امروز: پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ [2024/04/18]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 51516 تاریخ انتشار: شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۴:۵۰:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

حکیم حسین خیراندیش درنشست خبری اعلام کرد؛

سبزی‌های تند و تلخ مانند خانواده نعنا، پیاز و ترخون موجب تقویت بدن می شوند/ آنفلوآنزا ازسر وارد بدن می‌شود/ توجه به حجامت و حجامت گرم و بادکش برای درمان سرماخوردگی ضروری است / استفاده ازعطر یاس ، گل محمدی و دود کردن اسپند و کندر برای کاهش استرس

خبرایران : متخصص طب سنتی گفت: توجه به حجامت و حجامت گرم و بادکش برای درمان سرماخوردگی ضروری است. از طرفی استفاده از سبزی‌های تند و تلخ مانند خانواده نعنا، پیاز و ترخون موجب تقویت بدن و استفاده از لیمو، پرتقال و آب سیب به منظور مقابله با عفونت‌ها و تقویت ایمنی بدن پیشنهاد می‌شود.
سبزی‌های تند و تلخ مانند خانواده نعنا، پیاز و ترخون موجب تقویت بدن می شوند/ آنفلوآنزا ازسر وارد بدن می‌شود/ توجه به حجامت و حجامت گرم و بادکش برای درمان سرماخوردگی ضروری است / استفاده ازعطر یاس ، گل محمدی و دود کردن اسپند و کندر برای کاهش استرس

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «تشریح دستاوردهای طب سنتی در پیشگیری و درمان کرونا و سایر بیماری‌ها»  صبح امروزشنبه 24 آبان ماه 1399 با حضور حکیم «حسین خیراندیش» متخصص طب سنتی و اصحاب رسانه درساختمان سجاد واقع درامامزاده عینعلی و زینعلی (ع) برگزارودراین نشست خبری حکیم «حسین خیراندیش» متخصص طب سنتی با تقدیر ازوزیر بهداشت درزمینه ارائه مجوزبه طب سنتی اظهارداشت: امروز متاسفانه کشورهای مختلف جهان با کرونا درگیرشده اند.

حکیم خیراندیش تصریح کرد: ما موج اول را پذیرایی کردیم و در معرض موج دوم کرونا هستیم. ویروس علائمی داشت که شبیه این قبلا چنین پدیده‌ای دردنیا وجود داشته است و راه های پیشگیری و کنترل آن وجود دارد و تنها اسم آن متفاوت است و ما توانسته‌ایم و می‌توانیم با استفاده از نتایج طب سنتی در مواجه با آن اقدام کنیم.  

وی ابرازداشت: درحال حاضر با موج دوم شیوع کرونا مواجه ایم و مجوز چند داروی طب سنتی پس از مراحل پژوهشی به صورت قانونی در سازمان غذا و دارو صادر شده و این دارو‌ها هر یک علائم جداگانه‌ای از کرونا را درمان می‌کنند و درمان علائم کرونا از گذشته در طب سنتی وجود داشته است که امروزه باید به روزرسانی شود.

حکیم خیراندیش عنوان داشت : نظام سلامت هم اکنون در حال ایثار و جهاد است و شهدای سلامت را در این راه تقدیم کرده است که به جز دوران دفاع مقدس هیچ سابقه‌ای ندارد و طب سنتی در کنار طب کلاسیک می‌تواند طب سومی را ارائه دهد که نیاز‌های بشر را پاسخگو باشد.

وی ابرازداشت : طب سنتی ایرانی برتری‌های غیرقابل انکاری در مقایسه با دیگر طب‌های سنتی همچون طب سنتی چینی دارد دارد و استفاده از دارو، رفتار و سبک زندگی روش‌هایی است که طب سنتی برای درمان اتخاذ می‌کند و طیفی از دارو‌ها برای درمان درنظر گرفته می‌شود که برخلاف طب کلاسیک است که یک دارو برای درمان در تمام دنیا ارائه می‌شود.

این متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد : به عنوان نمونه سن، جغرافیا و شرایط زندگی و تغذیه در تجویز دارو‌های طب سنتی تاثیرگذار است ، مثلا درد‌های سرد گسترده و فراگیر و درد‌های گرم، موضعی و خارشی هستند و بیماری کرونا سرد است و طیف دارو‌های گرم برای درمان آن موثر است.

وی افزود: از آنجا که انسان امروزی از وسایل سرمایشی و گرمایشی استفاده می‌کند زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های ویروسی در بدن خود فراهم می‌آورد و عرق کردن در فصل گرم موجب خروج بلغم و تصفیه بدن می‌شود و تنفس در هوای سرد نیز صفرای معلق بدن را جذب می‌کند و موجب تقویت ریه‌ها می‌شود و دستگاه گوارش در فصل سرد به خوردن غذا‌های گرم تمایل می‌کند.

حکیم خیراندیش اضافه کرد: بهتر است دمای منزل ۱۸ تا ۲۰ درجه باشد و در صورت سرما از پوشش استفاده کرد. متاسفانه همزمانی کرونا و آنفلوآنزا در فصل سرد رانیز ما امروز به عنوان یک مشکل داریم و خواهیم داشت، آنفلوآنزا از سر وارد بدن می‌شود پس باید به پوشش سر و استفاده از کلاه توجه شود.

وی تاکید کرد: خواب به موقع و سرشب از ساعت ۱۰ تا ۱۱ شب و توجه به مشکلات گوارشی که از خواب روز ایجاد می‌شود در طب سنتی مورد توجه است. ضمن اینکه خوردن غذای کم، اما به موقع و استفاده از پرنمک قبل و بعد از غذا که موجب ایمنی بدن خواهد شد نیز مورد توجه است.

دکتر خیراندیش اضافه کرد: توجه به حجامت و حجامت گرم و بادکش برای درمان سرماخوردگی ضروری است. از طرفی استفاده از سبزی‌های تند و تلخ مانند خانواده نعنا، پیاز و ترخون موجب تقویت بدن می‌شود. استفاده از لیمو، پرتقال و آب سیب به منظور مقابله با عفونت‌ها و تقویت ایمنی بدن پیشنهاد می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده ازعسل و سیاه دانه برای مبارزه با عفونت و همچنین عسل و نمک برای بازگرداندن حس بویایی ضروری است. روش‌های طب سنتی در هیچ یک از بیمارستان‌های کشور برای درمان کرونا به کار گرفته نمی‌شود و تقاضا‌هایی از برخی بیمارستان‌ها در این زمینه داشته ایم. طب سنتی با سابقه هزاران ساله در ایران دارای هزار و ۴۴۰ کتاب نوشته علمای شیعه و ۷۸۰ کتاب نوشته علمای اهل تسنن است.

این متخصص طب سنتی درخصوص کاهش استرس‌های ناشی از بیماری کرونا تصریح کرد: نباید به استرس‌های بی مورد توجه کرد، اما استفاده ازعطر‌های گرم همچون عطر یاس و گل محمدی و دود کردن اسپند و کندر می‌تواند در کاهش استرس کمک کننده باشند.   

وی با بیان اینکه کشور چین به عنوان اولین پذیرنده ویروس کرونا از ظرفیت‌های طب سنتی در مواجه با آن استفاده کرده تاکید کرد: درکشورچین ۵۵۰ هزار متخصص طب سنتی در داخل و ۶۰۰ هزار متخصص طب سنتی در خارج وجود دارد و اینکه چین به سرعت این موضوع را جمع کرد، یعنی اینکه روش درمانی این کشور قابل اقتباس است. در نتیجه ما نیز در این خصوص ادعایی داریم چرا که کارشناسان دیگر کشورها اعتقاد دارند طب سنتی ایران از متخصصان طب سنتی چین توانمندتر هستند و حتی خود کارشناسان چینی نیز گفته‌اند ما در هر درمانی که موفق نباشیم به طب سنتی ایران مراجعه می‌کنیم.

حکیم خیراندیش با اشاره به خروجی پیشگیری و درمان کرونا از طریق طب سنتی درایران خاطرنشان کرد: این پروژه 2  بخش دارد که یکی مربوط به رفتار و تغییر در سبک زندگی است و یک بخش نیز طیف دارویی است که با توجه به ویژگی‌های خاص آن اگر به کار گیریم به درمان می‌رسیم البته انتظار مردم این است که یک داروی خاصی به آنها بدهیم چرا که طب کلاسیک اینطور مردم را عادت داده اما باید بگوییم یک داروی خاص نیست.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: به تناسب بیمار و اینکه در کدام موقعیت جغرافیایی، طبقه سنی و... قرار دارد، دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد مثلا مانند زنجبیل در شمال عوارضی نشان نمی‌دهد اما در یزد عوارض می‌دهد و... بنابراین متناسب با موقعیت جغرافیایی، طبیب بیماری و ویروس را کنترل می‌کند.

وی درپایان سخنان خود گفت : ویروس کرونا با زمینه سرد وارد بدن می‌شود و اندام‌ها و افراد سردمزاج را درگیر می‌کند، ‌این ویروس در محیط سرد بیشتر توسعه پیدا می‌کند و هر اندامی که زمینه گرمی داشته باشد، علائم بیماری در آنها متفاوت و کمتر است، در حالی که ریه مغز و قلب با زمینه سردی را درگیر می‌کند. بنابراین باید به این نکات توجه ویژه ای شود.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب