امروز: جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/26]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 15655 تاریخ انتشار: جمعه ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲:۵۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

معاون رئیس جمهور خبر داد؛

اختصاص ردیف بودجه به صنایع دستی برای نخستین بار

خبرایران: مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:برای اولین بار، صنایع دستی در قانون بودجه سال 95 دارای ردیف شد.
اختصاص ردیف بودجه به صنایع دستی برای نخستین بار

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشستی که با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی و جمعی از هنرمندان، صنعتگران، اساتید دانشگاه، صادرکنندگان و فعالان حوزه صنایع دستی برگزار شد، گفت: باید با هم افزایی، همکاری و هم گرایی مشکلات و موانع موجود در بخش صنایع دستی را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: رونق تولید، بازرگانی، خلاقیت و ترویج صنایع دستی، گام مهمی در فرآیند توسعه اقتصادی و فرهنگی جامعه محسوب می شود و همگان از آن بهره مند می شوند.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: پیگیری و تلاش ما برای بیمه هنرمندانی که از این امکان برخوردار نیستند ادامه دارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: عزم و اراده فعالان حوزه صنایع دستی در کنار توبید با کیفیت و خلاقانه، بی شک موانع و مشکلات را به سرعت رفع می کند.

سلطانی فر با اشاره به اینکه، بازرگانی و فروش صنایع دستی یکی از عمده ترین چالش هایی است که افراد فعال در این حوزه با آن مواجه هستند، تصریح کرد: ایجاد فروشگاههای مجازی صنایع دستی راهکاری بسیار مناسب برای رونق بازرگانی این بخش است، در حال حاضر حدود 200 فروشگاه اینترنتی در حوزه صنایع دستی فعالیت می کنند که این تعداد باید افزایش یابد.

وی با بیان اینکه هدف از حضور در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی باید رونق بازرگانی در این بخش باشد، اضافه کرد: صادرکنندگانی که با فضای رقابت و تجارت جهانی آشنا هستند باید در اینگونه نمایشگاهها شرکت کنند تا صنایع دستی ما جایگاه از دست رفته خود را در دنیا بازبیابد.

معاون رئیس جمهور در ادامه این نشست با اشاره به اینکه در بودجه سال جاری رقم 30 میلیارد تومان برای آموزش، ترویج و حمایت از کارگاههای صنایع دستی در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: برای نخستین بار صنایع دستی دارای ردیف بودجه شده است و امیدواریم این اعتبار به طور کامل تخصیص داده شود.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه جریان برگزاری نمایشگاه صنایع دستی داخلی باید پیوسته باشد، یادآور شد: برگزاری دو نمایشگاه در دو نیمه سال و یا برپایی دو نمایشگاه منطقه ای از جمله برنامه هایی است که باید مورد بررسی قار گیرد تا حضور صنایع دستی در زندگی مردم به طور پیوسته ادامه داشته باشد.

سلطانی فر با اشاره به اینکه فرهنگ استفاده از صنایع دستی باید در جامعه ایجاد شود، تصریح کرد: هویت و اصالت صنایع دستی ایرانی بسیار آشکار است و دولت در راستای حمایت از این تولیدات، تعرفه های واردات صنایع دستی را تا 60 درصد افزایش داده است.

وی افزود: انتخاب شهرهای اصفهان و تبریز به عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی و فرش و همچنین برگزاری جلسه شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان(مهرماه سال جاری) از جمله اقدامات مهمی است که در این حوزه به انجام رسیده است.

معاون رئیس جمهور به برگزاری جلسات منظم و مستمر با فعالان صنایع دستی برای بررسی و رفع مشکلات این حوزه تاکید کرد.

همچنین در این جلسه چند تن از فعالان حوزه صنایع دستی به نمایندگی از اعضای حاضر در جلسه به بیان نظرات و پیشنهادات پرداختند.

حسین بختیاری، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل مجمع ملی هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی کشور، در این نشست با بیان اینکه، فعالسازی بخش بازرگانی و فروش صنایع دستی یکی از ضروریات و نیازهای جدی این حوزه است، یادآور شد: مشارکت بخش دولتی و بخش خصوصی برای رونق بازگانی صنایع دستی ضرورت دارد.

وی ادامه داد: تحول در حوزه طراحی و کاربردی کردن صنایع دستی از دیگر مواردی است که باید به آن توجه ویژه ای شود.

استاد علی بختیاری، هنرمند نامی عرصه شیشه‌گری در این جلسه با بیان اینکه حوزه صنایع دستی در 3 سال اخیر شاهد اتفاقات و تغییرات مثبت بوده است، یادآور شد: ما برای فروش صنایع دستی به یک جایگاه مطمئن نیاز داریم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه هنرمندان کشور ما در 360 رشته صنایع دستی امکان تولید دارند، با حمایت از این حوزه، می توان صادرات صنایع دستی را جایگیزین فروش نفت کرد.

حسین غزنوی، تولیدکننده و صادرکننده سفال و سرامیک نیز با بیان اینکه پس از اجرای برجام و وجود فضای جدید، صنایع دستی ایران باید وارد بازار جهانی شود، تصریح کرد: ما برای به دست آوردن جایگاه خود در جهان باید زیرساختهای صادرات صنایع دستی را مهیا کنیم.

وی تصریح کرد: حل مشکلاتی که در بخش حمل و نقل صنایع دستی وجود دارد و حضور در نمایشگاههای معتبر بین المللی به منظور اخزپذ سفارش های عمده، باید به طور جدی پیگیری شود.

افسانه مدیرامانی دارنده نشان درجه یک هنری و فارغ التحصیل صنایع دستی، طراحی و بافت پارچه، با اشاره به اینکه پارچه بافی سنتی در حال منسوخ شدن است، تصریح کرد: ایجاد خانه نساجی در تهران ضروری است چراکه بسیاری از استانها از این امکان بهره مند هستند.

وی ادامه داد: آموزش و ترویج پارچه بافی سنتی راهکاری آسان برای اشتغالزایی خانگی و تامین معشیت مردم است، وجود خانه نساجی در استان تهران موجب احیاء آموزش و فروش این بافته های سنتی می شود.

مهین سهرابی، استاد صنایع دستی دانشگاه الزهرا(س) نیز در این نشست با اشاره به اینکه صنایع دستی در چند سال اخیر با شرایط مساعد و مناسبی به حیات خود ادامه داده است، تصریح کرد: ارتباط دانشگاه با حوزه صنایع دستی و استفاده این دو حوزه از یکدیگر باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.هنرمندان و صنعتگران حوزه صنایع دستی صاحبان دانشی هستند که قابل بازیابی نیست و به همین دلیل باید ارتباط این هنرمندان با دانشگاه شکل جدی تری به خود بگیرد.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب