خبرایران: رئیس انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان استان تهران گفت: انبوهسازان به اجبار وارد ساختوساز در پروژه مسکن مهر شده وما پیشنهاد میکنیم دولت باز هم سقف وام مسکن مهر را افزایش دهد تا این پروژهها هرچه سریع تر به اتمام برسد.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «آخرین تحولات بازار مسکن و مسکن مهر» با حضور «حسن محتشم» رئیس انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران و اصحاب رسانه صبح امروز دوشنبه ۲۵ خرداد ماه ۹۴ در سالن جلسات انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران برگزار و دراین نشست خبری «حسن محتشم» رئیس انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران اظهارداشت:مسکن یکی از برنامههای مهم کشور به شمار میرودو تهیه مسکن طبق اصل ۳۱ قانون اساسی، جزو اولویتهای برنامه دولت به شمار میرود و این کالا در اقتصاد کلان کشور سهم قابل توجهی دارد و علاوه بر آن و با توجه به موقعیت ویژه مسکن به عنوان بخش مولد زمینه ساز فعال شدن سایر صنایع در کشور میشود.
محتشم تصریح کرد: این صنعت به دلیل رقابتپذیری باعث میشود که سایر صنایع نیز در حوزه ساختمانسازی فعال شوند و طی دو سال اخیر بازار مسکن در رکود به سر میبرد و این رکود نیز همچنان ادامه دارد و بازار مسکن با انباشت کالا مواجه شده و این موضوع باعث گردیده اشتغال نیز زیر سوال برود و بسیاری از نیروهای شاغل در این حوزه با بیکاری مواجه شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: درخصوص ایرادهایی که به موضوع مسکن مهر وارد می شد باید گفت که مسکن مهر ایرادهای گوناگونی داشت، که یکی از ایرادهای آن، اجرای پروژه قبل از بسترسازی و مطالعات فرهنگی بود و ایراد بعدی آن این بود، که این واحدهای مسکونی در خارج از شهرها و در مناطقی احداث شدهاند که خدمات زیربنایی و روبنایی نداشته است و امروز شاهد هستیم که مسکنهای ساخته شده، متاسفانه متقاضی ندارد و اگر هم داشته باشند، امکانات رفاهی، از جمله آب و برق ندارند.
رئیس انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران ابرازداشت: یکی دیگر از ایرادهای پروژه مسکن مهر، این بود که اقشار کم درآمد به طور یکپارچه در آن واحدها ساکن هستند و یکپارچه ساکن کردن اقشار کم درآمد، در اغلب کشورها مرسوم نیست. بنابراین باید این قشر از مردم جامعه بهصورت پراکنده، در شهرها و کشور ساکن شوند تا شرایط فرهنگی با هم سازگار باشند.
وی درخصوص اینکه اگر دولت یازدهم پروژه مسکن مهر را ادامه میداد، آیا باز هم انبوهسازان با توجه به این ایرادهایی که اعلام کردید، وارد ساخت وساز در پروژههای مسکن مهر میشدند، یا نه؟! تاکید کرد: بعضی مواقع اهرمهای اقتصادی که در اختیار دولت است به گونهای شرایط را فراهم میکند که نیروهای سازنده ناچار هستند به سمت این اهرمها بروند و بخش مسکن قبل از آغاز پروژه مسکن مهر روال عادی خود را طی میکرد، اما وقتی دولت نهم و دهم اعطای تسهیلات به انبوهسازان را قطع کرد و پروژه مسکن مهر را مطرح کرد، انبوهسازان ۲ سال برای عدم ورود به ساختوساز مقاومت کردند، اما وقتی دیدند بیکار شدهاند مجبور شدند وارد عرصه ساختوساز شوند.
محتشم عنوان داشت: انبوهسازان به اجبار وارد ساختوساز در پروژه مسکن مهر شدهاند، به هر حال ما پیشنهاد میکنیم دولت باز هم سقف وام مسکن مهر را افزایش دهد تا این پروژهها هرچه سریع تر به اتمام برسد و۴۰ درصد مسکن مهر توسط انبوهسازان احداث میشود.
وی به وام ۸۰ میلیونی مسکن، که به تازگی مصوب شده، تا بازار مسکن را از رکود خارج کند، اشاره کرد و گفت: وام ۸۰ میلیون مسکن میتواند تقاضای بخش مسکن را تحریک کند؛ بنابراین برای اینکه بتوانیم به طور مناسب بخش تقاضا را تقویت و تحریک کنیم، باید تسهیلات خرید مسکن ۹۰ درصد قیمت یک واحد مسکونی را پوشش دهد و درحال حاضر این وام ۸۰ میلیون میتواند ۱۵ درصد قیمت یک واحد مسکونی در تهران را پوشش دهد.
رئیس انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران با اشاره به اینکه، ما پیشنهاد افزایش وام مسکن مهر را اعلام کردهایم، افزود: هزینههای بلندمرتبه سازی در مسکن مهر بسیار بیشتر از هزینههای ساختمانهای۴ یا پنج طبقه در این حوزه است بنابراین باید با مدیریت صحیح تسهیلات افزایش یابد و در ۲ سال اخیر مسکن مهر در یک رکود وسیع قرار گرفته و این رکود باعث شده صنایع مرتبط با صنایع بخش مسکن دچار رکود شوند و حتی بسیاری از کالاهای تولیدی در ساختوساز با انباشت کالا مواجه شده و اشتغال زیادی را از دست بدهند و با بیکاری مواجه شوند.
وی یادآورشد: حدود ۶ سال است که مسکن مهر ادامه دارد و دولت یازدهم هم عملاً اعلام کرده، واحدهای مسکن مهر را تحویل خواهد داد و دولت یازدهم مسکن اجتماعی و ساخت و ساز در بافتهای فرسوده را مطرح کرده و این برنامه قرار است به تدریج عملی شود؛ بنابراین برخی از این موارد را دولت با استفاده از تسهیلات بانکها اجرایی خواهد کرد.