امروز: شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/27]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 3430 تاریخ انتشار: سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۴:۳۹:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

اساتید و دانشجویان دانشگاه فنی برلین از بافت های فرسوده پایتخت بازدید کردند

جمعی از اساتید و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه برلین آلمان در رشته های مختلف معماری، شهرسازی، مدیریت شهری و ... در جریان سیاست ها و رویکردهای سازمان نوسازی برای نوسازی بافت های فرسوده پایتخت قرار گرفتند.
اساتید و دانشجویان دانشگاه فنی برلین از بافت های فرسوده پایتخت بازدید کردند

به گزار ش خبرایران از  روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، در جلسه ای که با حضور مدیرعامل سازمان، اساتید و دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه برلین آلمان برگزار شد، عباداله فتح اللهی ضمن خیر مقدم به معرفی فعالیت ها، اقدامات صورت گرفته و سیاست های این سازمان جهت نوسازی بافت های فرسوده پایتخت پرداخت.

عباداله فتح اللهی ضمن معرفی وظایف، مأموریت ها و ساختار سازمانی سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که رویکرد شهرداری تهران در نوسازی بافت های فرسوده از 8 سال پیش تاکنون رویکردی اجتماعی بوده است، خاطرنشان کرد: سازمان نوسازی شهر تهران پس از تجربیات مداخله مستقیم در تهیه طرح ها و اجرای پروژه های نوسازی  به این نقطه رسید که فرآیند نوسازی بافت های فرسوده می بایست با مشارکت جدی ساکنان دنبال شود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تصریح کرد: بر مبنای این رویکرد دفاتر خدمات نوسازی در 56 محله شهر تهران راه اندازی شدند تا بتوانند ساکنان بافت های فرسوده را از لحاظ فرآیند اداری، حقوقی، روحی، روانی و فرهنگی جهت مشارکت در نوسازی محل خود راهنمایی و ترغیب نمایند.

وی اظهار داشت در کنار این دفاتر شبکه های مختلف مردمی در تهران شکل گرفت و نمایندگان محلات مختلف با رویکرد توسعه محله  خود با شهرداری مناطق همکاری می کنند.

فتح اللهی عنوان کرد: از سال 86 که طرح جامع تهران تصویب و ابلاغ شد، طرح تفصیلی نیز همزمان با طرح جامع به تصویب کمیسیون ماده 5 رسید و همزمان با مداخله مستقیم 86 طرح موضوعی همراه با طرح های منظر شهری تهیه شد.

وی در این باره توضیح داد: از آنجایی که طرح های منظر شهری مبتنی بر تعلقات خاطر ساکنین نبود و انطباق کاملی با طرح تفصیلی نداشت در مرحله اجرا نتوانست موفقیت کامل را حاصل نماید.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه خاطرنشان کرد: به همین خاطر فصل جدیدی در کتاب ضوابط و مقررات طرح تفصیلی با نگاه تشویق گرایانه  افزوده شد که با تراکم های تشویقی و معافیت های مالی در شهرداری تهران نهضت نوسازی مردمی در چارچوب طرح تفصیلی شکل گرفت به گونه ای که طی سنوات اخیر شاهد  31 هزار پلاک نوسازی بودیم و پروسه تجمیع پلاک های ریزدانه از رشد 51 درصدی برخوردار شدند.

فتح اللهی با بیان اینکه بافت های فرسوده در شهر تهران گونه های مختلفی دارند و بافت های تاریخی بیشتر در مناطق 11 و 12 شهرداری تهران واقع شده اند، تصریح کرد: در بافت های تاریخی شاهد مهاجرت شهروندان اصیل و جایگزینی سایر شهروندان هستیم به نوعی که به طور مثال در منطقه 12 روزانه قریب به 5/2 میلیون نفر از بازار و امکانات این منطقه سرویس می گیرند و شبانه حدود 130 هزار نفر در این منطقه سکونت دارند که این امر تبعات و ناهنجاری های اجتماعی را به دنبال دارد.

وی با اشاره به تراکم جمعیتی بالا در بافت های فرسوده، گفت: مشکل اساسی در نوسازی این بافت ها نحوه توجیه اقتصادی نوسازی است، زیرا غالباً محل کسب و کار ساکنین بافت های فرسوده با محل سکونتشان یک جا است و در صورت نوسازی، شغل ساکنان نیز در معرض خطر قرار می گیرد.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: شهرداری تهران به منظور حل این مشکل اقدام به تهیه بسته های تشویقی، بخشودگی 100% عوارض نوسازی کرده است، همچنین تسهیلات بانکی برای اسکان موقت و نوسازی در اختیار سازندگان قرار می گیرد.  

به گفته فتح اللهی پس از سیاست های دولت جدید در بحث مسکن اجتماعی با رویکرد نوسازی بافت های فرسوده و انتخاب رویکرد اجتماعی از سوی شهرداری تهران شاهد امید و جهشی در میزان تقاضای ذی نفعان ساکن در بافت های فرسوده هستیم.

وی نقدهای دلسوزانه و حمایت های شورای اسلامی شهر تهران، شکل گیری تشکل های توسعه گر محلات، راه اندازی نشریه های طنز انتقادی و ... را در فرآیند نوسازی بسیار کارآمد دانست و گفت:  همه این مجموعه ها باعث می شود که رفتار ما و افرادی که از بعد حاکمیت به این قضیه ورود پیدا می کنند دقیق تر و فنی تر شده و سرمایه گذاران نیز با امید بیشتری وارد این فرآیند شوند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بیان داشت: دکتر قالیباف، شهردار محترم تهران بعد از تجربیات دوره های گذشته وارد کیفی سازی و ارتقاء سطح زندگی شهروندان تهرانی به خصوص ساکنان بافت های فرسوده و تاریخی شده اند به همین منظور اجرای پروژه پایلوت نوسازی در منطقه 12 شهرداری تهران در سال 93 در دستور کار قرار گرفته است.

فتح اللهی در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد که با تبادل تجربیات و ورود دانشگاه ها بتوان راهی روشن تر و دقیق تر در عرصه نوسازی بافت های فرسوده برداریم.

گفتنی است برنامه بازدید و کارگاه های آموزشی دانشجویان دانشگاه فنی برلین آلمان با عنوان برنامه نوسازی شهری با مشارکت مردمی با حمایت وزارت امور خارجه آلمان برنامه ای است سه ساله که از سال 20013 شروع شده و در سال 20016 خاتمه خواهد یافت.

در این برنامه که با هدف برقراری ارتباط علمی و فرهنگی به میزبانی دانشگاه فنی برلین و با مشارکت و همراهی دانشگاه فنی قاهره، دانشگاه فنی استانبول و دانشگاه علم و صنعت تهران برگزار می شود، بازدیدهای مختلفی از سوی دانشجویان مقطع فوق لیسانس، دکترا و اساتید صورت می گیرد و در نهایت دستیابی به تولیدات علمی، مقدمه ای برای ارتباطات طولانی مدت تر و شروع فعالیت های بزرگتر خواهد بود.

در انتهای این جلسه دانشجویان دانشگاه فنی برلین از وضعیت بافت های فرسوده و پروژه های نوسازی در منطقه 12 بازدید کردند.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب