به گزارش خبرایران از حوزه هنری، اولین نشست اعضای كمیتههای تخصصی جشنواره هنری ایران آینده در افق 1404 با حضور دكتر مجید مصلحی مدیركل امور استانها و دبیر جشنواره هنری ایران آینده، دكتر امیر محمدخانی مدیر مركز معماری، حسن نجفی كارگردان و فیلمساز، داوود ضامنی معاون نظارت و ارزشیابی اداره كل امور استانها و مجلس، حمید توكلپناه مدیر شركت رایانهای نگار، عبدالحمید قرهداغی رئیس حوزه هنری استان البرز، مریم بیرامی رئیس كمیته جشنواره محصولات فرهنگی، سمیه ربیعی مدیر نظارت اداره كل امور استانها و سید مرتضی دارابی مسئول روابط عمومی اداره كل امور استانها عصر روز دوشنبه 18 خردادماه در محل اداره كل امور استانها و مجلس برگزار شد.
در ابتدای این نشست، مجید مصلحی دبیر جشنواره هنری ایران آینده گفت: با توجه به گذشت حدود یك سال از تحقیق و پژوهش در زمینه سند چشم انداز میتوان گفت هم اكنون ما توانستهایم جریان انتقال معنا در این زمینه را انجام دهیم و فهم مشتركی میان همكاران ما برای انجام این جشنواره شكل گرفته است.
دبیر جشنواره ایران آینده با اشاره به كمیته تخصصی و عمومی جشنواره گفت: باید اولین نشست را در مورد شكلگیری كمیتههای تخصصی و شرایط آن برگزار می كردیم. به همین منظور این نشست را برای ایجاد هماهنگی بیشتر و مشخص كردن مسئولان كمیته ها با حضور شما برگزار كردیم.
مصلحی ادامه داد: بر اساس برنامهریزی انجام شده قصد داریم جغرافیای كشور، از جمله تمامی دستگاهها و نهادهای موجود در سراسر كشور، با این رویداد همسو شوند. هرچند كار سخت و دشواری است اما با تلاش و همدلی این امر میسر خواهد شد. بر اساس تعاریف موجود در سند چشمانداز، عناصر درونی و بیرونی (مانند بحرانهای منطقه و مانند این) می تواند تاثیرات منفی را به همراه داشته باشد اما باید به گونهای گام بر داریم كه تغییرات و عوامل موجود، خللی در اجرای این رویداد فرهنگی به وجود نیاورد.
دبیر جشنواره هنری ایران آینده خاطرنشان كرد: ما برای حركت در این مسیر، سه سطح از فعالیت را تعریف كردیم. سطح اول حضور قوای سهگانه و دستگاههای ذیربط، سطح دوم و میانی، مشاركت تعدادی از دستگاهها و سطح سوم، اجرای جشنواره بر اساس توان و پتانسیل موجود در حوزه هنری است.
مدیركل امور استانها و مجلس در ادامه به معرفی كمیتههای جشنواره ایران آینده پرداخت و گفت: در این رویداد كمیته علمی،كمیته هنرهای تجسمی،كمیته معماری،كمیته محصولات فرهنگی و كمیتهای نیز برای فعالیت در بخش شبكههای مجازی را به عنوان كمیتههای تخصصی جشنواره در نظرگرفتهایم. در كنار این كمیتهها، سایر كمیته ها به شكل عمومی؛ مانند كمیته تبیلغات و اطلاعرسانی، در این جشنواره فعالیت خواهند كرد.
دكتر مصلحی با اشاره به دیدگاه اقیانوس آبی اظهار داشت: ما بر اساس این استراتژیك باید از تمامی سازمانها و نهادهای علاقه مند كه حاضر به مشاركت در این جشنواره بزرگ هستند حمایت كنیم و فضا را به گونه ای تعریف كنیم تا حس رقابت میان دستگاهها از بین برود. همه باید با اتحاد و همدلی، برای برگزاری این جشنواره حضور داشته باشند. این كار با استفاده از نمایندههای سازمانها و نهادها، برای همافزایی بیشتر، قابلیت اجرایی شدن به خود خواهد گرفت.
سادهسازی مفهوم سند چشمانداز
مصلحی در ادامه سخنان خود با اشاره به دوری كردن از هنرهای انتزاعی در این جشنواره گفت: ما برای آنكه با تمامی مردم برای انتقال مفاهیم چشمانداز در ارتباط باشیم، باید به صورتی عمل كنیم تا تفهیم آن برای مخاطب به راحتی انجام شود و با ایجاد پرسش، ذهن مخاطب را با موضوع درگیر كنیم.
دبیر هنری جشنواره ایران آینده، یكی دیگر از راههای موثر در معرفی هرچه بهتر موضوع چشم انداز را، حضور عمومی مردم دانست و بیان داشت: ما میتوانیم با استفاده از مشاركت عمومی مردم در تولید و جریانسازی این رویداد، اثر مناسبی در اذهان عمومی، در خصوص سند چشمانداز، ایجاد كنیم.
این مدرس دانشگاه در ادامه به شعار اصلی جشنواره اشاره كرد و گفت: هدف اصلی برگزاری این جشنواره تبیین و ترویج چشمانداز ایران، از زبان هنر است. خوشبختانه ما از مرحله تببین این موضوع تا حدی عبور كردهایم و در حال حاضر باید تعریفهای خود را نهایی كنیم و در قالب و زبان هنر آن را ترویج دهیم.
مصلحی در ادامه گفت: اگر بتوانیم این مسیر را درست پیش ببریم، میتوانیم شاهد اثرات مطلوب در سطح جامعه و مردم باشیم. با این حركت میتوان در میان خانوادهها امید به آینده مطلوب را تداعی كرد.
وی از حضور فعال مراكز استانی و استفاده از قابلیتهای مراكز استانی خبر داد و گفت: برای آنكه از توانمندی مراكز استانی برای ترویج این رویداد بهره ببریم، باید از پتانسیل موجود در مراكز استانها استفاده كنیم.
مصلحی در پایان به معرفی كامل كمیتهها و زیرمجموعههای آن پرداخت و گزارش كاملی از جلسات برگزار شده در حوزه هنری با سایر نهادها، در زمینه جشنواره هنری ایران آینده در افق 1404 ارائه كرد.
جشنواره بسیار مهمی درحال شكل گرفتن است
در ادامه نشست، دكتر امیر محمدخانی مدیر مركز معماری حوزه هنری اظهار كرد: با توجه به یك دوره تجربه نیمه موفق این جشنواره در چند سال گذشته مهمترین اشكالی كه میتوان در برگزاری جشنواره اول به آن اشاره كرد، عدم هماهنگی مدیران و مسئولان برگزاری جشنواره بود.
وی در ادامه استقرار یك دبیرخانه منسجم برای ایجاد هماهنگی لازم میان كمیتهها را پیشنهاد كرد و افزود: تشكیل دبیرخانه میتواند به انسجام فعالیتهای كمیتهها در جشنواره كمك شایانی كند.
مدیر مركز معماری، در ادامه به دو طرح پیشنهادی برای كمیته معماری جشنواره هنری ایران آینده اشاره كرد و گفت: از روزی كه دكتر مصلحی از بنده دعوت به همكاری در این زمینه كردند، بلافاصله نشستهای مختلفی را با كارشناسان این حوزه برگزار كردیم و به طرحهای خوبی برای اجرا در این زمینه دست یافتیم.
وی بیان كرد: طرح اول به صورت خاص و با دعوت از نخبگان و كارشناسان مطرح كشور انجام خواهد شد. ضمن آنكه در حوزه معماری، 35 سال معماری ایران پس از پیروزی انقلاب مورد بررسی قرار خواهد گرفت، مقالات و نمونه كارهای انجام شده ارسال و نمایشگاه جنبی از تمامی آثار ارسال شده برگزار می شود. طرح دوم كه مخاطب عام را در بر خواهد داشت، در قالب مسابقه معماری، در سطوح مختلف، برای همه مخاطبان برگزارخواهد شد.
این اتفاق باید از خودمان آغاز بشود
حسن نجفی، فیلمساز و كارگردان فیلم «شرفناز»، با مهم خواندن این جشنواره، دبیرخانه جشنواره را پراهمیتترین بخش در میان كمیتهها دانست و افزود: بنده به عنوان یك فیلمساز، برای آنكه تصویری مناسبتر از موضوع چشمانداز ایران برای تولید فیلم و تیرز داشته باشم، بهتر است از فعالیتها و ایدههای سایر كمیتههای جشنواره اطلاع یابم تا به من در خلق اثر كمك كند.
وی برقراری و ایجاد تعامل میان كمیتهها را از عوامل موفقیت در برگزاری یك جشنواره دانست و ادامه داد: در این جشنوارهها شاید به جرئت بتوان گفت، بخش دبیرخانه جشنواره، نقطه و شریان اصلی اطلاعات برای تمامی كمیتههاست. بنابراین كمیتههای جشنواره، باید از فعالیتهای یكدیگر مطلع باشند.
رسیدن به دركی مشترك برای برگزاری جشنواره ایران
عبدالحمید قرهداغی، رئیس حوزه هنری استان البرز و مشاور معاون هنری حوزه هنری، در ادامه درخصوص كمیته محصولات فرهنگی گفت: قطعا انسجام و خلق آثار با كیفیت و مناسب، میتواند در فعالیت خوب كمیته محصولات فرهنگی موثر باشد. چراكه كمیته محصولات فرهنگی مسئول نشر و توزیع آثار و تولیداتی خواهد بود كه توسط سایر كمیتههای جشنواره به مرحله تولید خواهند رسید.
مشاور اجرایی معاون هنری حوزه هنری در ادامه گفت: پس از گذشت حدود یك سال از اقدامات اولیه برای برگزاری جشنواره 1404 ما به یك درك مشترك رسیدهایم و گامهای اولیه برای اجرای شدن موضوعات جشنواره باید سرعت بیشتری به خود بگیرد.
نیاز به یك روابط عمومی قوی در جشنواره ایران آینده
حمید توكلپناه، مدیر شركت رایانهای نگار، در ادامه نشست گفت: اگر قرار است یك جشنواره نگاهی به آینده داشته باشد، باید اعضای برگزاری آن نیز، این نگاه را در خود تقویت كنند.
توكلپناه در ادامه به روابط عمومی این رویداد فرهنگی اشاره كرد و گفت: بدون شك روابط عمومی جشنواره ایران 1404 باید نسبت به سایر روابط عمومیها فعالیت متمایزی داشته باشد. این روابط عمومی نباید فقط، به بخش خبر و اطلاعرسانی خلاصه شود. باید بتواند با سایر سازمانها و نهادها ارتباط موثر برقرار كند و امكان جلب مشاركت در این جشنواره را فراهم كند.
در ادامه نشست، مریم بیرامی رئیس كمیته جشنواره محصولات فرهنگی از شهرداری تهران، داوود ضامنی معاون نظارت و ارزشیابی امور استانها و سمیه ربیعی مدیر نظارت، دیدگاه خود را درباره كمیتههای جشنواره مطرح كردند.
جشنواره هنری ایران آینده در افق 1404 با هدف تبیین و ترویج هنری چشمانداز از زبان هنر، نیمه دوم سال جاری با همكاری حوزه هنری و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاركت سایر نهادها و سازمان برگزار میشود.