خبرایران: آیین افتتاحیه فیلم «رستاخیز» تازه ترین ساخته احمدرضا درویش با تجلیل از هنرمندان فعال راوی نهضت امام حسین (ع) در عرصه های مختلف هنری در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد و محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری که پخش فیلم را برعهده دارد در سخنانی از منتقدان فیلم خواست صبوری کرده و پس از دیدن نسخه جدید اثر درباره آن قضاوت کنند.
به گزارش خبرایران به نقل از ستاد خبری فیلم «رستاخیز»، آیین افتتاحیه فیلم «رستاخیز» شب 22 تیرماه با تجلیل از 6 هنرمند فعال در زمینه روایت نهضت امام حسین (ع) در عرصه های مختلف هنری در محل برپایی نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
در این مراسم که ساعت 18:30 در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد ابتدا فیلم «رستاخیز» به مدت 127 دقیقه نمایش داده شد و در ادامه محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری روی سن حاضر شده و به ایراد سخنرانی پرداخت.
محسن مومنی شریف درباره ضرورت اکران عمومی فیلم سینمایی «رستاخیز» و جایگاه این فیلم در جهان اسلام صحبت کرد.
رییس حوزه هنری در ابتدای صحبت های خود با اشاره به این مطلب که فیلم «رستاخیز» بیانگر بلوغ سینمای ایران است، گفت: فیلم سینمایی «رستاخیز» مبین بلوغ و رشد سینمای ایران است و از این جهت باید به سینمای ایران تبریک گفت و من به آقای درویش کارگردان خوب این اثر خسته نباشید می گویم.
وی ادامه داد: فیلم «رستاخیز» در شرایطی نمایش داده می شود که جهان اسلام را درگیر خشونت و جنگ کرده اند و حقیقت اسلام ناب محمدی در میان هیاهوی این جنگ ها کمرنگ شده است. در چنین شرایطی فیلم «رستاخیز» به خوبی به ریشه ها پرداخته است و به شخصه به احمدرضا درویش تبریک می گویم و امیدوارم حاصل زحمات این فیلمساز شاخص در عرصه انقلاب و دفاع مقدس مورد رضایت حضرت رسول اکرم(ص) و اثمه اطهار قرار گیرد.
مومنی شریف متذکر شد: مردم ایران از جمله ارادتمندان سید الشهدا (ع) هستند و این فیلم بیانگر بخشی از این ارادت به ساحت مقدس امام حسین(ع) و یاران ایشان است. خوشحالم که علاوه بر مردم ایران، مسلمانان دیگر در جهان اسلام و به ویژه کشورهای همسایه این فیلم را می بینند.
وی افزود: سینمای ایران در دنیا و به ویژه در جهان اسلام با فیلم های تاریخی و مذهبی شناخته شده است و اگر امروز فیلم سید الشهدا (ع) توسط سینمای ایران ساخته نمی شد استکبار جهانی کارهایی می کرد تا ایران را به انفعال بکشاند.
این مدیر فرهنگی با اشاره به حواشی ایجاد شده در چند روز اخیر برای فیلم سینمایی «رستاخیز» گفت: دلم نمی خواهد در این مراسم از حواشی ایجاد شده برای این فیلم سخن بگویم اما این روزها مسائلی مطرح می شود که نیاز به روشنگری دارد و باید برخی از نکات را بیان کرد.
رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اغلب نکاتی که مورد اعتراض منتقدان قرار گرفته و باعث ایجاد حواشی برای این فیلم شده است، مربوط به نسخه اولیه فیلم «رستاخیز» که دو سال پیش در جشنواره فجر به نمایش درآمد، است. پس از حضور فیلم در جشنواره فیلم فجر و دریافت برخی نظرات و پیشنهادها، احمدرضا درویش 40 دقیقه از فیلم را کم کرد که به نظر من حذف بخش هایی از فیلم به آن لطمه زده است.
مومنی شریف یادآور شد: کم کردن 40 دقیقه از یک فیلم کار ساده ای نیست. سینماگران می دانند که حتی حذف یک دقیقه از فیلمشان هم کار سختی است چه برسد به 40 دقیقه از آن. این 40 دقیقه شاید نتیجه زحمت 2 سال گروه بوده است.
این فعال فرهنگی تاکید کرد: امیدوارم ایراردهایی که به ساخت فیلم های مذهبی گرفته می شود موجب نشود از این پس سینمای ایران جرات ساخت فیلم های دینی - تاریخی را نداشته باشد و سینما بیشتر به سمت ساخت فیلم با موضوع مثلث های عشقی و ... برود.
وی در پایان گفت: معتقدم در شرایط کنونی سینما باید واقع بین باشیم و گمان می کنم آن دسته از منتقدان «رستاخیز» اگر نسخه جدید را ببینند راضی خواهند شد.
با پایان صحبت های مومنی، کامران ملکی مجری مراسم از حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد حمزه زاده مدیرعامل سازمان سینمایی سوره، حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی دعوت کرد با حضور روی سن از هنرمندان راوی نهضت امام حسین (ع) تجلیل کنند.
شهرام اسدی کارگردان فیلم های «شب واقعه» و «روز واقعه»، داود فتحعلی بیگی پژوهشگر عرصه تعزیه و نمایش های آیینی - سنتی ، کرمعلی شیرازی خوشنویس و راوی نهضت امام حسین (ع) درعرصه هنرهای تجسمی، محمدرضا سنگری نویسنده در حوزه ادبیات عاشورایی، حسین فدایی حسین نویسنده و کارگردان نمایش های عاشورایی در حوزه هنرهای نمایشی و احمدرضا درویش کارگردان فیلم «رستاخیز» مورد تقدیر قرار گرفتند.
علاوه بر محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، محمد حمزه زاده مدیرعامل سازمان توسعه سینمایی سوره، برزین ضرغامی رییس نمایشگاه قرآن و جمعی از مدیران سینمایی چون حبیب ایل بیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، فرید فرخنده کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوان و محمد طباطبایی نژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی مهمان مراسم بودند.
همچنین اهالی رسانه و منتقدان نیز در این مراسم حضور داشتند.
همچنین برخی از عوامل «رستاخیز» مانند حسین جعفریان مدیر فیلمبرداری،علیرضا برازنده فیلمبردار، مجید میرفخرایی طراح صحنه و لباس و جمعی از بازیگران این فیلم چون بابک حمیدیان، مهتاب کرامتی، فرهاد قائمیان، آرش آصفی و ... در مراسم افتتاحیه فیلم سینمایی «رستاخیز» حضور داشتند.
حاشیه ها:
* مراسم دیشب در حالی برگزار شد که سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس با ظرفیت 500 نفر کاملا مملو از جمعیت بود و تعداد زیادی از مخاطبان به صورت ایستاده یا نشسته بر زمین فیلم را تماشا کردند.
* پس از پایان نمایش فیلم بازار بحث و تبادل نظر بین حضار بسیار داغ بود و به ویژه تعداد زیادی از خبرنگاران و مردم سوالات خود را از احمدرضا درویش می پرسیدند. این سوالات بیشتر پیرامون دلیل کم شدن زمان فیلم بود.
* به دلیل حضور بازیگران مطرح فیلم در مراسم مردم به گرفتن عکس سلفی با آنها می پرداختند.
* نکته جالب این بود که تعدادی از منتقدان فیلم که تا پیش از این بدون دیدن اثر با آن مخالفت می کردند پس از تماشای آن به صورت مستدل به بحث درباره آن می پرداختند.
* حضور روحانیون در مراسم افتتاحیه فیلم و برای دیدن «رستاخیز» قابل توجه بود.
* عوامل فیلم و مسئولان بیش از 2 ساعت در جمع حاضران حضور یافته و به سوالات آنها پاسخ دادند.
* بسیاری از حضار نسخه جدید را برای اکران مناسب دانسته و معتقد بودند کم شدن زمان فیلم به اکران بهتر آن کمک می کند.
* حضور خبرنگاران رسانه های اصلی و نمایندگان رادیو و تلویزیون در مراسم پررنگ بود.
* تعدادی از تماشاگران اثر پس از تماشای آن چشمانی اشک بار داشتند و به ویژه تحت تاثیر صحنه های مربوط به عاشورا قرار گرفته بودند.
این فیلم سینمایی با دوبله عربی با نام «القربان» و نسخه انگلیسی آن با عنوان «حسین، آنکه گفت نه» عرضه میشود.
سایت فارسی فیلم «رستاخیز» به آدرس www.rastakhizmovie.com و سایت عربی به آدرس www.alqorbanmovie.com در دسترس علاقمندان است.