خبرایران: اكبر زمانيان رييس پژوهشكده توسعه فناوريهاي فرآورش و انتقال گاز پژوهشگاه صنعت نفت گفت: در سالهای اخير با تشديد تحريمها، حلال های شيرينساز به هيچ عنوان در اختيار صنعت نفت ايران قرار نمیگرفت.
به گزارش خبرایران ازروابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت ، پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به نياز صنعت نفت و گاز كشور به حلال هاي شيرين ساز، از 10 سال گذشته تا كنون كار تحقيق و پژوهش بر روي اين محلول را آغاز كرده است؛ از اين رو در پي فعاليت هاي قبلي پژوهشگاه در اين زمينه و ضمن ارايه يک طرح مدون و برنامه ريزي شده با حمايت شركت ملي گاز ايران، برنامه توليد و بهره برداري از محلول ايراني با عنوان پارسي سول در قالب يك طرح سه تا چهار ساله تكميل و آماده تجاري سازي است.
اكبر زمانيان، رييس پژوهشكده توسعه فناوريهاي فرآورش و انتقال گاز پژوهشگاه صنعت نفت، با بيان اينكه در سالهاي اخير با تشديد تحريمها، حلال هاي شيرينساز به هيچ عنوان در اختيار صنعت نفت ايران قرار نميگرفت، افزود: برخي واحدهاي پالايشگاهي كشوركه براساس اين نوع حلالها طراحي و ساخته شده بودند، بدون استفاده باقي ماند كه با بوميسازي اين حلال و استفاده از آن، اين واحدها كارآيي و بهره وري مورد نياز را باز يافتند.
وي در توضيح نامگذاری اين محلول فرموله شده با نام پارسي سول بيان داشت: به دليل استفاده از دانش فني و فعاليتهاي اجرايي كاملاً بومي پژوهشگاه بر روي اين محصول، كلمه «پارسي» به معناي ايراني و كلمه «سول» برگفته از كلمه "Solvent" به معناي حلال، در تركيب نام اين حلال استفاده شده است.
اين مقام مسئول در خصوص مزاياي پارسي سول نسبت به حلالهاي متداول گفت: دانش فني پارسي سول از ابعاد مختلف از جمله كاهش مصرف انرژي، پايين آمدن حجم تجهيزات و در نتيجه كاهش هزينههاي سرمايه گذاري، منجر به صرفه جويي و بهرهوري اقتصادي ميشود.
وي با اشاره به استفاده از حلال در پالايشگاه هاي مختلف كشور بيان كرد:تاكنون پالايشگاههاي مختلفي از جمله بيدبلند و پالايشگاه ايلام با ارائه درخواستهاي رسمي به منظور استفاده از محلول پارسي سول اعلام آمادگي كردهاند و همچنين پژوهشگاه نيز هم اكنون در حال بررسي اطلاعات و شبيه سازي در مورد مقدار افزايش راندمان توليد پالايشگاه ايلام، در صورت استفاده از محلول پارسي سول است.
زمانيان با بيان اينكه حلال پارسي سول از لحاظ عملياتي، قابليت استفاده در تمامي پالايشگاهها را داراست گفت: يكي از نكات مهم در بكارگيري از اين حلال، بحث صرفه جويي اقتصادي آن است؛ چرا كه در برخي از واحدها با توجه به ويژگيهاي محصول مورد نظر به كارگيري حلالهاي ارزان قيمت مقرون به صرفه به نظر ميرسد.
رييس پژوهشكده گاز پژوهشگاه با تاكيد بر تكميل طرح پايلوت پارسي سول در پژوهشگاه صنعت نفت افزود: با حمايت شركت ملي گاز ايران به عنوان كار فرما، تكميل طرح پايلوتي به منظور تست حلال براي انواع كاربردها در داخل پژوهشگاه، در نظر گرفته شد كه در حال حاضر مراحل پاياني را طي مي كند و با حل مشكل تأمين خوراك پايلوت ياد شده مسائلي مانند بارگيري، تست و هزينه هاي جانبي آن در واحدهاي صنعتي نيز منتفي خواهد شد.