امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 11359 تاریخ انتشار: شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۹:۴۲:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

روحانی در ششمین مجمع جهانی اهل بیت(ع):

برخی نادان و مزدور در خاورمیانه به نام دین خشونت می‌کنند/ ما برای همه صلح و امنیت و برادری و برای کل منطقه خواهان توسعه هستیم/قدرت ما در منطقِ صلح است نه بمب اتم و سلاح/ اقتدار ما علیه هیچ یک از همسایگان نبوده و نیست

خبرایران: رئیس‌جمهور گفت: در خاورمیانه یک عده نادان، ناآگاه و یا مزدور به نام اسلام و جهاد خشونت می‌کنند و مسجد و کلیسا و معبد را نابود می‌کنند.
برخی نادان و مزدور در خاورمیانه به نام دین خشونت می‌کنند/ ما برای همه صلح و امنیت و برادری و برای کل منطقه خواهان توسعه هستیم/قدرت ما در منطقِ صلح است نه بمب اتم و سلاح/ اقتدار ما علیه هیچ یک از همسایگان نبوده و نیست

به گزارش خبرایران، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان در ششمین مجمع جهانی اهل بیت(ع) که صبح امروز (شنبه) در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهارداشت: امروز این اجلاس در یک شرایط بسیار حساس در جهان اسلام و شرایطی که برای همه مسلمانان ناگوار بوده برگزار شده است.‌ ما در این شرایط شاهد فرقه‌گرایی، طایفه‌گرایی، اختلاف، خشونت، افراطی‌گری، کشتار و آواردگی مسلمانان به ویژه در منطقه خاورمیانه هستیم.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: دشمنان ادیان ابراهیمی و به ویژه دین مبین اسلام قرن‌ها در پس این تفکر بودند که اساساً دوران دین به سر آمده است و به فکر دین‌زدایی بوده‌اند.

روحانی ادامه داد: در این شرایط غرب می‌گفت دین واپس‌گرایی و ارتجاع است و شرق می‌گفت دین تخدیرکننده جامعه و نسل جوان است، شرق و غرب هر دو یک هدف را دنبال می‌کردند و آن اینکه دین ضد استعمار و ضد استبداد و دینی که به وجود آورنده قدرت بزرگ جامعه، استقامت، مقاومت و اخلاق است را مانع اهداف مادی خود تلقی می‌کردند.

وی با بیان اینکه انقلاب بزرگ اسلامی ایران به رهبری امام راحل در این توهم که دوران دین پایان یافته خط بطلان کشید، گفت: انقلاب اسلامی ایران در این تفکر که دین تنها عبادت، مناسک و برنامه زندگی است و از دنیای سیاست و مدیریت فاصله دارد، خط بطلان کشید.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: انقلاب اسلامی اعلام کرد دین بزرگترین قدرت سیاسی، فرهنگی، اجتماعی است که توان مدیریت و اداره جامعه را دارد و می‌تواند همزمان با استبداد، استعمار و استثمار بجنگد و مبارزه کند و بدون تکیه به شرق علیه غرب و بدون تکیه غرب علیه شرق با تکیه به یک ملت و امت در برابر همه قدرت‌های شرق و غرب می‌تواند بایستد و پیروز شود.

روحانی افزود: پیروزی انقلاب اسلامی در اواسط قرن گذشته که در آغاز به صورت نهضت اسلامی کار خود را آغاز کرد و بعد از 16 سال به پیروزی رسید پرچم احیای دین را در سراسر جهان برافراشت.

وی حضور مردم لبنان در صحنه مقاومت و ایستادگی در برابر صهیونیست و حرکت اسلامی در ترکیه و در شمال آفریقا و بالاخره حرکت مقاومت‌جویانه اسلامی در سراسر دنیای اسلام را موجی دانست که از پیروزی انقلاب اسلامی در این سرزمین به رهبری امام راحل آغاز شد و این موج همچنان ادامه دارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما صدای اسلام را با سفیر گلوله به جهانیان نرسانده‌ایم، اظهار داشت: ما صدای اسلام را از طریق مدرسه‌ها، حجره‌ها، منبرها و بیانات در اجتماعات و منطق و استدلال رساندیم، ما در دنیای آزاد که تک صدایی نیست و صداهای مختلف را می‌شنویم و گوش فرا می‌دهیم اما قدرت داریم تا بهترین‌ها را گزینش کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: اسلام دینی است که سرآغاز حکومتش بر پایه یک پیمان آغاز شد، پیمان عقبه سرآغازی برای استقرار اسلام به عنوان یک حکومت و حاکمیت در مدینه بود که ادامه این راه قانون و قرارداد با قبایل بود، این دین همان دینی است که با یهود و نصارا و کفار پیمان و قرارداد بست و تا زمانی که آنان پای قرارداد ماندند، پیامبر نیز پای قرارداد ماند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: اسلام درست است که دین قدرت و اقتدار است اما همزمان دین صلح و سلام است، اسلام شمشیر دارد اما جز در ضرورت از این شمشیر استفاده نمی‌کند و شمشیر در نیام می‌ماند و با منطق و استدلال با جهان و دنیا حرف می‌زند و سخن می‌گوید.

روحانی خاطرنشان کرد: مکتب اهل بیت(ع) مکتب تفسیر واقعی اسلام و قرآن است، برخلاف آنها که امروز می‌‌خواهند در منطقه تفرقه بیافرینند، ما هلال شیعه نداریم قمر اسلام و بدر اسلام داریم و با همه مسلمانان یک پارچه و متحد در برابر کفر و نفاق می‌ایستیم.امام ما به ما یاد داد که چگونه پیروان اهل بیت، شیعیان، اهل سنت کنار هم باشند و برادرانه با هم زندگی کنند، مقام معظم رهبری نیز همواره بر این اصل وحدت تکیه کرده‌اند و به ما آموخته‌اند که با دیگران متحد باشیم.

روحانی ادامه داد: انقلاب اسلامی یک گفتمان جدید و یک تغییر گفتمانی بود، دیروز غرب و شرق می‌خواستند به ما بگویند که دوران دین پایان یافته است، انقلاب اسلامی این واقعیت را به همه مبرهن ساخت که اتفاقاً عصر امروز عصر دین است و امروز روزی است که منجی انسان‌ها و نسل جوان، ایمان و اخلاق است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز دشمن راه دیگری را آغاز کرده است، اظهار داشت: اکنون که فهمیده است دین‌زدایی به سنگ خورده، مسیر انحرافی جدیدی را آغاز کرده و آن تحریف واقعیت دین است چرا که دشمن می‌خواهد دین، قانون، اخلاق، عطوفت، برادری و رحمت را تبدیل به دین کشتار، تفرقه، خشونت، افراط و انشقاق قرار دهد که ما باید در برابر این انحراف و تحریف بایستیم و ایستادگی و مقاومت کنیم.

روحانی با بیان اینکه ایران اسلامی یک نمونه است، خاطرنشان کرد: در این کشور همانند عصر پیامبر عظیم‌الشأن اسلام که حاکمیت اکثریت و حکمت اکثریت بود، اما حقوق اقلیت حفظ می‌شد، در این کشور مبنا اسلام و مردم‌سالاری است، اما حقوق اقلیت محفوظ و برادری در میان شیعه و سنی برقرار است. مردم ما عاشق اهل بیت(ع) هستند، از مسلمان تا ارمنی و زرتشتی در روز عاشورا و تاسوعا به حسین‌ ابن علی(ع) و یارانش احترام می‌گذارند و سر فرود می‌آورند و فرقی بین شیعه و سنی و مسلمان و غیر مسلمان در تاریخ این کشور وجود ندارد.

روحانی اضافه‌کرد: بنابراین مکتب اهل بیت مکتب تفسیر راستین اسلام و قرآن است و مگر می‌توان مسلمانی را یافت که نسبت به سید شباب اهل جنت احترام نگذارد و مگر می‌توان مسلمانی یافت که به مولای متقیان علی(ع) احترام نگذارد و مگر می‌توان مسلمانی را یافت که آینده تاریخ جهان را به مهدویت گره نزده باشد.

وی ادامه داد: ما یک راه و یک هدف داریم و باید دنباله کلمه سواء باشیم که در قرآن آمده است «قُلْ یَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْاْ إِلَى کَلَمَةٍ سَوَاء بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمْ» و اگر قرآن دیروز نسبت به اهل کتاب و مسلمانان این فریاد را برآورد، امروز منطق ما در برابر همه جهانیان کلمه سواء است، کلمه سواء کلمه صلح، هم زیستی مسالمت‌آمیز، وحدت و برادری همه مسلمانان و دنیای عاری از خشونت و جهان اسلام عاری از انشقاق و افتراق است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در جامعه ایران اهل سنت نه تنها با ما برادرند و از حاکمیت، رهبری و قانون اساسی دفاع می‌کنند، حتی در بسیاری از بخش‌های مرزی ما مرزبانان خوب سرزمین مان، در کردستان، ترکمن‌صحرا و بخشی از خراسان و هرمزگان و بلوچستان به دست برادران اهل سنت به خوبی حراست و حفاظت می‌شود.

روحانی با بیان اینکه دشمن می‌خواهد ما را از اسلام واقعی جدا کند، تصریح کرد: اسلام می‌خواهد دین را منشأ خشونت نشان دهد اما همه ادیان اسلامی در پی کرامت انسانی بودند و چگونه است به نام دین موسی و یهود در فلسطین کشتار به راه می‌اندازند و زنان و کودکان را به ناروا به مسلخ می‌برند، دین موسی و یهود دین اخلاق بوده است.

رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: در خاورمیانه یک عده نادان، ناآگاه و یا مزدور به نام اسلام و جهاد خشونت می‌کنند و مسجد و کلیسا و معبد را نابود می‌کنند.اسلام همان دینی است که به ما می‌گوید جهاد و دفاع اسلام برای همه است و تنها برای مسجد نیست.

وی افزود: اگر باید دفاع کنیم و بایستیم و مقاومت داشته باشیم و پرچم جهاد را به اهتزاز درآوریم قبل از مسجد قرآن می‌گوید هم کلیساها،‌ هم کنیسه‌ها، هم مسجدها و هم معبدها و هر آنجا که نام خدا برده می‌شود باید مورد دفاع باشد.

رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه اساس آیات جهاد قرآن مجید با کلمه دفاع شروع می‌شود تصریح کرد: امروز این بار سنگین مسئولیت بر دوش همه ماست، دیروز برای احیای اسلام در برابر دین‌زدایی و امروز باید برای احیای اسلام در برابر تحریف و انحراف تلاش کنیم. نباید اجازه دهیم دشمنان دین اسلام را که دین برکت برای همه انسان‌ها و دینی مدافع همه آنها و دین اعتدال و رحمت است از طریق گروه‌های تروریستی این دین رحمت و اسلامی را دین خشونت، کشتار و نابودکننده تمدن‌ها معرفی کند.

وی با بیان اینکه ما پیرو مکتب خاندان رسالت هستیم، گفت: دنیای امروز مشتاق اسلام معرفت، عطوفت و صلح، مقاومت و ایستادگی است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دین اسلام دین قانون، حقوق، معرفت و اخلاق است، افزود: دین اسلام اساسا بعثتش برای اکمال اخلاق بود.

روحانی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی اعلام می‌کند که قدرت ما در سایه منطق ماست. قدرت ما در سایه توان مذاکره و گفتمان جدید ماست و ما نیز قدرت را در زور بازو، در سلاح و اسلحه نمی‌بینیم زیرا ما قدرت‌مان را در منطق، استدلال و به اهتزاز درآوردن پرچم صلح می‌بینیم.نه بمب اتم توانست برای متجاوز صهیونیست امنیت و ثبات به وجود آورد و نه سلاح‌های مدرن امنیت را برای کشورهای همسایه ما به وجود آورد.

رئیس دولت یازدهم تصریح کرد: قدرت امنیت را علم و دانش،‌ وحدت و یگانگی و انسجام و اخلاق در جامعه می‌تواند به وجود آورد.قدرت علمی،‌ معنوی و سیاسی ما علیه هیچ یک از کشورهای مسلمان منطقه و همسایه نبوده و نخواهد بود.ما می‌خواهیم از توان‌مان و قدرت‌مان صلح و ثبات و امنیت را در این منطقه به وجود آوریم.

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما ثابت کردیم با قدرت سیاسی و منطق قادریم در برابر قدرت‌های جهان بنشینیم و گفت‌وگو کنیم و آنها را وادار کنیم تا بر حق مسلم ملت ما سر فرود آورند و قبول و اعتراف کنند که این مردم از حقوق خود برای علم و فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و برای از بین بردن تحریم و پایان دادن و قطعنامه‌های غلط شورای امنیت قادر است با منطق و استدلال به اهداف خود دست یابد.

روحانی با اشاره به ششمین مجمع جهانی اهل بیت گفت: اجماع شما پیامش جمع عاشقان اهل بیت برای وحدت دنیای اسلام و صلح و ثبات و امنیت در منطقه و جهان است. برای ما شیعه یمنی،‌ عراقی، لبنانی، سوری با اهل سنت عراقی، یمنی،‌فلسطینی و با اکراد در عراق هیچ تفاوتی ندارد.ما برای همه صلح و امنیت و برادری و برای کل منطقه خواهان توسعه هستیم

 

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب