امروز: جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ [2024/04/19]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 20103 تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۲:۴۳:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

علیرضا حاجیان‌ زاده خبرداد؛

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی میزبان ۷۲ قصه‌گو از ۳۸ کشور جهان است/ در ایام جشنواره از سه کتاب ویژه جشنواره نیز رونمایی خواهد شد / فرهنگ قصه ‌گویی به گسترش فرهنگ شفاهی کمک می‌کند

خبرایران: مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: در نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ۷۲ قصه‌گو از ۳۸ کشور جهان شرکت کردند که ۱۳ نفر آنها منتخب شده که ۱۱ نفر آنها در بخش قصه‌گویی شرکت کرده و ۲ نفر نیز در بخش داوری همکاری دارند.
نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی میزبان ۷۲ قصه‌گو از ۳۸ کشور جهان است/ در ایام جشنواره از سه کتاب ویژه جشنواره نیز رونمایی خواهد شد / فرهنگ قصه ‌گویی به گسترش فرهنگ شفاهی کمک می‌کند

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی»، صبح امروز یکشنبه ۲۴ بهمن ماه 1395 با حضور«علیرضا حاجیان‌ زاده» مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اصحاب رسانه، در سالن جلسات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار و دراین نشست خبری «علیرضا حاجیان‌ زاده» مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، در خصوص شرکت ‌کنندگان در این دوره از جشنواره اظهارداشت: در سطح ملی ۷۴۷ قصه‌گو شرکت کردند که پس از گذر از مرحله استانی سه نفر در بخش نهایی برگزیده خواهند شد همچنین ۴۴۶ مادربزرگ و پدربزرگ در همین بخش شرکت کرده‌اند که ۱۰ نفر از آنها به بخش بین‌المللی راه یافته که از میان این ۱۰ نفر ۲ برگزیده معرفی خواهد شد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تصریح کرد: در سال جاری با افزودن بخش نوجوانان سعی کردیم که از حضور آنها نیز در قصه‌گویی استفاده کنیم که در همین راستا ۱۷۳۶ نوجوان قصه‌گو شرکت کردند که ۱۱ نفر آنها از استان‌ها به بخش نهایی راه یافتند که در پایان جشنواره از هر ۱۱ نفر تقدیر به عمل خواهد آمد، همچنین در بخش قصه‌گویی رضوی ۱۷۹ نفر شرکت کردند که ۸ نفر به بخش نهایی راه یافته که از این بین ۳ نفر برگزیده خواهند شد.

وی خاطر نشان کرد: در نوزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ۷۲ قصه‌گو از ۳۸ کشور جهان شرکت کردند که ۱۳ نفر آنها منتخب شده که ۱۱ نفر آنها در بخش قصه‌گویی شرکت کرده و ۲ نفر نیز در بخش داوری همکاری دارند. شرکت‌کنندگان در این دوره از کشورهایی نظیر کلمبیا، کاستاریکا، آرژانتین، هند، فرانسه و استرالیا بوده‌اند.

حاجیان‌ زاده، با اشاره به قصه‌های راه یافته به بخش رقابتی گفت: هیأت انتخاب از میان قصه‌ها، قصه‌هایی که در مرحله استانی شرکت کرده بودند ۴۲ قصه را در بخش ملی و ۱۵ قصه را در بخش بین‌المللی انتخاب کردند که با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

وی اظهار داشت: در این دوره بخشی را تحت عنوان بخش مقاله‌نویسی در نظر گرفته‌ایم که اکرم قاسم‌پور،‌حسن دولت‌آبادی و غلامعلی افروز داوران آن هستند و از میان ۱۶۲ چکیده مقاله‌ای که به دبیرخانه رسیده بود، ۸۲ چکیده برگزیده شد که ۳  اثر در مرحله پایانی معرفی خواهند شد. همچنین در بخش داستان‌نویسی رضوی ۲۵۳ اثر شرکت کردند که ۳ اثر برگزیده خواهیم داشت.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با اشاره به  بخش‌های دیگر جشنواره گفت: در طول زمان برگزاری جشنواره قصه‌گوها به فرهنگ‌سراها، شیرخوارگاه‌ها، بیمارستان کودکان، مدارس اتباع افغان و ایتالیایی به منظور ترویج قصه‌گویی رفته و در آنجا به اجرای قصه می‌پردازند. در ایام جشنواره از سه کتاب ویژه جشنواره نیز رونمایی خواهد شد که یکی از آنها کتاب خود جشنواره با عنوان «آی قصه قصه قصه» دیگری کتاب «مقالات جشنواره»‌ و سومین کتاب «پانزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع)» خواهد بود.

حاجیان زاده تصریح کرد: آثاری که در جشنواره شرکت کرده‌اند در سه محور بوده‌اند که در یک محور به زندگی به سبک ایرانی ـ اسلامی می‌پردازند، همچنین بخش رضوی و بخش آزاد نیز در این دوره دارای آثار هستند که در بخش آزاد درون‌مایه آثار تربیتی و پرورشی است.

وی با اشاره به اینکه تا پیش از این قصه‌گویی‌ها منحصر به بزرگ‌ترها بوده، گفت: حضور نوجوانان در این دوره ویژگی جشنواره نوزدهم محسوب می‌شود همانطور که در دوره هجدهم حضور پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها را به جشنواره اضافه کردیم تا به واسطه آنها قصه‌گویی وارد خانواده‌ها شود.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: قصه‌های دوره‌های قبل را در پرتال کودک و نوجوان به مرور منتشر می‌کنیم و تا کنون ۱۱۶ قصه بارگذاری شده و این روند ادامه خواهد داشت. همچنین دبیرخانه دائمی قصه‌گویی در دوره نوزدهم تقویت شده و امیدواریم نتیجه آن را در جشنواره شاهد باشیم. علاوه بر این دبیرخانه‌های استانی را نیز راه‌اندازی کردیم تا در استان‌ها شاهد رشد قصه‌گویی باشیم.

حاجیان‌ زاده، پیرامون شیوه گزینش آثار گفت: علاوه بر اینکه متن برای ما مهم است اجرا نیز اهمیت دارد از این رو قصه‌گوهای ایرانی به صورت حضوری برای هیأت داوران اجرا می‌کنند و شرکت‌کنندگان خارجی نیز فیلم اجرای خود را به دبیرخانه ارسال کرده‌اند.

وی پیرامون اینکه، فرهنگ قصه ‌گویی به گسترش فرهنگ شفاهی کمک می‌کند؛ اما مانع گسترش فرهنگ خواندن می‌شود، گفت: ما در مراکز کانون در سطح کشور به واسطه مربیان خود قصه‌ها را برای کودکان بیان می‌کنیم و پس از آن کتاب آن قصه را معرفی می‌کنیم تا کودکان قصه را کامل بخوانند. ما راه‌های گوناگونی برای کتاب‌خوان کردن کودکان داریم که یکی از آنها استفاده از فرهنگ شفاهی است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پیرامون اینکه چه برنامه‌ای برای فراگیر شدن جشنواره در سطح جامعه دارید، ‌گفت: ما با همکاری رسانه‌ها و همچنین مراکز کانون دست به توسعه قصه‌گویی زده‌ایم در جشنواره‌های استانی خانواده‌ها از اجراها بازدید کردند و برای دوره نوزدهم با همکاری شبکه دوم سیما برنامه قصه‌گویی خواهیم داشت. البته قصه‌گویی از انحصار مربیان کانون درآمده و همین که بخش نوجوان را در این دوره فعال کرده‌ایم به معنی این است که می‌خواهیم از همه گروه‌ها برای ترویج قصه‌گویی بهره ببریم.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب