امروز: شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/27]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 40094 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۴:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

با حضور نویسنده اثر و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی؛

کتاب «فصل فیروزه» در کتابخانه عمومی ولی‌عصر(عج) نقد و بررسی شد

خبرایران:نشست نقد و بررسی کتاب «فصل فیروزه» نوشته محبوبه زارع با حضور نویسنده اثر و جمعی از علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی در کتابخانه عمومی ولی‌عصر(عج) ورامین برگزار شد.
کتاب «فصل فیروزه» در کتابخانه عمومی ولی‌عصر(عج) نقد و بررسی شد

به گزارش خبرایران از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران، نشست نقد و بررسی کتاب «فصل فیروزه» (یکی از منابع نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی) روز شنبه بیست و پنجم خردادماه به همت لیلا فاطمی کلشی، کتابدار کتابخانه عمومی ولی‌عصر(عج) با حضور محبوبه زارع، نویسنده اثر، رحیم مخدومی منتقد، محمد رضا شرفی خبوشان کارشناس مجری، محمد رضا کریمی رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ورامین و جمعی از علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی همزمان با برگزاری نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی به میزبانی کتابخانه عمومی ولی‌عصر (عج) ورامین برگزار شد.

 

در این نشست ابتدا محمدرضا شرفی خبوشان نویسنده ادبیات داستانی به معرفی نویسنده و منتقد اثر پرداخت.

شرفی در معرفی رحیم مخدومی (منتقد این نشست) گفت: وی از نویسندگان مطرح ادبیات مقاومت و اهل ورامین است؛ رحیم مخدومی علاوه بر نویسندگی در کار داوری و دبیری جشنواره های متعدد مشارکت دارد؛ از آثار مهم وی عبارتند از: یار کجاست؟ جنگ پا برهنه ها، چت مقدس  نرگس و مجموعه داستانی مالک خیبر. همینطور استاد مخدومی برنده جوایزی چون جایزه معتبر شهید حبیب غنی پور، جایزه کتاب دفاع مقدس و جشنواره کتاب معلم بوده اند.

شرفی در معرفی نویسنده افزود: محبوبه زارع  اهل یزد متولد سال ۱۳۵۸ دارای مدرک لیسانس در رشته ریاضی و دانشجوی دکترای تفسیر تطبیقی هستند. وی آثار متعددی در حوزه های داستانی، دینی، دفاع مقدس، جنگ نرم به رشته تحریر درآورده اند و همچنین دارای آثار مختلف تحقیق و پژوهشی هستند.

سپس شرفی از نویسنده خواست تا بخش هایی از کتاب را برای حضار بازخوانی کند.

رحیم مخدومی در ادامه این نشست با اشاره به طرح جلد  و نام کتاب گفت: نام و طرح روی جلد آمیزه ای است از باورهای دینی اسلامی و ایرانی است؛ چرا که فیروزه سنگی است که در میان ایرانیان مسلمان دارای ارزش خاصی است و به نوعی هم جنبه دینی و اسلامی را القا می کند و هم به نوعی یاد آور هنر و فرهنگ ایرانی است.

وی افزود: این کتاب عنوان خوبی دارد چرا که رنگ فیروزه برای مسلمانان یادآور مکان های مذهبی و آرامبخش است و طراح جلد نیز به خوبی مفهوم داستان را درک کرده است.

مخدومی گفت: حجم کم کتاب این امکان را برای مخاطب فراهم می کند تا در فرصتی یک روزه کتاب را مطالعه کند.

سپس به محتوای اثر اشاره کرد و گفت: در این کتاب دو داستان عشق به طور موازی مطرح است؛ عشق دختری از دین زرتشت به پسری فیروزه تراش که در داستان به دین مبین اسلام روی آوردند و علاقه حضرت معصومه به برادرشان امام رضا(ع).

وی رعایت کردن جوانب احتیاط درباره ارائه گزارشی از زندگی حضرت معصومه(س) و بیان روایات موجود و معتبر از زندگی آن بزرگوار را از نقاط قوت کتاب دانست و گفت: با توجه به اینکه نکات کمی در مورد زندگی آن عزیز وجود دارد اما نویسنده سعی کرده تمام جوانب درستی این روایات را در داستان مورد استفاده قرار دهد.

مخدومی همچنین تصریح کرد: وجود عشق الهی و عشق زمینی و قرار دادن این دو مقوله از قدیمی ترین عناصر موجود در داستان های عرفانی است؛ فصل فیروزه در واقع می تواند نوعی داستان عرفانی شمرده شود.

نویسنده کتاب «یارکجاست» در ادامه سخنانش به بیان نقاط ضعف کتاب پرداخت و گفت: استحاله یکباره دختر زرتشتی در داستان و متمایل شدن ایشان به دین اسلام و مجاور شدن در حرم حضرت معصومه(س) دارای کمی نکات مبهم است. برای چنین تغییر و تحولی باید مخاطب را از ابتدای داستان آماده کرد.

مخدومی کتاب «فصل فیروزه» را اثری قابل قبول در حوزه مذهبی عنوان کرد و گفت: نوشتن داستان های مذهبی بسیار کار سخت و پیچیده ای است چون نویسنده باید کتابها و روایات معتبر زیادی را در این حوزه مطالعه کند و به نوعی خودش به حیطه مذهبی اشراف داشته باشد تا احیانا نکات غلطی درباره زندگی ائمه و معصومین(ع) نگاشته نشود.

محبوبه زارع نویسنده کتاب «فصل فیروزه» نیز در این نشست با معرفی کتابش گفت: این اثر اولین کتابم با تلفیق تاریخ و تخیل استاین اثر داستان زندگی دختری به نام «سیندخت» است که با تاریخ حضرت معصومه(س) تلاقی پیدا می کند و حقیقت عشق در ولایت جستجو می شود.

زارع افزودد: در این داستان دو عشق به صورت موازی پیش می رود یک بخش عشق زمینی و بخش دیگر عشق آسمانی است.

وی افزود: تلفیق دو داستان موازی در یک کتاب که برگرفته از تاریخ اسلام و تخیل و هنر پردازش داستانی است، کار آسانی نبود. اما در مجموع به خاطر ارادت قلبی که به ساحت مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) دارم و همچنین با مطالعه در تاریخ اهل بیت(ع)، نقش پررنگ ایشان را در خلق داستانی با محوریت عرفان و عشق دیدم؛ ضمن آنکه همیشه در نظر داشتم کاری متفاوت برای آن بانوی مطهر انجام دهم و احساس می‌کنم تغییر سبک ادبی من در نوشتن ادبیات دینی با همین اثر اتفاق افتاده است. هرچند «فصل فیروزه» حق مطلب را آن طوری که شایسته است، ادا نکرده اما برای نقطه شروع از آن راضی هستم  و لبخند حضرت را بر این اثر احساس می‌کنم.

گفتنی است نشست نقد و بررسی کتاب «فصل فیروزه» با برگزاری آیین جشن امضا، اهدای لوح سپاس و هدیه از سوی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ورامین  به نویسنده، منتقد به کارخود پایان داد.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب