امروز: چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/24]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 13307 تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱:۱۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

سردار مهری اعلام کرد؛

آمار کشته‌ها در ۸ ماهه امسال ۱۱ هزار و ۸۶۷ نفربوده است/۲۰ هزار تومان جریمه برای خودروهای فاقد برگه معاینه فنی صادر می‌شود/ پلیس با خودروهای دودزا برخورد می‌کند

خبرایران: رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی گفت: در۹ ماه اخیر نزدیک به ۲۳ میلیون خودرو را متوقف کردیم که از این تعداد حدود ۲ میلیون خودرو فاقد برگ معاینه فنی یا برچسب یا دودزا بوده‌اند.
آمار کشته‌ها در ۸ ماهه امسال ۱۱ هزار و ۸۶۷ نفربوده است/۲۰ هزار تومان جریمه برای خودروهای فاقد برگه معاینه فنی صادر می‌شود/ پلیس با خودروهای دودزا برخورد می‌کند

به گزارش خبرایران، نشست خبری سردار تقی مهری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی، صبح امروز یکشنبه ۱۳ دی ماه ۹۴، با حضور جمعی از اصحاب رسانه، در محل شهرک آزمایش برگزارو دراین نشست خبری «سردار تقی مهری» رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی ضمن تسلیت شهادت شیخ نمر به اقدامات پلیس راهور اشاره و اظهار داشت: طرح زمستانه که از ماه گذشته آغاز شده تا ۲۳ اسفند ادامه دارد و با هماهنگی همه دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان در جاده‌های کشور به ویژه در گردنه‌های برف گیر در حال اجرا است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی تصریح کرد: امسال ریزش برف و کولاک را بیشتر از سال گذشته در نقاط غربی و شمال غرب کشور شاهد بودیم اما خوشبختانه مشکل عمده و اساسی در اجرای طرح زمستانه نداشته و با هماهنگی همه دستگاه‌ها در راه مانده نداشته‌ایم.

این مقام ارشد پلیس راهور ناجا به ماموریت دیگر پلیس در کنترل تصادفات و برخورد با متخلفان در سطح جاده‌ها و درون شهرها اشاره کرد و گفت: در پی ۸ ماه گذشته بنا بر آمار پزشکی قانونی حدود ۳۳۱ نفر نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کمتر کشته شده‌اند یعنی ۲٫۷ درصد کاهش کشته داشته‌ایم و حدود ۵۰ درصد افراد در سر صحنه کشته شده و ۵۰ درصد دیگر نیز در مراحل پیش بیمارستانی و بیمارستانی کشته شده‌اند که این امر نشان می‌دهد که باید اقدامات ویژه‌ای در این زمینه انجام شود.

سردار مهری آمار کشته‌ها در ۸ ماهه امسال را ۱۱ هزار و ۸۶۷ نفر اعلام کرد و گفت: علت این تصادفات عمدتا سرعت بالا و عدم توجه به جلو بوده که باعث وقوع تصادف و واژگونی به خصوص در جاده‌های بین‌شهری شده است؛ علت عمده واژگونی‌ها نیز سرعت، خستگی و خواب‌آلودگی عنوان شده است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی، به دیگر وظایف و ماموریت‌های پلیس راهور در حوزه برخورد با خودروهای دودزا و فاقد معاینه فنی پرداخت و اظهار داشت: در پی ۹ ماه اخیر نزدیک به ۲۳ میلیون خودرو را متوقف کردیم که از این تعداد حدود ۲ میلیون خودرو فاقد برگ معاینه فنی یا برچسب یا دودزا بوده‌اند؛ ۷٫۵ درصد خودروهای فاقد معاینه فنی درون شهرها بودند و بیش از ۱۰ درصد در سطح جاده‌ها است.

وی تصریح کرد: پلیس با خودروهای دودزا برخورد می‌کند و برخورد به صورت جریمه، فک پلاک، الصاق پلاک تعمیری و اعزام به تعمیرگاه است و رانندگان می‌توانند بعد از رفع عیب خودرو مدارک را از پلیس دریافت کنند.

این مقام ارشد راهور ناجا درمورد معاینه فنی و آنچه مقررات تعیین کرده است گفت: ۲۰ هزار تومان جریمه برای خودروهای فاقد برگه معاینه فنی صادر می‌شود و نکته مهم این است که پلیس اختیار توقیف و اعزام این دسته از خودروها به پارکینگ را ندارد و فقط جریمه می‌کند.اگر برخورد جدی‌تری در بحث آلودگی هوا مدنظر است باید قوانین سخت‌گیرانه‌تر باشد.

این مقام ارشد راهور ناجا اعلام کرد: در کلانشهرها جریمه نداشتن معاینه فنی ۲۰ هزار تومان و در سایر شهرا ۱۰ هزار تومان است؛ همچنین عدم الصاق برگه معاینه فنی در خودروها در کلانشهرها ۱۰ هزار تومان و در سایر شهرها ۵ هزار تومان و فقط پلیس برگه جریمه تسلیمی صادر می‌کند.

وی در ادامه، به بحث شماره‌گذاری ‌ خودروها پرداخت و اظهار داشت: در طول ۹ ماهه سال ۹۴ بیش از یک میلیون وسیله نقلیه نوشماره، شماره‌گذاری شده‌اند.از این تعداد ۶۷۷ هزار خودرو داخلی، ۴۱ هزار خودرو وارداتی و ۳۳۶ هزار موتورسیکلت بوده‌اند که به چرخه تردد وارد شده‌اند.این تعداد شماره‌گذاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش داشته است.

عالی‌ترین مقام راهنمایی و رانندگی کشور اعلام کرد: در ۹ ماهه اخیر تعداد شماره‌گذاری نوشماره‌ها ۲۳ درصد کاهش، خودروهای وارداتی ۳۴ درصد، موتور سیکلت‌ها ۱۷ درصد و اسقاط خودرو نیز ۱٫۷ درصد کاهش داشته است.

سردار مهری به شماره‌گذاری بیش از ۱۷ میلیون خودرو تاکنون اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰ میلیون موتور سیکلت نیز تاکنون شماره‌گذاری شده و حدود یک میلیون خودرو نیز با پلاک غیر ایرانی داریم که در مجموع می‌توان گفت: ۲۹ میلیون وسیله نقلیه در سطح کشور شماره‌گذاری شده و در چرخه حمل و نقل وارد شده است.

وی تصریح کرد: بیش از ۱۷ میلیون خودرو در سطح کشور داریم که بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو به سن فرسودگی رسیده‌اند، البته سن فرسودگی برای انواع خودرو متفاوت است.

سردار مهری عمر مینی‌بوس‌ها را حداکثر ۱۵ سال،‌اتوبوس‌های درون شهری را ۱۰ سال و اتوبوس‌های بین شهری و تاکسی‌ها را به ترتیب ۱۵ و ۱۰ سال عنوان و تصریح کرد: طبق آمار پلیس تا پایان اذر ماه ۷۵ درصد مینی‌بوس‌ها فرسوده‌ شده‌اند.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اعلام کرد: ۳۱ درصد تاکسی‌ها، ۴۸ درصد اتوبوس‌ها، ۳۷ درصد سواری‌ کرایه بین‌شهری به سن فرسودگی رسیدند و ۴۳ درصد ناوگان برون شهری نیز فرسوده‌اند و برای اینکه وضعیت تردد ایمن ‌تر شود حتما باید تصمیم‌گیری‌های لازم در این زمینه انجام شود.در مبحث آلودگی هوا لازم است خودروهای فرسوده اسقاط شده و از رده خارج شوند که این مسئله یک برنامه‌ریزی مشخص می‌ خواهد.

وی در مورد نوع برخورد پلیس با خودروهای دودزا گفت: هر نوع خودرویی که دودزا باشد هم جریمه و هم فک پلاک می‌شود و این موضوع برای تمام خودروها اعم از دولتی و غیردولتی نیز اعمال می‌شود و وسایل نقلیه سرویس کارکنان دستگاه‌های دولتی نیز اگر دودزا باشند با آنها نیز برخورد می‌شود.

رئیس پلیس راهور ناجا در مورد تعامل پلیس با مراکز معاینه فنی اظهارداشت: پلیس با همه دستگاه‌ها از جمله وزارت کشور، وزارت راه، شهرداری و … همکاری می‌کند؛ حتی در رابطه با راه‌اندازی سامانه مرکز معاینه فنی توسط وزارت کشور نیز جلساتی داشته تا بتوان کنترل خودروهای فاقد معاینه فنی را به صورت مکانیزه اجرایی کرد.

این مقام ارشد راهور ناجا در رابطه با وظایف پیش‌بینی شده برای پلیس در رابطه با خودروهای فرسوده اعلام کرد: از جمله وظایف پیش‌بینی شده برای پلیس طبق آیین نامه جلوگیری از تردد آنها؛ پلیس حق توقیف و اعزام به پارکینگ را ندارد.

سردار مهری اعلام کرد: برای خودرویی که به سن فرسودگی رسیده نباید برگ معاینه فنی و حتی برگه بیمه صادر شود؛ همچنین در رابطه با سوخت این دسته از خودروها باید تجدید نظر شود و مالیات یا عوارض این دسته از خودروها بالا رود تا صاحب آن بداند که استفاده از این نوع خودرو برایش به‌صرفه نیست.

وی به مکاتبات ناجا با دولت در این زمینه اشاره و تصریح کرد: در این مکاتبات درخواست کرده‌ایم که تکلیف خودروهای فرسوده مشخص شود چرا که در قانون نحوه برخورد پلیس با این دسته از خودروها مشخص نشده و باید برنامه‌ای برای از رده خارج کردن این خودروها به صورت یک سیاست روشن اتخاذ شود.

وی نوع برخورد پلیس با خودروهای دودزا را اعمال جریمه ۳۰ هزار تومانی عنوان و تصریح کرد: این خودروها بعد از فک پلاک اعزام به تعمیرگاه می‌شوند و پلیس آنها را به پارکینگ اعزام نمی‌کند.

این مقام ارشد راهور ناجا در رابطه با شماره گذاری موتورسیکلت‌های تولید شده گفت: بیش از ۹۰ درصد این موتورسیکلت‌ها کاربراتوری هستند و مجوز شماره‌گذاری آنها از سوی سازمان ملی استاندارد و وزارت صنعت و معدن برای پلیس صادر شده و پلیس موظف به شماره‌گذاری است.

سردار مهری به پیشنهاد پلیس در مورد از رده خارج کردن موتورسیکلت‌های کاربراتوری اشاره و اظهار داشت: استانداردها باید تغییر کند و موتورهای برقی تولید شود؛ موتورهایی که هیبریدی بوده و با سرعت زیر ۸۰ کیلومتر حرکت کننده که قطعاً در این روند شاهد کاهش آلایندگی موتورسیکلت‌ها و تردد منطقی‌تر آنها خواهیم بود.

وی درخصوص معاف بودن خودروهای تولید سال ۹۰ به بعد از معاینه فنی، اعلام کرد: بنده کاملاً مخالف این روند بوده و باید این مسئله بازنگری شود و خودروها باید سالی یکبار معاینه فنی شوند.

عالی‌ترین مقام راهنمایی و رانندگی کشور اعلام کرد: برای پیشگیری از آلودگی هوا باید خودروهای تولید سال ۹۰ به بعد بعد از ۲ سال برای معاینه فنی اقدام کنند چرا که این روند در پیشگیری از آلودگی هوا قطعاً موثر است.

سردار مهری در خصوص ارائه آمار صدور گواهینامه در ۹ ماهه امسال اظهارداشت: یک میلیون و ۲۴۳ هزار گواهینامه جدید‌الصدور داشته‌ایم که به یک میلیون و ۶۷۲ هزار گواهینامه نمره منفی کسب کردند که به ۲۰ هزار گواهینامه ۲۰ تا ۳۰ نمره منفی و ۹ هزار گواهینامه بیش از ۳۰ نمره منفی گرفته‌اندحدود ۳۰ هزار نفر از رانندگان دارای نمره منفی بالا هستند.

وی در خصوص لایحه ساماندهی تردد موتورسیکلت‌ها اعلام کرد: جلساتی با دولت داشته و پیشنهاداتی ارائه داده‌ایم؛ ما یک طرح پیشنهادی در مورد تجدید نظر در تولید موتورسیکلت داشته‌ایم که پیشنهاد داده‌ایم تولید موتورسیکلت‌های برقی جایگزین تولید موتورسیکلت‌های کاربراتوری شود.

این مقام ارشد راهور ناجا در مورد تخلفات حادثه‌ساز در جاده‌های بین شهری اعلام کرد: اگر راننده‌ خودروی بین شهری دچار تخلف حادثه‌ساز شود دفترچه راننده توسط پلیس ضبط می‌شود و اگر منجر به تصادفات فوتی شده باشد تا یک سال حق رانندگی نداشته و علاوه بر آن دفترچه‌اش نیز ضبط می‌شود.

وی به مشارکت مردم در اعلام تخلفات حادثه‌ساز رانندگان بین‌شهری به پلیس اشاره و بیان داشت: شماره پیامکی بر روی شیشه‌های اتوبوس‌های بین‌شهری نصب شده که مسافران می‌توانند تخلفات حادثه‌ساز از جمله سرعت غیر مجاز، سبقت غیرمجاز، استفاده از تلفن همراه و … به سامانه پلیس پیامک کنند؛ مرکز کنترل ترافیک پلیس از طریق پاسگاه‌ها و گشتی‌ها خودروی متخلف را متوقف کرده و با آن برخورد می‌کنند.

این مقام ارشد راهور ناجا ادامه داد: از زمانی که مشارکت مردم افزایش یافته خوشبختانه شاهد کاهش خوب تخلف از سوی راننده‌های بین شهری بوده‌ایم.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا، در پایان سخنان خود، به تردد بیش از ۳٫۵ میلیون خودرو در سطح شهر تهران پرداخت و گفت: بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ اتوبوس تهران در سن فرسودگی‌اند؛ بنابراین نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از موضوعات اساسی است.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب