امروز: پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/25]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 19563 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱:۵۱:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

علی محمد مودب اعلام کرد؛

متاسفانه خیلی از مطبوعات و رسانه‌ها، توجهی به ادبیات انقلاب ندارند/ انجمن‌های ادبی درکشور با تربیت شاعر شعر ما را زنده نگه داشتند/ تجلیل از قادر طهماسبی در اختتامیه سومین دوره شب های شعر انقلاب اسلامی

خبرایران: مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرستان ادب گفت: انجمن‌های ادبی در کشور ما سابقۀ زیادی دارند و در شهرهای مختلف فعال هستند. تا امروزهم همین انجمن‌های ادبی توانسته‌اند شاعر تربیت کنند و شعر ما را زنده نگه دارند.
متاسفانه خیلی از مطبوعات و رسانه‌ها، توجهی به ادبیات انقلاب ندارند/ انجمن‌های ادبی درکشور با تربیت شاعر شعر ما را زنده نگه داشتند/ تجلیل از قادر طهماسبی در اختتامیه سومین دوره شب های شعر انقلاب اسلامی

به گزارش خبرنگارخبر ایران ، نشست خبری سومین دوره شب های شعر انقلاب اسلامی صبح امروز دوشنبه 27 دی ماه 1395 با حضور«علیرضا قزوه» مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، «علی محمد مودب» مدیر عامل موسسه شهرستان ادب، «مرتضی امیری اسفندقه» دبیر علمی سومین دوره شب های شعر انقلاب،«محمود حبیبی کسبی» به عان یکی ازهیئت نمایندگی اجرایی این دوره از شبهای شعر انقلاب اسلامی و اصحاب رسانه  در محل موسسه فرهنگی ادبی شهرستان ادب برگزارو دراین نشست خبری «علی‌محمد مودب» مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرستان ادب با اشاره به میزان اهمیت شعر به عنوان ستونِ خیمۀ فرهنگ و جدی‌ترین هنر سرزمین ما اظهارداشت: متاسفانه خیلی از مطبوعات و رسانه‌ها، شأنی که شایستۀ شعر باشد، برای آن قائل نیستند و توجهی به مقولۀ ادبیات انقلاب ندارند.

مدیرعامل موسسه فرهنگی شهرستان ادب تصریح کرد: هر پدیده‌ای برای رواج و رونق خود، نیازمند محافل و انجمن‌هایی‌ست تا بتواند در آن رشد کند و بازبینی شود و به حمدالله علی‌رغم همۀ محدودیت‌هایی که در حوزۀ رسانه برای شعر وجود دارد، انجمن‌های ادبی در کشور ما سابقۀ زیادی دارند و در شهرهای مختلف فعال هستند. تا امروزهم همین انجمن‌های ادبی توانسته‌اند شاعر تربیت کنند و شعر ما را زنده نگه دارند.

وی خاطر نشان کرد: شعر انقلاب تبعا انجمن‌های متعددی دارد که در شهرستان‌های مختلف کار کرده‌اند و پیشینۀ شعر انقلاب و میراثی که به ما رسیده، میراث همین انجمن‌ها است و این ایده در حقیقت جشنی است که برگزیدگان، ستارگان، برترین‌های شعر انقلاب و چهره‌های شاخصی که طی این جریان در محافل ادبی بالیده‌اند را در کنار هم جمع میکند و امیدواریم نقشی تاثیرگذار در رونق جریان شعر انقلاب داشته باشد و علم شعر انقلاب را افراشته نگاه دارد.

 

قزوه: شاعران انقلاب همیشه پیشگام بوده‌اند

علیرضا قزوه مدیرمرکز آفرینش‌های ادبی حوزۀ هنری نیزدر ادامه این نشست خبری اظهارداشت: ظرفیت شعر انقلاب بسیار بیشتر از برنامه‌ای‌ست که ما اکنون تدارک دیده‌ایم. همزمان در سراسر کشور برنامه‌های زیادی برای شعر انقلاب تدارک دیده شده که برخی از این برنامه‌ها توسط موسسات دولتی و بعضی به صورت خودجوش و مردمی برگزار می‌شوند که تعلق به مردم دارد.

مدیرمرکز آفرینش‌های ادبی حوزۀ هنری تاکید کرد: مردم روزهای انقلاب، دهۀ فجر و دستان بهارآور امام که این همه مهربانی و آزادی را برای ما به ارمغان آورد، هرگز فراموش نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه شعر، نسبت به دیگر هنرها جلوتر است و شاعران انقلاب همیشه پیشگام بوده‌اند گفت: چه پیش از انقلاب، چه در آغازین روزهای انقلاب، چه در دوران جنگ و چه اکنون، شعر انقلاب جرقه‌ها و درخشش‌های خوبی داشته و چهره‌های خوبی را ارائه کرده. به طوری‌که شعر انقلاب دارد خودش را به عنوان یک سبک ادبی وارد دنیای هنر کرده است.

قزوه عنوان داشت: در مقایسه با هنرهایی همچون سینما، موسیقی و هنرهای تجسمی، بیشترین بار هنر انقلاب را، شعر انقلاب بر دوش می‌کشد، مطمئن هستم که میزان رضایت مقام معظم رهبری از شعر بیش از دیگر هنرهاست. چون ایشان یک منتقد ادبی و آشنا با مقولات هنری هستند و بنابراین می‌توان جایگاه شعر را در میان دیگر هنرها به خوبی شناخت.

وی افزود: شعر انقلاب تنها به موضوعات انقلابی محدود نمی‌شود و موضوعات انسانی مثل زندگی و مشکلات مردم، موضوعات اجتماعی، موضوعات آیینی و همچنین عاشقانه‌های نجیب که نیاز امروز جامعۀ ماست در این مجموعه جا دارد، که شعر انقلاب مانند یک منتقد، در مقابل برخی شعرها که نوعی ولنگاری و خمودگی در خود دارند، موضع گرفته است.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزۀ هنری در پایان گفت: سال جاری عنوان اقتصاد مقاومتی در خود دارد و تلاش ما این است که با کمترین هزینه، بهترین برنامه ها را اجرا کنیم .

 

امیری‌اسفندقه: شعر انقلاب، یادآورِ شعر پارسی از قرن سوم تا امروز است

مرتضی امیری‌اسفندقه دبیر علمی سومین دوره شب های شعر انقلاب اسلامی نیزدرادامه این نشست خبری اظهارداشت: شعر انقلاب، یادآورِ شعر پارسی از قرن سوم تا امروز است، هر وقت که جامعه در حال فراموش کردن زندگی بود همین زندگی که خداوند جان و خرد آن را دوست دارد شعر انقلاب آمد تا دوباره آن را یادآوری کند و ما امروز در اوج این انقلاب قرار داریم.

دبیر علمی سومین دوره شب های شعر انقلاب اسلامی ادامه داد: شعری که در کاشان، تربت و روستاهای تهران سروده می‌شود، تنها با خودش مقابله نمی‌کند؛ که با نیویورک هم حرف می‌زند. اگر لازم باشد با واژه‌های خود آن‌ها صحبت کنیم، باید با زبان پاریسی، پارسی حرف بزنیم، فکر و فرهنگ خودمان را معرفی کنیم و پرهیز و پروا و هراسی نداشته باشیم.

وی این اندیشه را دور از مبالغه، اغراق و خودستایی دانست و گفت: قلم‌ها باید توجه و توکل داشته باشند. در جهان کسی که شعر نخوانده و موزون نباشد انسان نیست. چرا که انسان به طور کلی شاعر است. ما با آن کسانی کار داریم که شاعریِ آن‌ها محرز است و کسانی نیستند که تنها در بحر مشتق و بحر مضارع غرق شده اند .

 

حبیبی کسبی : تجلیل از قادر طهماسبی در اختتامیه سومین دوره شب های شعر انقلاب اسلامی  

محمود حبیبی کسبی هم به نمایندگی از هیئت اجرایی این دوره از شبهای شعر انقلاب اسلامی اظهارداشت: سومین دوره شب‌های شعر انقلاب شامل پنج برنامه است که در سه استان برگزار می‌شود. این برنامه‌ها با مشارکت مجمع شاعران اهل بیت(ع)، حوزه هنری، فرهنگسرای اندیشه، دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، موسسه شهرستان ادب و  فرهنگسرای اندیشه برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: افتتاحیه آن در شهر مشهد و در روز اول بهمن ماه خواهد بود. این برنامه که از ساعت ۱۸ در سالن ‌همایش‌های آستان قدس رضوی برگزار می‌شود جدای از شعرخوانی مراسمی است برای تجلیل از غلامرضا شکوهی، محمد حسین جعفریان و مصطفی محدثی خراسانی از شاعران انقلاب و نیز میزبان تجلیل ویژه‌ای از محمد کاظم کاظمی نیز خواهد بود.

حبیبی تصریح کرد: دومین برنامه در روز ششم بهمن در سالن ‌همایش‌های بین‌المللی غدیر در شهر قم برگزار می‌شود و طی آن از محمد علی مجاهدی، ناصر فیض و غلامرضا سازگار تجلیل خواهد شد. برنامه سوم روز دهم بهمن در فرهنگسرای اندیشه تهران خواهد بود و در آن از مرحوم محمد رضا آغاسی تجلیل می‌شود. در برنامه چهارم که روز یازدهم بهمن و به میزبانی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران نیز از مقام علمی و ادبی مرحوم سید حسن حسینی تجلیل شده و در برنامه پایانی که روز 12 بهمن در حوزه هنری خواهد بود ضمن اختتامیه این دوره از شب‌های شعر انقلاب از قادر طهماسبی تجلیل خواهد شد.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب