امروز: جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ [2024/04/19]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 14291 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۷:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

فتح اللهی در جلسه کمیته توانمندسازی اقتصادی و مشارکت های مردمی؛

خبرایران: 91% پلاک های موجود در بافت های فرسوده تهران زیر استاندارد طرح جامع و تفصیلی هستند.
 فتح اللهی در جلسه کمیته توانمندسازی اقتصادی و مشارکت های مردمی؛

خبرایران: مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در اولین جلسه کمیته توانمندسازی اقتصادی و مشارکت های مردمی با بیان این که 91.4% از پلاک های موجود در بافت های فرسوده در شهر تهران زیر 200 متر یعنی زیر استاندارد طرح جامع و تفصیلی هستند، بر ضرورت هدایت سیاست های تشویقی نوسازی به سمت اقشار کم درآمد ساکن در بافت های فرسوده تأکید کرد.   

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، اولین جلسه کمیته توانمندسازی اقتصادی و مشارکت های مردمی ستادبازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با حضور مدیرعامل سازمان نوسازی، معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران به عنوان ریاست این کمیته و جمعی از معاونان، مدیران و مسئولان برگزار شد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در اولین جلسه کمیته توانمندسازی اقتصادی و مشارکت های مردمی ستادبازآفرینی پایدار کلانشهر تهران به ارائه گزارشی جامع پیرامون وضعیت بافت های فرسوده پایتخت پرداخت.

عبادالله فتح اللهی با اعلام این که در کل کشور 132 هزار هکتار بافت مسئله دار شهری وجود دارد، خاطرنشان کرد: در طول برنامه های چهارم و پنجم توسعه کشور، 7.8%  بافت های فرسوده و ناپایدار در کل کشور بدون احتساب شهر تهران نوسازی شده است و این رقم پس از احتساب نوسازی در شهر تهران به 13% می رسد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران عنوان کرد: مساحت بافت های فرسوده مصوب در سال 85 در شهر تهران 3268 هکتار اعلام شده است و با طرح تدقیق انجام شده مساحت بافت های فرسوده مصوب در سال 93 به 3720 هکتار می رسد. 

فتح اللهی با تاکید بر اهمیت و ضرورت رویکرد جامع نگر به نوسازی بافت های فرسوده، اظهار داشت: در این رویکرد، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی ساکنان بافت های فرسوده، بهبود و ارتقاء زیرساخت ها و خدمات و همچنین زمینه سازی و تأثیر نوسازی کالبدی مدنظر قرار گرفته می شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به آسیب شناسی انجام شده در خصوص اقدامات نوسازی در گذشته به ارائه راهکارهایی جهت عبور از چالش های ایجاد شده و چگونگی استفاده از امکانات و پتانسیل های موجود در نوسازی پرداخت.

فتح اللهی با بیان این که برمبنای طرح جامع و تفصیلی نظام دانه بندی قطعات در شهر تهران تا سال 95 می بایست به 200 متر برسد، تصریح کرد: 91.4% از پلاک های موجود در بافت های فرسوده در شهر تهران زیر 200 متر یعنی زیر استاندارد طرح جامع و تفصیلی هستند که ضروری است برای ارتقاء کیفیت این پلاک ها و نزدیک کردن آن ها به شرایط استاندارد چاره ای اندیشیده شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این باره افزود: صدور پروانه ساخت و ساز برای این قطعات به نوعی توسعه فرسودگی به شیوه ای مدرن است که از نظر شهرسازی مورد قبول نیست، لذا ضروری است سیاست های در نظر گرفته شده برای نوسازی به گونه ای باشد که مالکان پلاک های ریزدانه زیر 200 متر که از سطح توانمندی اقتصادی پائین تری برخوردار هستند بتوانند قطعات خود را با تجمیع به استاندارد نزدیک کنند و از بیشترین امکانات و تسهیلات در نظر گرفته شده برای نوسازی بهره مند گردند. 

فتح اللهی با بیان این که در سال 94، 68% رشد پروانه های تجمیعی داشته ایم، عنوان کرد: سهم پروانه های تجمیعی از 1% در سال 87 به 45% در سال 94 رسیده است که این امر بیانگر  ارتقاء کیفیت و سیاست های اعمال شده در راستای نوسازی بافت های فرسوده در سال 94 است.

وی در ادامه با اشاره به کمیته های شکل گرفته و اقدامات انجام شده در ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران به ریاست شهردار تهران و دبیری مدیرعامل سازمان نوسازی به ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه تخصیص و پرداخت وام نوسازی و همچنین پیشنهادات ارائه شده در این خصوص پرداخت.

در ادامه این جلسه قدرت گودرزی، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران و ریاست کمیته توانمندسازی اقتصادی و مشارکت های مردمی نیز ضمن تقدیر و تشکر از برگزاری این جلسه، یادآور شد: فلسفه وجودی هر کدام از اعضا در این کمیته مفهومی دارد و اقدامات اعضای کمیته در زندگی مردم ضعیف و کم درآمد ساکن در بافت های فرسوده تأثیرگذار خواهد بود.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در ادامه از دولت تدبیر و امید به دلیل توجه و اهمیت به مبحث نوسازی بافت های فرسوده و راه اندازی و تشکیل ستاد ملی بازآفرینی تقدیر و تشکر کرد.

در ادامه این جلسه مباحث کارشناسی مطروحه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیاتی پیرامون برنامه زمانبندی، دستورات و مباحث مربوط به جلسات بعدی این کمیته اتخاذ شد.

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب