امروز: جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/26]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 21619 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۳:۵۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

افشای اطلاعات آمریکا توسط ترامپ به روسیه خطرناک شد

خبرایران:افشای اطلاعات طبقه بندی شده به روس ها باعث هراس متحدان ایالات متحده شده است و از خود می پرسند آیا همچنان باید اسرارشان را با این کشور در میان بگذارند؟
افشای اطلاعات آمریکا توسط ترامپ به روسیه خطرناک شد
به گزارش خبرایران به نقل از واشنگتن پست، اطلاعاتی که هفته گذشته دونالد ترامپ در دیدرا با مقامات روسیه در اختیار آنها قرار داد توسط سرویس های اطلاعاتی آمریکا جمع آوری نشده بودند، بلکه از طرف یک متحد، و به احتمال زیاد اسرائیل، فراهم شده بودند. این اقدام باعث شد تا ضربه ای دیگر به اقدامات رییس جمهور وارد شود.
 
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع رژیم اسرائیل، اگرچه تایید نکرده است که منبع این اطلاعات اسرائیل بوده است، اما روز چهارشنبه در توییتر خود تاکید کرد که همکاری های اطلاعاتی دو طرف عمیق و معنادار است و همیشه خواهد بود. اما دیگر متحدان آمریکا ممکن است چنین موضعی نداشته باشند.
 
یک دیپلمات ارشد اروپایی به سی ان ان می گوید: «این مسئله مهمی است. ما می خواهیم مطمئن شویم که اطلاعات حساس به درستی حفظ می شوند».
 
یک نماینده پارلمان آلمان هم به آسوشیتدپرس می گوید به اشتراک گذاشتن اطلاعات با دونالد ترامپ می تواند خطرناک باشد و اضافه کرد رییس جمهور آمریکا «اطلاعات را به دلخواه خودش به یک دولت دیگر داده است، پس ترامپ می تواند یک خطر امنیتی برای تمام جهان غرب باشد».
 
اگر چنین اتفاقی رخ داده باشد می تواند فاجعه ای برای امنیت ملی باشد. جامعه اطلاعاتی همچنان به روابطش با کشورهای سراسر جهان ادامه می دهد. اعضای جامعه «پنج چشم» (ایالات متحده، بریتانیا، کانادا، استرالیا و نیوزیلند) تقریبا هرچیزی را با یکدیگر به اشتراک می گذرند و آمریکا با کشورهایی همچون فرانسه، آلمان، ژاپن، اردن و عربستان سعودی هم همکاری نزدیک دارد.
 
همان طور که اریک روزنباخ و آکی پرتیز، کارشناسان امور اطلاعاتی در سال ۲۰۰۹ توضیح دادند، «دیگر کشورها اغلب به اطلاعات دسترسی دارند و می توانند اقداماتی را که ایالات متحده برای تعقیب منافع امنیت ملیش نیاز دارد، به طور مستقیم انجام دهد».
 
این مزایا به شکل های مختلفی فراهم می شوند. کشورهای دیگر ممکن است رابطه بهتر یا درک فرهنگی قوی تری از کشور هدف (به ویژه کشورهای دشمن آمریکا) داشته باشند. همکاری نزدیکی بین ایالات متحده و بریتانیا مانع از انفجار یک هواپیما در سال ۲۰۰۶ شد. در سال ۲۰۰۳ هم آمریکا و پاکستان با همکاری یکدیگر خالد شیخ محمد، مغز متفکر مظنون به طراحی حملات ۱۱ سپتامبر را بازداشت کردند.
 
البته، یک افشار گری – به ویژه اگر اتفاقی باشد- دهه ها همکاری را تعلیق نخواهد کرد و بسیاری از کشورها نیاز بیشتری به اطلاعات این کشور دارند، تا آمریکا نیازمند اطلاعات آنها باشد. اما کارشناسان برجسته می گویند که دلایلی برای نگرانی وجود دارد.
 
جیم جفری، معاون مشاور امنیت ملی دولت جرج بوش، هشدار می دهد که این افشاگری می تواند گزارش های آینده را محدود کند. جرمی بَش، رییس ستاد کل پنتاگون در دوره اوباما هم به وال استریت ژورنال گفته است که «دادن اطلاعاتی به روس ها که شریک ضدتروریسم ما خواسته است از آن محافظت کنیم... [آنها] را متقاعد خواهد کرد اطلاعاتی را که برای حفاظت از خودمان نیاز داریم در اختیار ما نگذارند».
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب