خبرایران : رئیس واحد بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام اینکه درصد بالایی از جمعیت کشورمان دچار چاقی و اضافه وزن هستند، گفت: چاقی و اضافه وزن، زمینه ساز بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و انواع سرطانهاست.
به گزارش خبرایران، دکتر زهرا عبداللهی در نخستین همایش کشوری تغذیه سالم گفت: دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در راستای برنامه ارتقای فرهنگ سواد تغذیهای جامعه که از اولویتهای برنامههای نظام سلامت کشور است، اجرای برنامههای بسیجگونه آموزش همگانی تغذیه را در کنار برنامههای جاری آموزش تغذیه در دستور کار قرار داده و در طی برنامه پنجم توسعه هر سال به مدت یک هفته در سطح کشور با همکاری وزارت آموزش و پرورش، شورای سیاستگذاری سلامت صدا و سیما، اداره کل سلامت شهرداری و... اجرا کرده است و در سال جاری نیز این برنامه از 14 تا 20 دی ماه برگزار شد.
وی هدف از اجرای این برنامه را حساسسازی و اطلاعرسانی در زمینه اهمیت تغذیه صحیح و حفظ سلامت مردم دانست و گفت: تغذیه از ارکان اصلی سلامت به شمار میرود و روند توسعهای کشور در گرو پرورش افرادی است با توانمندیهای ذهنی و جسمی که بیشک تغذیه صحیح در آن نقش مهمی دارد.
عبداللهی ادامه داد: در حال حاضر چاقی و اضافه وزن در درصد بالایی از جمعیت کشور وجود دارد که خود زمینهساز بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و انواع سرطانهاست و از دلایل عمده آن تغییر الگوی مصرف غذایی و رفتارهای نامطلوب تغذیهای است.
وی افزود: از سوی دیگر در زمینه بروز سوء تغذیه در کودکان و کمبود ریزمغذیها در جامعه نیز باورها و رفتارهای غذایی مردم و ناآگاهیهای تغذیهای جامعه یکی از عوامل اساسی است. تغییراتی که به دنبال زندگی شهری و مدرنیسم، در الگوی مصرف غذایی ایجاد شده است از جمله مصرف غذاهای شور و پرنمک، مصرف کم سبزیها و میوهها، مصرف زیاد مواد قندی و... همگی افزایشدهنده خطرند.
وی افزود: از طرف دیگر گرایش به سمت مصرف غذاهای خارج از منزل مانند انواع فستفودها و به ویژه افزایش آن در جوانان و به ویژه اگر با کم تحرکی همراه شود، بروز اضافه وزن و چاقی و احتمال ابتلا به بیماریایرهای غیرواگیر مرتبط با تغذیه را افزایش میدهد. به این ترتیب احتمال آن که نسل کنونی در سنین پایینتر از نسل قبلی به این بیماریها مبتلا شوند، بیشتر میشود.
رئیس واحد بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلام اینکه مصرف نمک در کشور 2 برابر میزان توصیه شده است، افزود: مطالعات انجام شده نشان میدهد که با کاهش میزان نمک به میزان 6 گرم در روز، میزان سکتههای قلبی تا 24 درصد و بیماریهای قلبی عروقی تا 18 درصد کاهش مییابد.
وی افزود: بر اساس نتایج بررسیهای آگاهیهای تغذیهای خانوارهای کشور که در سال 91 انجام شده، حدود 80 درصد خانوارها به صورت دائمی یا گاه از نمکدان هنگام صرف غذا استفاده میکنند که بیتردید این موضوع یکی از عوامل فشار خون بالاست. همچنین 57 درصد زنان و 36 درصد مردان بزرگسال 60-45 سال کشور مبتلا به فشار خون هستند و روغن مصرفی 31 درصد بیش از میزان توصیه شده در سبد غذایی مردم است.