-همچنین از جی‌یی‌سی‌اف درخواست می‌شود گفتگوهای موثر و جدید میان کشورهای عضو، کشورهای مصرف‌کننده و دست اندرکاران صنعت گاز را توسعه دهد، به نحوی که  ارتقای شفافیت و ثبات در بازار کمک و انتقال فناوری به نفع کشورهای عضو را تسهیل کنند. 

١١-سران کشورها و دولتهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز قدردانی خود را از عالیجناب حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، به دلیل رهبری و برگزاری عالی سومین نشست سران جی‌یی‌سی‌اف و نیز دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران برای میهمان نوازی گرمشان اعلام می‌دارند. 

١٢- کشورهای عضو توافق کردند که چهارمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در بولیوی برگزار شود.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب