امروز: جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/26]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 35765 تاریخ انتشار: شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۴:۳۳:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

بیانیه پایانی کنفرانس روسای مجالس ۶ کشور/ هم افزایی برای مقابله با تروریسم

خبرایران: دومین کنفرانس روسای مجالس شش کشور در بیانیه پایانی بر هم افزایی برای مقابله با تروریسم و تقویت همکاری های منطقه ای تاکید کرد.
بیانیه پایانی کنفرانس روسای مجالس ۶ کشور/ هم افزایی برای مقابله با تروریسم

به گزارش خبر ایران، متن کامل این بیانیه به این شرح است:
­1- ما روسای مجالس و سران هیأت های مجالس ملی جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی پاکستان، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه، دومین کنفرانس روسای مجالس برای مقابله با تروریسم و ارتباطات درون منطقه ای را در تاریخ 8 دسامبر 2018 در تهران با شعار نقش پارلمان در جنگ علیه تروریسم و توسعه همکاری های بین المللی برگزار نمودیم.
2- در دیدارهای خود به مسائل مهم منطقه ای و بین المللی نظیر تروریسم و تأثیر آن بر صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی پرداختیم. ما همچنین بر تأثیرات منفی یکجانبه گرایی بر منطقه خود و فراتر از آن نیز به بحث پرداختیم. ما عملکرد و پیشرفت های به دست آمده از زمان اجلاس اسلام آباد تاکنون و چالش ها و فرصت های پیش رو را مورد بررسی قرار دادیم و بار دیگر به نقش صلح و توسعه پایدار به عنوان پیش شرط ارتقای روابط، یکپارچگی و هم افزایی در بین کشورها تاکید نمودیم. در این راستا بر لزوم تعامل و گفتگوی بیشتر میان مجالس و ملتها تاکید کردیم.
3- از تلاش های مجالس کشورهایمان در راستای توسعه همکاری ها بر مبنای بیانیه اسلام آباد تحت عنوان "مشارکت به نام صلح، توسعه و همکاری" مورخ 24 دسامبر 2017 استقبال کردیم.
4- بر نقش مرکزی سازمان ملل در تسهیل همکاری های بین المللی به منظور پیشگیری و مقابله با تروریسم و افراط گرایی و همچنین نیاز به اتخاذ تمامی اقدامات منطبق با حقوق بین المللی و اصول منشور ملل متحد تاکید کردیم.
5- نگرانی عمیق خویش را از اثرات مخرب تمامی اشکال و مظاهر تروریسم بر صلح، امنیت و توسعه بیان داشته و تاکید کردیم که تروریسم نباید به هیچ گونه دینی، تمدنی، ملتی یا قومیتی نسبت داده شود و به همین دلیل مصمم هستیم تا در جهت ریشه کن کردن تمامی اشکال تروریسم در منطقه، ابتکارات و تلاش های جمعی خویش را تحکیم بخشیم و بر نیاز به پیگیری امنیت مشترک، جامع، همکاری جویانه و پایدار، تقویت همکاری های برد - برد، کنار گذاشتن معیارهای دوگانه و منافع خودخواهانه ژئوپلیتیکی در مقابله با تروریسم و تقویت گفتگو و همکاری میان تمدن ها و مذاهب مختلف، ایجاد و بهبود ساز و کارهای دوجانبه و چند جانبه ضد تروریسم و تقویت همکاری های ضد تروریسم در سطح منطقه تاکید نمودیم.
6- اقدامات تروریستی در کشورهای عضو (افغانستان، چین، پاکستان، فدراسیون روسیه، ترکیه و ایران) از جمله حادثه تروریستی اخیر در چابهار مورخ 7 دسامبر 2018 را با شدیدترین لحن محکوم کردیم و به همین علت، در خشکاندن ریشه تروریسم و محکومیت حمایت از تروریسم و نیز حمایت از تلاش ها در این راستا مصمم هستیم.
7- با توجه به نقش موثر و سازنده دستگاه های قانونگذاری در ایجاد بسترهای قانونی به منظور مبارزه با تروریسم، بر حمایت از افزایش تبادلات و همکاری های بین پارلمانی در سطوح و زمینه های مختلف به منظور استفاده از تجربیات یکدیگر با هدف تحقق جهان عاری از تروریسم تاکید کردیم.
8- سازمان های امنیتی اعضای شرکت کننده را به ایجاد یک ساز و کار ویژه برای تبادل اطلاعات آشکار و پنهان و رویه های خوب و درس های آموخته شده برای جلوگیری و مبارزه با تروریسم و افراط گرایی تشویق کردیم.
9- به منظور مبارزه با تروریسم به خصوص آن دسته از کشورهایی که قربانی تروریسم هستند، منطبق با تعهدات خود ذیل حقوق بین الملل و منشور ملل متحد در اجتناب از فراهم نمودن مأمن برای تروریست ها و نیز اجرای عدالت مبتنی بر اصل استرداد یا تعقیب قانونی هر شخصی که اقدامات تروریستی را مورد حمایت قرار داده یا آنها را تسهیل کرده یا در آن اقدامات مشارکت کرده یا تلاش برای مشارکت در تأمین مالی، برنامه ریزی، آمادگی یا اجرای آن داشته است، کشورها را برای همکاری کامل فراخواندیم.
10- بر نیاز به پیشبرد همکاری های بین المللی در افراطی زدایی، دستیابی به بهترین رویه های یکدیگر در این حوزه و بررسی فعالانه رویکردهای افراطی زدایی نظیر قانونگذاری، ارتباطات عمومی و فقرزدایی تاکید نمودیم.
11- توافق شد به منظور مبارزه با تروریسم، ضرورت دارد تا به منظور پیشرفت و هماهنگ در همکاری توسعه ای تلاش نموده و امنیت از طریق توسعه باید به مجرایی جدید از همکاری های ضد تروریسم در بین کشورهای منطقه مبدل گردد.
12- از پیشنهادات منطقه ای و وابسته به مناطق و همچنین پروژه ها و همکاری های مشترک در راستای دستیابی به توسعه پایدار و تلاش های جهانی برای مقابله با چالش ها و تهدیدات امنیت بین المللی حمایت کردیم.
13- از تلاش های مشترک برای تحقق «ابتکار کمربند و جاده ها» با هدف تقویت ارتباطات بین کشورها و مناطق برای توسعه ی به هم پیوسته استقبال کرده و مورد حمایت قرار دادیم.
14- تاکید کردیم که بهبود روابط درون منطقه ای با تقویت ظرفیت ها در عرصه تجارت، سرمایه گذاری، زیرساخت ها، گردشگری، روابط مردم با مردم و تبادلات فرهنگی برای همه ملت ها سودمند خواهد بود.
15- از هرگونه تلاشی در راستای دستیابی به توسعه اقتصادی پایدار در سطوح ملی و منطقه ای و نیز بهبود ارتباطات و نزدیکی هر چه بیشتر کشورها، جوامع و مردم خود حمایت کردیم.
16- تاکید نمودیم که توافق جامع هسته ای (برجام) مورد توافق جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 به همراه اتحادیه اروپا که مورد تأیید قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل می باشد، دستاوردی مهم در دیپلماسی چندجانبه به شمار می آید و ضرورت عاجل برای پایبندی و اجرای کامل تعهدات ذیل این قطعنامه مورد تصریح قرار گرفت.
17- توافق کردیم که مبارزه با تروریسم صرفاً نباید به حذف تروریست ها و سازمان ها و شبکه های تروریستی محدود شود بلکه ریشه ها و شرایط نشو و نمای تروریسم در جهت مقابله با آن باید به طور کامل مورد توجه قرار گیرد.
18- نسبت به پیامدهای منفی پیوند شبکه های تروریستی با قاچاقچیان مواد مخدر و دست اندرکاران جرائم سایبری که تهدیدی برای امنیت کشورهای ما تلقی می شوند، ابراز نگرانی کردیم.
19- از ابتکارهای فرآیند مسکو مرتبط با ابعاد پارلمانی تلاش ها در راستای مقابله با مشکل جهانی مواد مخدر، مطرح در بیانیه کنفرانس بین المللی پارلمان ها علیه مواد مخدر (4 دسامبر 2017 - مسکو) و بیانیه مجمع بین المللی توسعه پارلمانتاریسم (6 - 4 ژوئن - مسکو) از جمله ضرورت گسترش گفتگوهای بین پارلمانی درخصوص بهبود ساز و کارهای موجود برای مقابله با تروریسم بین المللی، قاچاق مواد مخدر و جرائم سایبری که با هدف کاهش تقابل ها و همچنین افزایش همکاری ها برای حل و فصل اختلافات و تقویت همکاری ها تنظیم شده اند، حمایت کردیم و از تمامی تلاش ها برای دستیابی به صلح در افغانستان از جمله فرآیند مشورتی مسکو درخصوص افغانستان با هدف ایجاد ثبات در این کشور و حذف تهدیدات منطقه ای تروریسم، افراط گرایی و قاچاق مواد مخدر غیر قانونی استقبال کردیم.
20- توافق کردیم که به منظور تضمین صلح و ثبات جهانی و منطقه ای، موضوع جامو و کشمیر نیازمند راه حلی صلح آمیز از جانب پاکستان و هند منطقه با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است.
21- از مردم فلسطین در استیفای حق مسلم خود به خصوص تشکیل دولت با حاکمیت مستقل حمایت نمودیم.
22- پیشنهادات عملی برای ایجاد ساز و کارهای مقابله با تروریسم از جمله به طور مشخص ابتکار ایجاد تماس های منطم میان مراجع ملی مبارزه با تروریسم را مورد بررسی قرار داده و امکان تشکیل کمیته های تخصصی متشکل از نمایندگان کمیته های مرتبط پارلمان ها و نهادهای دولتی ذیربط را بررسی نمودیم.
23- نسبت به اصول و هنجارهای حقوق بین الملل، مفاد قراردادها و موافقت نامه های بین المللی که بین کشورها به منطور تقویت همکاری ها و تعاملات با موضوع هموار سازی قانونگذاری ملی امضاء شده اند، پایبند ماندیم و همچنین تشکیل بانک بین المللی قوانین ملی در چارچوب همکاری های پارلمانی را جهت استفاده از تجربیات یکدیگر در حوزه مبارزه با تروریسم، قاچاق مواد مخدر و جرائم سایبری لازم دانستیم.
24- حملات تروریستی علیه پارلمان ها را محکوم کرده و با قربانیان و همچنین دولت ها و مردم کشورهای قربانی ابراز همدردی کردیم. بر عزم خود در همراهی با جمهوری ترکیه به منظور سپردن عاملان کودتای ناموفق تروریستی 15 جولای و دیگر جرائم به دست عدالت تاکید کردیم.
25- دستاوردهای بزرگ اخیر را در شکست داعش در عراق و سوریه مغتنم شمرده و همچنان داعش و تمامی گروه های تروریستی فعال در کشورهای عضو بویژه گروه های تروریستی مطرح در شورای امنیت سازمان ملل را تهدیدی جدی برای امنیت و ثبات کشورهای منطقه محسوب نموده، و در این راستا تلاش جمعی در جهت مقابله با این تهدید را خواستار شدیم.
26- بر اهمیت چند جانبه گرایی تاکید کردیم و کلیه قوانین یکجانبه و فراسرزمینی و احکام قضایی هر کشور علیه کشور دیگر را که ناقض قوانین بین المللی، منشور ملل متحد،یا حاکمیت و استقلال کشورها باشد،نفی نمودیم و بر نیاز به حفاظت مشترک از نظام تجاری چند جانبه بین المللی قانون محور با هدف ارتقای سطح ارتباطات دو جانبه و چند جانبه در راستای هم پیوندی اقتصادها و ایجاد اقتصاد آزاد جهانی ،تاکید کردیم.
27- تعهدات تمامی کشورها در اجرای قطعنامه های مجمع عمومی شورای امنیت سازمان ملل در خصوص تروریسم بین المللی را یادآور شده تاکید نمودیم که تمامی کشورها باید از سیاسی کاری رژیم تحریم های سازمان ملل و فعالیت کارگروه اقدام مالی (fatf) پرهیز نمایند. تکامل متن کنوانسیون جامع تروریسم بین المللی را بر اساس اجماع نظر بار دیگر مورد تاکید قرار دادیم.
28- موافقت نمودیم تا کنفرانس آتی در شهر استانبول جمهوری ترکیه در سال 2019 میلادی برگزار گردد.
29- رؤسای مجالس و سران هیأتهای مجالس ملی جمهوری افغانستان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی پاکستان، فدراسیون روسیه و جمهوری ترکیه قدردانی خویش را از مهمان نوازی گرم و سخاوتمندانه رئیس محترم مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران از سران و اعضای هیأت ها در زمان حضور خود در ایران ابراز نمودند.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب