امروز: جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ [2024/04/19]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 32347 تاریخ انتشار: چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۲:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اعلام کرد؛

تهیه برنامه «توسعه محله» در 150 محله فرسوده از سوی دفاتر توسعه محله ای تا پایان سال جاری

خبرایران: مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که برنامه توسعه محله تا پایان سال جاری در 150 محله تحت پوشش دفاتر توسعه محله ای بصورت پایلوت اجرا می شود، ابراز امیدواری کرد که در سال آینده تمامی 354 محله فرسوده تهران نیز از این برنامه برخوردار شوند.
تهیه برنامه «توسعه محله» در 150 محله فرسوده از سوی دفاتر توسعه محله ای تا پایان سال جاری

به گزارش خبرایران از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری در جلسه ای که با هدف تشریح برنامه توسعه محلات با حضور مدیران دفاتر خدمات نوسازی برگزار شد، عنوان کرد: برنامه توسعه محلات حاصل پژوهشی است که با همکاری گروهی از متخصصان در حوزه نوسازی بافت های فرسوده از طریق مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهرداری تهران و به سفارش سازمان نوسازی به منظور دستیابی به فرآیندی برای برنامه ریزی در محلات فرسوده، انجام شده است.

علی اکبری با بیان این که در سال گذشته پس از اتمام و تصویب این پژوهش، برنامه عملیاتی اجرایی آن بصورت پایلوت در 5 محله شهر تهران شامل محلات فرحزاد، نعمت آباد، شوش، هرندی و تختی در دستور کار سازمان نوسازی قرار گرفت، خاطرنشان کرد: توسعه محله ای به مجموعه ای از اقدامات اجتماعی، اقتصادی، کالبدی و محیطی با هدف ارتقاء کیفیت زندگی ساکنین محلات اطلاق می شود که از طریق برنامه ریزی مشارکتی با همه دخیلان تعریف و اجرا می شود؛ خوشبختانه این موضوع در برنامه 5 ساله شهرداری تهران نیز لحاظ شده است.

وی با اعلام این که سازمان نوسازی شهر تهران تنها نهادی است که بصورت کارشناسی در بیش از 50 درصد محلات تهران به واسطه استقرار دفاتر توسعه محله ای حضور فعال دارد، متذکر شد: برنامه توسعه محلات فراتر از صرفاً مأموریت نوسازی بافت های فرسوده است؛ این مأموریت از سوی شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران پیگیری می شود که سطح برنامه ریزی آن در مقیاس محله است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که برنامه توسعه محله تا پایان سال جاری در 150 محله تحت پوشش دفاتر توسعه محله ای بصورت پایلوت اجرا می شود، ابراز امیدواری کرد که تا سال آینده تمامی 354 محله فرسوده تهران نیز از این برنامه برخوردار شوند.

علی اکبری ضمن تأکید بر ضرورت در نظر گرفتن اهمیت و جایگاه برنامه توسعه محلات و نسبت آن با سایر برنامه ها، خطاب به مدیران دفاتر توسعه محله ای، تصریح کرد: برنامه توسعه محلات، صرفاً محدود به تهیه سند نمی شود بلکه مراحل تصویب، اجرا (پیگیری لحاظ شدن آن در برنامه دستگاه های ذی مدخل در نوسازی) و پایش (رصد مستمر چگونگی تحقق برنامه) را نیز در برمی گیرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که محله، به عنوان موجودی پویا و زنده در طول زمان دستخوش تغییرات می شود و مشکلات جدید در آن شکل می گیرد، بر ضرورت بازنگری دوره ای و موردی برنامه توسعه محلات تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه برنامه توسعه محلات با استفاده از تجارب گذشته و آسیب شناسی وضعیت موجود تدوین شده است، خاطرنشان کرد: کلیات چارچوب این برنامه از قابلیت انعطاف پذیری و بازنگری برخوردار است و قرار است دستاورد سازمان نوسازی شهر تهران باشد، لذا انتظار می رود دفاتر توسعه محله ای با مطالعه و بررسی آن کمک شایانی به رفع نواقص و ایرادات احتمالی و بهبود آن نمایند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در خاتمه جلسه به سؤالات، ابهامات و نظرات مطرح شده از سوی مدیران دفاتر توسعه محله ای پاسخ گفت.

گفتنی است کلیات این برنامه در قالب کتابی با عنوان "توسعه محله ای، چارچوبی برای محله های ناکارآمد" چندی پیش به قلم کاوه حاجی علی اکبری و امیر شفیعی با هدف تبیین چارچوب محتوایی و روند کاری متناسب برای برنامه‌ریزی، مدیریت و اجرای برنامه‌های توسعه محلات دارای بافت فرسوده و ناکارآمد در تهران، منتشر شده است.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب