امروز: سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/23]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 25766 تاریخ انتشار: سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱:۶:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

حسن قربانخانی درنشست خبری اعلام کرد؛

ساخت و سازها ازسال ۹۰ تا ۹۵ نصف شده/ تضعیف نظام مهندسی خلاف سیاست‌های کلی نظام است/ 62 درصد اتفاقات ناگوارگودبرداری‌ها دراستان تهران کم شده/ ازکسانی که ادعای امضافروشی مهندسان فوت‌شده را دارند، به مراجع قضایی شکایت خواهیم کرد

خبرایران: رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه اکثر مهندسان با پاکدستی کار می‌کنند، گفت:‌ به‌جای این‌که به هم اتهام بزنیم، به نظر می‌رسد ساخت‌وساز کشور نیازمند تغییرات اساسی است و بر این اساس افراد دخیل باید خود را به‌روزرسانی کنند.
ساخت و سازها ازسال ۹۰ تا ۹۵ نصف شده/ تضعیف نظام مهندسی خلاف سیاست‌های کلی نظام است/ 62 درصد اتفاقات ناگوارگودبرداری‌ها دراستان تهران کم شده/ ازکسانی که ادعای امضافروشی مهندسان فوت‌شده را دارند، به مراجع قضایی شکایت خواهیم کرد

به گزارش خبرنگار خبرایران، نشست خبری «سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران» صبح امروز سه شنبه 9 آبان ماه 1396 با حضور«حسن قربانخانی» رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و اصحاب رسانه در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران برگزار ودراین نشست خبری«حسن قربانخانی» رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه مخالف اصلاح آیین‌نامه ساختمان هستیم از صدور ۲۰۰۰ حکم علیه مهندسان خبر داد واظهارداشت: تضعیف نظام مهندسی خلاف سیاست‌های کلی نظام است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تصریح کرد: از سال 1392 تا 1396 ما از32 هزار گودبرداری بازدید داشتیم. ضمن اینکه 14500 بازدید سازه‌ای طی سال‌های اخیر داشته‌ایم که حدود 2000 بازدید آن در سال 96 اتفاق افتاده است.

وی خاطر نشان کرد: این بازدیدها در جهت کنترل خدمات مهندسی است که قطعاً باعث ارتقای کیفیت ساختمان‌ها می‌شود. به همین دلیل خوشبختانه 62 درصد اتفاقات ناگواردرخصوص گودبرداری‌ها در استان تهران کم شده و نظام مهندسی میلیارد تومان هزینه بازدید کرده و بدون اتکا به بودجه عمومی دولت باعث ارتقای کیفیت ساخت‌وسازها شده است.

قربانخانی با اعلام اینکه در 4 سال اخیر 180 هزار ارجاع کار داشته‌ایم، تاکید کرد: ازسال 90 تا 95 مهندسان دارای پروانه اشتغال 5 برابر شده‌اند و از سال 1390 تا 1395 مطابق آمار صدور پروانه‌های ساختمانی ساخت‌وساز در تهران 50 درصد کاهش یافته و حدود 5000 شکایت علیه مهندسان طرح شده که از این تعداد 3000 هزار شکایت رد شده و منجر به محکومیت مهندسان نشده و تنها 2000 شکایت حکم علیه مهندسان صادرشده است.

وی ابرازداشت: مقام معظم رهبری تقویت سازمان نظام مهندسی را راهکار مقابله با حوادث و بلایای طبیعی دانسته لذا معتقدیم هر کس به هر دلیل و نیتی باعث تضعیف سازمان‌های نظام مهندسی شود به‌خلاف سیاست‌های کلی نظام حرکت کرده است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه اکثر مهندسان با پاکدستی کار می‌کنند، عنوان داشت:‌ به‌جای این‌که به هم اتهام بزنیم، به نظر می‌رسد ساخت‌وساز کشور نیازمند تغییرات اساسی است و بر این اساس افراد دخیل باید خود را به‌روزرسانی کنند.

وی از مطرح شدن امضافروشی مهندسان فوت‌شده انتقاد کرده و ابرازداشت: کسانی که ادعاهایی را در روزهای اخیر مطرح کردند یا در پیشگاه خداوند استغفار کنند یا این‌که از طریق مراجع قضایی علیه آنها طرح شکایت خواهیم کرد.

قربانخانی با بیان این‌که 120 هزار نفر مهندس در استان تهران داریم و به هیچ وجه مدعی نیستیم در چنین جامعه گسترده‌ای تخلف وجود ندارد، تصریح کرد:‌ اما این‌که شخصی ادعا کند اکثر این افراد در پاکدستی زندگی نمی‌کنند جفایی به جامعه مهندسی است.

قربانخانی در مورد پرونده تخلف 40 میلیارد تومانی هم خاطر نشان کرد: این پرونده در حال بررسی است، قاضی به بانک شهر دستور داده اجازه ندارد به این سپرده دست بزند و هر ماه سود این سپرده به سازمان نظام مهندسی پرداخت می‌شود. فقط با توجه به مشکلاتی که به وجود آمده است نمی‌توانیم این پول‌ها را جابه‌جا کنیم.

وی درپاسخ به این سوال که در زمان سپرده‌گذاری 40 میلیارد تومانی سازمان در بانک شهر شما چه سمتی داشتید؟ ،‌ گفت:‌ عضو هیئت مدیره دوره ششم بودم و در آن زمان اعضای هیئت مدیره وقت اعلام کردند بانک شهر در بافت فرسوده وام می‌دهد و اگر منابع مالی را به این سمت ببریم علاوه بر افزایش ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده کار مهندسان بیشتر می‌شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران ادامه داد: نیت ما این بود، اما در عمل مسئولان بانک برگه‌های سفیدامضایی را از مسئولان وقت سازمان نظام مهندسی استان تهران گرفتند و سپرده ما را وجه تضمین وام یک شرکت قرار دادند، این کار به هیچ وجه مورد تأیید هیئت مدیره وقت نبود و آنها تأییدی برای این کار نداده بودند و بخش عمده‌ای از این تخلف متوجه بانک است

وی درخصوص اصلاح آیین‌نامه کنترل ساختمان هم یادآورشد: آنچه تاکنون اتفاق افتاده این بوده که شهرداری نشان داده‌ بر اساس مقررات ملی ساختمان تمکین نمی‌کنند، اگر این‌گونه بود که مبحث دوم قانون مربوط به بیمه کیفیت و شناسنامه فنی ملکی را که سال 84 ابلاغ شده اجرا می‌کردند.

قربانخانی با ابراز این‌که حضور سازمان نظام مهندسی کمک کرده بخشی از این کارها از شهرداری خارج شود، تأکید کرد:‌ با اصلاح آیین‌نامه ساختمان با روند کنونی مخالف هستیم، چراکه واگذاری همه امور به شهرداری باعث حذف نظام مهندسی از چرخه ساخت‌وساز می‌شود و تجربه نشان داده شهرداری صرفاً به بخش‌هایی عمل می‌کند که برایش مزایایی داشته باشد و در پروسه اصلاح آیین‌نامه کنترل ساختمان، موارد مورد نظر دوستان عملی نمی‌شود و اگر شهرداری هم می‌خواهد بسم الله، از امروز بحث مجری صاحب صلاحیت را در حوزه ساخت‌وساز عملیاتی کنند.

وی افزود: در شرایط کنونی این کار را به‌صلاح ساخت‌وساز کشور نمی‌دانم و مال‌سازی در تهران بر اساس استانداردهای جهانی اجرا نشده و به‌جز گرفتاری برای مردم چیزی نداشته است و کسانی که مال‌سازی می‌کنند در جهت منافع فردی خودشان بوده و برای مردم گرفتاری‌هایی را به وجود آورده‌اند، مثلا مجتمع کوروش در بزرگراه ستاری مردم را دچار مشکلاتی کرده و طبیعی است که اگر مطالعات اولیه برای این کار انجام می‌شد اجازه انجام چنین کاری در آن خیابان به کسی داده نشده و امروز این مشکلات اساسی را در آنجا نداشتیم.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب