امروز: جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ [2024/04/26]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 7809 تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۰:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

نتایج آزمایش مستقل آب تهران اعلام شد؛

«مدیریت» و «توحید» پاک ترین و «یافت آباد» آلوده ترین آب را دارند

خبرایران : بنابه تحقیقات مستقل صورت گرفته آب تهران از نظر آلاینده «نیترات»، مشخص شد بجز یک منطقه از پایتخت، آب دیگر مناطق دارای استاندارد قابل قبولی است.
«مدیریت» و «توحید» پاک ترین و «یافت آباد» آلوده ترین آب را دارند
به گزارش خبر ایران شایعات متعدد درباره سلامت آب تهران از ماه ها قبل در کانون توجه رسانه ها و برخی مقامات پایتخت بوده است، به گونه ای که یک عضو شورای شهر تهران دو ماه قبل با اعلام آلوده بودن آب پایتخت به نیترات خواستار تشکیل کمیته اضطراری برای بررسی کیفیت آب تهران شده بود.
وزیر بهداشت نیز مدتی قبل از خارج کردن چند حلقه چاه از شبکه آب تهران به دلیل بالابودن میزان نیترات آن از حد مجاز خبر داده و به شهروندان تهرانی نسبت به سلامت آب اطمینان داده بود.
با توجه به اظهارات بعضا متناقض و گمانه زنی های مختلف پیرامون وضعیت آلاینده نیترات در آب تهران که غالبا بدون ارایه اعداد و ارقام نمونه برداری شده مطرح می شود، روزنامه جام جم در یک تحقیق مستقل، با نمونه برداری از آب ده نقطه مختلف در شهر تهران و آزمایش این نمونه ها در آزمایشگاهی معتبر به بررسی علمی مقدار نیترات موجود در آب تهران پرداخت.
نمونه برداری ها در تاریخ چهارم آذر صورت گرفته و مراحل انجام این تحقیق زیر نظر کارشناسان متخصص انجام شده است.
این روزنامه در تحقیقات خود صرفا به سنجش عامل «نیترات» در نمونه های خود و مقایسه آن با استانداردهای ملی و جهانی پرداخته و از سنجش دیگر عوامل فیزیکوشیمیایی و آزمایش های میکروبیولوژیک و بیولوژیک صرف نظر کرده است.
نتایج این آزمایش نشان می دهد براساس استانداردهای تعیین شده از طرف سازمان جهانی بهداشت (WHO) و همین طور استانداردهای اعلام شده از طرف موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران از 10 نمونه آب نمونه برداری شده در تاریخ چهارم آذر، مقدار نیترات در سه نمونه آب تهران، نزدیک به 50 میلی گرم بر لیتر (به عنوان حد استاندارد مجاز برای آلاینده نیترات در آب آشامیدنی) بوده که یکی از آنها در مرز و اندکی بالاتر از حد مجاز به مقدار 51.8 میلی گرم بر لیتر بوده است.نتایج آزمایشگاهی نشان می دهد هفت نمونه دیگر آب تهران از نظر مقدار نیترات در حد مجاز و پایین تر از استانداردهای اعلام شده است. در کل نتایج آزمایش هر چند حاکی از تفاوت مقدار آلاینده نیترات در مناطق مختلف تهران است، با این حال با استانداردهای مجاز نیترات در سطح ملی و جهانی فاصله چندان زیادی ندارد.
با توجه به برخی اخبار درباره بهبود کیفیت آب تهران در چند هفته اخیر ازجمله اظهارات وزیر بهداشت مبنی بر بسته شدن چند حلقه چاه آب در هفته های گذشته، اظهار نظر درباره سلامت آب تهران پیش از تاریخ چهارم آذر (زمان نمونه برداری) برای ما مقدور نیست.

وضع نیترات در آب مناطق مختلف تهران

بالا بودن نیترات آب در جنوب تهران و بویژه منطقه یافت آباد در کانون شایعات دو ماه گذشته بود که در برخی اظهارات غیررسمی کارشناسان نیز به آن اشاره شده بود.
به همین علت در بررسی وضعیت نیترات در آب آشامیدنی تهران، شش نمونه برداری از 10 نمونهبرداری در این منطقه انجام شد که نتایج نشان می دهد میزان آلایندگی نیترات آب در این منطقه بالاتر از دیگر مناطق است.
به طوری که نمونه آبی که از حوالی میدان الغدیر در محله یافت آباد گرفته شده به مقدار 51.8 میلی گرم بر لیتر، اندکی بالاتر از حد مجاز است.
نمونه تهیه شده از آب شرب بلوار معلم یافت آباد با نیترات به میزان 46.5 میلی گرم بر لیتر، میزان نیتراتش فقط 3.5 میلی گرم پایین تر از حد مجاز است که رقم قابل ملاحظه ای نیست.
همچنین سطح نیترات در نمونه مربوط به خیابان بهمنیار نشان می دهد که آب این منطقه پس از محله یافت آباد با مقدار 43.8 میلی گرم بر لیتر، میزان آلایندگی اش بسیار نزدیک به حد مجاز است.با این حال آب هر دو منطقه بلوار معلم یافت آباد و خیابان بهمنیار از نظر سطح آلودگی به آلاینده نیترات کماکان در محدوده استاندارد برای آشامیدن قرار دارد.
در این بین نمونه های تهیه شده از آب خیابان مدیریت و میدان توحید در تاریخ چهارم آذر، پاک ترین آب از نظر آلودگی به نیترات در میان دیگر مناطق تهران است. میزان این آلاینده در مناطق مذکور بسیار پایین تر از حد مجاز است. آلایندگی سایر نمونه ها به نیترات نیز عمدتا فاصله قابل قبولی تا حداکثر میزان مجاز دارد.

نتیجه گیری از آزمایش

نتایج نشان می دهد با توجه به استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، آلودگی نیترات در آب بیشتر مناطق تهران پایین تر از حد مجاز بوده و فقط سطح آلایندگی در آب نواحی مربوط به جنوب غرب و منطقه یافت آباد در مرز استانداردهای تعیین شده برای آب آشامیدنی قرار دارد البته باید در نظر داشت بنا بر استانداردهای اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، مصرف این آب در صورتی که فاقد آلودگی میکروبی باشد و به طور مداوم شرایط بهداشتی آن زیر نظر باشد ـ اتفاقی که عملا در تصفیه خانه های تهران رخ می دهد ـ

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب