امروز: شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/20]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 15106 تاریخ انتشار: یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱:۱۵:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

فرهاد توحیدی اعلام کرد؛

آگاه‌سازی مردم و مسئولین در حوزه حفاظت محیط زیست هدف ماست/ جشنواره بین المللی فیلم سبز مهمترین رویداد فرهنگی حفظ محیط زیست خاورمیانه است

خبرایران: دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز گفت: جشنواره بین‌المللی فیلم سبز سه هدف آگاه‌سازی مردم و مسئولین در حوزه حفاظت محیط زیست، ایجاد زمینه ارتباط هنرمندان با مردم در این حوزه و ترویج محصولات فرهنگی، هنری، سینمایی را دنبال می‌کند.
آگاه‌سازی مردم و مسئولین در حوزه حفاظت محیط زیست هدف ماست/ جشنواره بین المللی فیلم سبز مهمترین رویداد فرهنگی حفظ محیط زیست خاورمیانه است

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز، صبح امروز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۹۵، با حضور«فرهاد توحیدی» دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز ، «مهدی توحیدپور» دبیر اجرایی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز و اصحاب رسانه، در موسسه صبا برگزارو دراین نشست خبری «مهدی توحیدپور» دبیر اجرایی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبزاظهارداشت: پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز مهمترین رویداد فرهنگی- محیط زیستی خاورمیانه است که پس از ۱۰ سال سکوت برگزار می شود و برای اولین بار است که این جشنواره توسط یک NGO برگزار می شود.

دبیر اجرایی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبزتصریح کرد:NGOتمدن سبز هنرمندان حامی محیط زیست که به صورت تخصصی روی هنر و محیط زیست کار می کند از سال ۷۸ که رسما آغاز به کار کرد تا امروز بر روی پروژه های فرهنگی همچون تولید آثار مستند، برگزاری سمینارها و کارگاه های آموزشی برای حفظ محیط زیست کار کرده است.  البته تمام سمن ها در سراسر کشور در برگزاری این جشنواره با ما همکاری دارند و نخستین بار است که این همه سازمان مردم نهاد در یک پروژه واحد و مشترک فعالیت می کنند زیرا مهم ترین هدف این جشنواره آگاهی رسانی به جامعه است که تشکل های زیست محیطی می توانند در این زمینه بهتر عمل کنند.

وی ادامه داد: مهم ترین و بزرگترین مشکل ما تامین بودجه جشنواره بود، سازمان حفاظت محیط زیست و ارگان های دیگر منابع مالی نداشتند تا در اختیار جشنواره بگذارند بنابراین مجبور شدیم تا خودمان حامی مالی جذب کنیم و این یکی از بزرگترین چالش های این دوره جشنواره بود. در واقع جشنواره ما با همت عالی در حال برگزاری است.

توحیدپور افزود: مهم ترین تفاوت جشنواره بین المللی فیلم سبز با جشنواره های دیگر در موضوع آن است که به زیستگاه انسان و سلامت جامعه که همه ما در آن سهم داریم، می پردازد. سینماگران با ساخت فیلم و هنرمندان با ساخت آثار تجسمی و ارسال آنها به ما به عنوان یک مراجع فرهنگی کمک کردند تا با ابزار هنر در راه حفظ محیط زیست و فرهنگ سازی در این رابطه تلاش کنیم.

وی درباره محل برگزاری جشنواره نیز گفت: سینما فلسطین به عنوان کاخ اصلی جشنواره، سینمای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان مرکز گردشی جشنواره برای تکرار فیلم ها و مرکز فرهنگی و هنری صبا برای به نمایش گذاشتن آثار بخش تجسمی و برگزاری سمینارها از مراکز اصلی جشنواره هستند.

 دبیر اجرایی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز ادامه داد: اکران فیلم های جشنواره از ساعت ۱۰ صبح آغاز می شود و تا ساعت دوازده شب ادامه دارد. در کنار نمایش فیلم ها، کارگاه ها و سمینارهای مرتبط با فرهنگ و محیط زیست درباره موضوعاتی همچون آب، پسماند، انرژی های نو، و یا کارگاه های هنری شامل عکاسی طبیعت، گردشگری، فیلمسازی و …. برگزار می کنیم  و علاوه بر آن کارگاه های تخصصی محیط زیست در مرکز فرهنگی و هنری صبا و کارگاه های هنری در سینما فلسطین برگزار می شود و ورود تمام علاقمندان به این کارگاه ها و سمینارها آزاد است.

توحیدپور گفت: بخش تجسمی جشنواره برای اولین بار است که در ۶ رشته کاریکاتور، گرافیک، نقاشی، هنرهای مفهومی، عکاسی و مجسمه سازی با همکاری فرهنگستان هنر به این جشنواره اضافه شده است. این فرهنگستان در راستای همکاری با جشنواره فیلم سبز محیط موسسه فرهنگی و هنری صبا را در طول جشنواره در اختیار جشنواره قرار می دهد.

وی ادامه داد: آثار تجسمی از کشورهای برزیل و مکزیک داریم که با همت و همکاری بخش فرهنگی سفارت های برزیل و مکزیک به ایران فرستاده شده اند و در بخش خارج از مسابقه در گالری ها به نمایش در می آیند. در بخش خارج از مسابقه آثار هنرمندان تجسمی پیشکسوت در ارتباط با محیط زیست نیز به نمایش در می آید.

دبیر اجرایی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز ادامه داد: خیابان مظفر که در بین دو محل جشنواره یعنی سینما فلسطین و مرکز فرهنگی هنری صبا قرار دارد نیز محلی است که بخش های جنبی دیگر جشنواره همچون برگزاری تئاتر خیابانی، عروسک گردانی و سیاه بازی با موضوع محیط زیست در این خیابان اتفاق می افتد. غرفه سازمان های مردم نهاد و معرفی محصولات ارگانیک هم در این خیابان برپا می شود و جشنواره بین المللی فیلم سبز به صورت همزمان در سی و یک مرکز استان و سه جزیره برگزار می شود.

فرهاد توحیدی، دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز در ادامه این نشست خبری اظهارداشت: جشنواره فیلم سبزبه منظور ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست با ابزار و بیان هنری و نیز شناسایی آثار ارزشمند در توجه بخشیدن به حفاظت محیط زیست و توسعه آگاهی مردم باگستره بین المللی برگزار می شود.

وی درباره اهداف جشنواره نیز گفت: جشنواره بین‌المللی فیلم سبز سه هدف آگاه‌سازی مردم و مسئولین در حوزه حفاظت محیط زیست، ایجاد زمینه ارتباط هنرمندان با مردم در این حوزه و ترویج محصولات فرهنگی، هنری، سینمایی را دنبال می‌کند. سیاست اصلی سازمان در اجرای این جشنواره مشارکت مردم در صیانت از محیط زیست، برانگیختن درک و باور مسئولین برای حفظ این حوزه است.

دبیرجشنواره بین المللی فیلم سبز ایران با اشاره به بخش های مختلف این جشنواره تصریح کرد: این جشنواره در دو بخش فیلم و هنرهای تجسمی برگزار می شود که در بخش فیلم  نیز خود در دوگروه ملی و بین المللی برگزار می شود. علاوه بر آن از برنامه های دیگر جشنواره برگزاری‌کارگاه‌ها، همایش ها، سمینارها و سخنرانی های مرتبط تقسیم و در آخر حضور پرنگ و موثر سازمانهای مردم نهاد است.

توحیدی خاطرنشان کرد: جشنواره بین المللی فیلم سبز ایران طی چهار دوره در سال های ۷۷، ۷۹، ۸۱ و ۸۴ برگزار شد که پس از آن این جشنواره دچار وقفه‌ای ۱۰ ساله شد، در سال ۱۳۹۳که موسوم به«اقتصاد و فرهنگ با عزم ملّی و مدیریّت جهادی» بود سازمان حفاظت محیط زیست تصمیم به احیاء این جشنواره به عنوان یک اقدام فرهنگی قابل توجه در زمینه حفاظت محیط زیست‌گرفت. همچنین مقرر شد که برگزاری این جشنواره توسط سازمان‌های مردم نهاد انجام پذیرد‌ و ‌انجمن تمدن سبز و هنرمندان حامی محیط زیست به عنوان مجری دوره پنجم جشنواره بین‌المللی فیلم سبز در سال ۱۳۹۵ انتخاب شدند.

وی با بیان اینکه کشورهای زیادی آثارشان را به این جشنواره ارسال کرده اند گفت: کشورهای آلمان، آمریکا، فرانسه، لهستان و ایتالیا در ارسال فیلم به پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز رکوردار شدند و از ۳۸ کشور فیلم هایی در رابطه با محیط زیست به دبیرخانه جشنواره بین المللی فیلم سبز رسید که از میان این کشورها، آلمان، آمریکا، فرانسه، لهستان و ایتالیا به ترتیب تعداد فیلم های بیشتری به جشنواره فیلم سبز ارسال کردند.

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز ادامه داد: جشنواره بین المللی فیلم سبز مهمترین رویداد فرهنگی حفظ محیط زیست خاورمیانه است که پس از ۱۰ سال سکوت در سراسر ایران  برگزار می شود که با توجه به اهمیت آن و تولد دوباره اش تلاش شده تا جشنواره ای درخور فرهنگ حفظ محیط زیست برگزار شود و جشنواره بین المللی فیلم سبز اتفاق خوبی در فرهنگ و حفظ محیط زیست کشور است و همه تلاش ها برای برگزاری شایسته آن است در سراسر ایران است.

وی درباره مدیران و مشاوران جشنواره نیز گفت: جعفر صانعی مقدم به عنوان مشاورعالی دبیر جشنواره، مهدی قربان پور مدیر بخش سینمای ایران، بهنام آقایی مدیر بخش بین الملل، امیرعابدی دبیر بخش هنرهای تجسمی، مزدک میررمضانی مسئول امور استان ها، شهرام کریمی مدیر کارگاه های آموزشی و مرتضی رنجبران مدیر روابط عمومی پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم سبز در کنار ما بودند. همچنین دکتر ژما جواهری پور به عنوان مشاور زیست محیطی و آموزش جشنواره، دکتر اسماعیل کهرم به عنوان مشاور عالی محیط زیست جشنواره، دکترهومان لیاقتی به عنوان مشاور عالی جشنواره، فرهاد ورهرام  به عنوان مشاورعالی جشنواره، طاها بهبهانی به عنوان مشاورعالی هنری جشنواره، محسن هاشمی به عنوان مشاور عالی و امور فرهنگی جشنواره حضور دارند.

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز، با اشاره به حضور برخی هنرمندان به عنوان سفیر نیز گفت: در میان هنرمندان فاطمه معتمد آریا، رضا کیانیان ، شبنم قلیخانی و گروه موسیقی پالت به عنوان سفیران این جشنواره همراه ما ستند که این هنرمندان در زمینه محیط زیست فعالیت هایی داشتند و نسبت به موضوع و مشکلات محیط زیست واکنش های زیادی نشان داده بودند.

توحیدی، درباره هیات انتخاب جشنواره نیز گفت: فرزاد توحیدی، مهرداد زاهدیان، جعفر صانعی مقدم، مهدی قربان پور، بهمن کیارستمی، وحید نصیریان و دیکرانوهی هواکمیان از جمله افرادی هستند که هیات انتخاب جشنواره را بر عهده داشتند که فیلم هایی را در بخش های مختلف انتخاب و شایسته حضور در بخش مسابقه دانستند.

وی درباره بزرگداشت خسرو معصومی نیز گفت: با توجه به اینکه خسرو معصومی آثار زیادی درباره محیط زیست ساخته است بزرگداشتی را برای این کارگردان سینمای ایران در مراسم افتتاحیه این جشنواره برگزار می کنیم. معصومی تاکنون سه فیلم بلند سینمایی به نام های «رسم عاشق کشی»، «جایی در دور دست» و «باد در علفزار می پیچد» درباره مساله قطع درختان و حفاظت از محیط زیست ساخته است که بسیار هم مورد توجه قرار گرفته است.

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز، با اشاره به پیوستن جشنواره بین المللی فیلم سبز به GFN نیز توضیح داد: جشنواره بین المللی بعد از ده سال تلاش به GFN شبکه جهانی فستیوال های فیلم سبز که مقر اصلی آن درایتالیاست، پیوست.تمام جشنواره هایی که درباره محیط زیست در سراسرجهان برگزار می شوند عضو این شبکه جهانی هستند. با تلاش های مسؤولان اجرایی پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم سبز به منظور ایجاد وجهه جهانی برای این جشنواره، تمام مراحل اداری لازم انجام شد و این جشنواره به طور رسمی به « شبکه جهانی جشنواره های فیلم سبز (GFN: Green Film Network)» پیوست.

توحیدی ادامه داد: نام و مشخصات پنجمین دوره جشنواره و فراخوان آن بر روی سایت رسمی این شبکه معتبر بین المللی قرار گرفته است و بعد از پیوستن جشنواره فیلم سبز به این شبکه جهانی، بسیاری از اعضا برای این جشنواره پیام تبریک فرستادند و برای همکاری اعلام آمادگی کردند.این عضویت منجر به درخواست حضور فیلم های خارجی در بخش بین الملل جشنواره فیلم سبز شد و ایران به عنوان تنها نماینده برگزارکننده جشنواره فیلم سبز در خاورمیانه شناخته می شود.

وی ادامه داد: با این عضویت از این پس ایران می تواند تعامل فرهنگی بیشتری در زمینه محیط زیست با دیگر کشورهای دنیا داشته باشد. از طرف دیگر راه حضور صنایع سبز و انرژی های نو به ایران باز می شود. همچنین هنرمندان جهانی که سال ها در حوزه محیط زیست فعالیت می کنند، به ایران سفر خواهند کرد و تجربیات خودشان را در کارگاه ها و سمینارهایی که برگزار خواهد شد، در اختیار هنرمندان ایرانی قرار خواهند داد.

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز یادآور شد: عضویت در شبکه جهانی جشنواره های فیلم سبز به حضور گردشگران جهانی در ایران کمک بیشتری خواهد کرد. همچنین بعد از عضویت در GFN یونسکو و UNDP (برنامه های توسعه سازمان ملل) از ایران حمایت بیشتری خواهند کرد.

توحیدی، درباره تعداد آثار رسیده به جشنواره نیز گفت: در بخش انیمیشن ۳۸ اثر، مستندهای بلند ۱۲ اثر، مستندهای کوتاه ۲۰ اثر، فیلم های داستانی بلند ۱۰ اثر و فیلم های داستانی کوتاه ۳۰ اثر را هیات انتخاب شایسته حضور در بخش مسابقه بخش ملی دانستند.

دبیر پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز درباره بخش تجسمی جشنواره نیز گفت: از  ۱۵۰۰ اثر رسیده به بخش تجسمی جشنواره در شش رشته عکس، گرافیک، نقاشی، کاریکاتور، هنرهای مفهومی و مجسمه سازی بیشترین تعداد آثار به بخش عکس تعلق دارد.آثار رسیده در رشته های کاریکاتور، گرافیک، نقاشی، مجسمه و هنرهای مفهومی بعد از عکس به ترتیب دارای بیشترین تعداد اثر هستند.

وی در پایان درباره هیات انتخاب و داوری بخش تجسمی جشنواره نیز گفت:  آثار بخش تجسمی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز (به ترتیب حروف الفبا) توسط افشین بختیار، تاها بهبهانی، کامبیز درم بخش، امیر عابدی، حسین محجوبی و ساعد مشکی انتخاب و داوری می شود.

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب