امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 10265 تاریخ انتشار: دوشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲:۳۸:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

تركی اعلام کرد؛

فعاليت های اين پرديس همگي متقاضي محور و به منظور ارايه خدمات به صنعت است/ در پاک سازي خاک هاي آلوده به تركيبات نفتي از بحث آزمايشگاهي خارج شده ايم

خبرایران : محمود تركی رييس پرديس انرژي و محيط زيست پژوهشگاه صنعت نفت گفت: تمامي فعاليت هاي پرديس انرژي و محيط زيست پژوهشگاه صنعت نفت با هدف ارايه خدمات به صنعت انجام مي شود از اين رو تمامي اين فعاليت ها متقاضي محور بوده و در صنعت قابل اجرا است و هيچ يك قفسه اي نيست.
فعاليت های اين پرديس همگي متقاضي محور و به منظور ارايه خدمات به صنعت است/ در پاک سازي خاک هاي آلوده به تركيبات نفتي از بحث آزمايشگاهي خارج شده ايم

به گزارش خبرایران، محمود تركي، رييس پرديس انرژي و محيط زيست پژوهشگاه صنعت نفت، در تور بازديد رسانه اي با بيان اين كه اين پرديس كوچكترين پرديس پژوهشگاه محسوب مي شود، گفت: كار اين پرديس بين رشته اي است و به پرديس هاي بالادستي و پايين دستي اين مجموعه نيز خدمات ارايه مي دهيم.

رييس پرديس انرژي و محيط زيست، با اشاره به اين كه همواره صيانت از منابع در سرلوحه همه فعالیت های این پردیس قرار دارد، اظهار داشت : اين پرديس خدمات مناسبي به صنعت نفت و حتي بيرون از اين صنعت ارايه مي دهد و داراي سه پژوهشكده محيط زيست و بيوتكنولوژي، حفاظت صنعتي و توسعه و بهينه سازي فناوري هاي انرژي و يك گروه با عنوان تجزيه و ارزيابي مواد است .

وي با بيان اين كه در پاک سازي خاک هاي آلوده به تركيبات نفتي از بحث آزمايشگاهي خارج شده ايم گفت: در مناطقي نظير خارك و خانگيران پاكسازي به صورت عملياتي و ميداني انجام مي شود و توانسته ايم مقادير زيادي را پاك سازي كنيم.

تركي افزود: اخيرا پاكسازي آب ها و خاك هاي تحت الارضي و زير زميني در دستور كار اين پرديس قرار گرفته و كارهاي بسياري در اين زمينه انجام شده است.

اين مقام مسئول با اشاره به اين كه پژوهشگاه طراحي، ساخت و اجراي انواع سامانه هاي پيشرفته تصفيه آب و فاضلاب را در دستور كار دارد بيان كرد: پژوهشگاه با همكاري متخصصان و پژوهشگران خود توانسته است در مناطق مختلفي از تصفيه خانه هاي كوچك و موبايل به منظور برطرف كردن آلودگي هاي آن منطقه استفاده كند.

تركي با بيان اين كه در دنيا ميزان توليد گاز هاي آلوده کننده بسيار مهم است تصريح كرد: پژوهشگاه توانسته است نرم افزاري را تهيه كند كه ميزان مقادير انتشار را در صنايع مختلف نشان دهد كه متقاضي اين نرم افزار شركت ملي گاز است.

وي افزود: شناسايي مراكز اصلي آلوده كننده و تعيين سهم هر يك از آن ها ايجاد زير ساخت لازم برای مديريت كيفيت هوا و شناسايي كليه منابع انتشار آلاينده ها و گازهاي گل خانه اي در پالايشگاه ها و مراكز انتقال گاز از مهم ترين اهداف اين نرم افزار محسوب مي شود.

رييس پرديس انرژي و محيط زيست با بيان اين كه با شركت جايكای ژاپن پژوهشگاه در خصوص آلودگي آب هاي خليج فارس داراي پروژه اي مشترك بوده است، گفت: خوشبختانه در اين پروژه توانسته ايم به نتايج خوبي دست پيدا كنيم تا جايي كه از سوي شركت ژاپني به پژوهشگاه تقدير نامه اي در اين زمينه ارايه شد و اميدواريم آلودگي در مناطقي نظير عسلويه و خارك را با اين روش شناسايي كنيم.

تركي با بيان اين كه از ديگر فعاليت هاي اين پرديس مي توان به طراحي و ساخت حسگر آلاينده هاي ناشي از فعاليت هاي صنايع بالادستي است، اظهار داشت: اين پروژه هم اكنون بيش از 30 درصد پيشرفت داشته است و از مهم ترين اهداف اين پروژه مي توان به ارتقاء روش هاي نشت يابي و تعيين مكان آن براي جلوگيري از خطرات زيست محيطي در مخازن، افزايش كيفيت هوا و حفظ سلامت پرسنل و حفظ كيفيت آب و خاك با تشخيص سريع آلاينده هاي ورودي به آن اشاره كرد.

تركي اظهار اميدواري كرد و افزود: بحث مديريت خوردگي را اميدواريم در آينده نزديك جاري كنيم تا از اين طريق بتوانيم كاهش چشم گيري در هزينه ها ايجاد كنيم.

رئیس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت در خصوص فعالیت پژوهشگاه در زمینه خوردگی گفت: متاسفانه دو مقوله خوردگی و محیط زیست درآمدزا دانسته نمی شوند و اصولا به آنها به چشم هزینه نگاه می‏ شود و هزینه کمی برای پروژه‏ های آنها اختصاص می‏ یابد؛ پژوهشگاه در زمینه خوردگی سالانه بیش از بیست مورد آنالیز شکست را برای صنعت انجام می دهد.

رييس پرديس انرژي و محيط زيست پژوهشگاه با تاكيد بر اين كه در ديگر كشورها ميزان هزينه خوردگي كاملا ميزاني مشخص و بديهي است گفت: در ايران نمي توان ميزان هزينه خوردگي را به درستي اعلام كرد ولي براي اولين بار پژوهشگاه صنعت نفت با کارفرمایی پژوهش و فناوري شركت ملي گاز موضوع هزينه خوردگي در یک پالایشگاه را مورد بررسی قرار داده و متدولوژی کار مشخص شده است و امیدواریم بتوانیم از این روش در کلیه صنایع نفت برای تخمین هزینه خوردگی استفاده کنیم.

وي در ادامه با اشاره به طراحي و بروز كردن سيستم هاي پايش خوردگي در پژوهشگاه گفت: در دنيا عمر متوسط رنگ 10 سال است اما در كشور ما حدود 2 تا 3 سال است كه اين ميزان زمان در كشور بسيار پايين است كه در اين زمينه اين نرم افزار به ما كمك مي كند كه از سيستم هاي پوششي مناسبي در هر منطقه به منظور جلوگيري از خوردگي استفاده كنيم.

ترکی گفت: توسعه نرم افزار EPAT در جهت مدیریت و بهره وری انرژی در صنایع در مارون 3 مورد استفاده قرار گرفته است و در قشم و سرخون نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.بحث آنالیز شکست کلیه تجهیزات فرآیندی ، خطوط لوله ، خط لوله 18 اینچ زیر دریا انتقال گاز از سکوی SPD1بهSPD2 نفت و گاز پارس جنوبی، خط لوله زیر دریای سلمان به سیری، خط لوله پنجم و ششم سراسری، تهیه دستورالعمل تعمیرات راکتور آیزوماکس پالایشگاه بندرعباس و اصفهان و کنترل خوردگی در واحدهای آمین پالایشگاه گاز سرخون قشم و مجتمع پارس جنوبی انجام شده است.

تركي با بيان اينكه در گروه تجزيه و ارزيابي مواد اين پرديس كارهاي روتين و همچنين چندين كار تخصصي انجام مي شود گفت: هر نفت خامی دارای اثر انگشت خاص خود است که با مشخص کردن آن می توان به منشاء هر نفت خام پی برد و همچنین با استفاده از این اثر انگشت می توان منشا آلوده کردن آب ها و خاک های آلوده به مواد نفتی را نیز مشخص کرد.

 خاطر نشان می شود تور بازدید رسانه ای از پردیس انرژی و محیط زیست روز دوشنبه 25 خردادماه با حضور جمعی از خبرنگاران حوزه انرژی در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب