خبرایران: مجید مجیدی کارگران فیلم «محمد رسولالله(ص)»گفت: ما باید راه را نشان داده و قرائت درستی از اسلام به دنیا بیان کنیم و اگر این گونه نشود چهره دیگری از اسلام ارائه خواهد شد و ما با همین هدف کارمان را از 7 سال پیش آغاز کردیم.
به گزارش خبرایران، مجید مجیدی کارگران فیلم «محمد رسولالله(ص)» شب گذشته، 26 مردادماه در نشست خبری خود که در لوکیشن فیلم «محمد رسولالله(ص)» برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه این فیلم را تقدیم به ساحت مقدس امام رضا(ع) کرده بودم قلباً دوست داشتم این نشست در جوار امام رضا(ع) برگزار شود و تلاش کردم که این کار انجام شود، اما مسئولان فعلی آستان قدس رضوی متأسفانه همکاری نکردند و دعوت ما را لبیک نگفتند که امیدواریم در فرصت مناسب بتوانیم در آستان مقدس امام رضا(ع) حضور داشته باشیم و از همین جا به آن حضرت سلام عرض میکنیم؛ «السلام علیک یا علی بن موسی الرضا(ع)».
وی با اشاره به چگونگی شکلگیری این فیلم افزود: حدود 8 – 9 سال پیش جشنواره دانمارک بزرگداشتی برای من گرفته بود که مصادف بود با توهینهایی که به ساحت مقدس پیامبر(ص) در جراید آن کشور منتشر شد و بسیار فکر کردم که چطور میشود در کشوری از من تجلیل کنند که به باورها و اعتقادات من توهین کنند، هر چند آن جشنواره به عنوان سمبل آن کشور محسوب میشد که من طی نامهای از رئیس وقت جشنواره تشکر کردم و گفتم نمیتوانم در جشنوارهای حضور یابم که به مقدسترین و ارزشمندترین باورهای اعتقادی من توهین کنند و من نمیتوانم به هیچ وجه این پارادوکس را پاسخ دهم و عذرخواهی کردم و حضور نیافتم.
مجیدی ادامه داد: مدتها فکر میکردم که چرا در این سالها که به پیامبر(ص) توهین میشود، در حال واکنش هستیم و چرا باید به این صورت عمل کنیم که آن را خشونت تلقی کنند و زمانی که احساسات تندی در مقابل این توهینها انجام میدهیم آنها این عمل را به عنوان اقدام خشونتآمیز در رسانههای خود انعکاس دهند، در حالی که باید عملی انجام دهیم و در این راستا اعتقادم این است که در معرفی فرهنگ اسلام، جهان اسلام بسیار کوتاهی کرده و کمکاری ما سبب شده تا دنیای غرب بتواند یا از سر جهل و یا برنامهریزی شده از اسلامهراسی که نام برده میشود، قرائت زشتی از اسلام ارائه دهند.
این کارگردان سینما در ادامه بیان کرد: متأسفانه در این اتفاق برخی از این کشورها نیز با آنها هم پیمان میشوند و شرایطی که با آن مواجه هستیم و فاجعه انسانی که در سوریه رخ میدهد و یا شهرهایی که چندین سال در محاصره هستند با دلارهای همین کشورهای اطراف اسلامی است که این شرایط را به وجود آوردهاند و لحظه به لحظه بحرانهای این موضوع را دامن میزنند و قرائت زشتی را از اسلام معرفی میکنند. به اعتقاد من اینها فقط نام پیامبر(ص) را به سرقت بردهاند و این موضوع را به عنوان یک درد اعلام میکنم که چرا این اندازه کوتاهی نسبت به معرفی چهره پیامبر(ص) و اسلام شده است و در رابطه با پیامبر(ص) فقط دو فیلم ساخته شده که اولی توسط مصطفی عقاد ساخته شد و دومی نیز تا چند روز دیگر اکران میشود.
مجیدی تأکید کرد: ما باید راه را نشان داده و قرائت درستی از اسلام به دنیا بیان کنیم و اگر این گونه نشود چهره دیگری از اسلام ارائه خواهد شد و ما با همین هدف کارمان را از 7 سال پیش آغاز کردیم.
وی با اشاره به زمان دقیق اکران این فیلم گفت: این فیلم 4 شهریورماه به مناسبت میلاد امام رضا(ع) نمایش داده میشود و همزمان با آن در جشنواره مونترال درعرصه جهانی نمایش داده خواهد شد و اکران فیلم در بازارهای جهانی و سایر کشورها را به زمانی موکول کردهایم تا فیلم در جشنواره مونترال کانادا به نمایش دربیاید و لازم میدانم که اعلام کنم افتتاحیه این جشنواره با نمایش فیلم «محمد رسولالله (ص)» خواهد بود. بعد از نمایش فیلم در جشنواره مونترال کانادا اگر کمپانی درخواست اکران را نیز داشته باشد قطعاً کارهای لازم صورت خواهد گرفت.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا قسمتهای بعدی این فیلم ساخته میشود، گفت: واقعاً باید بگویم که ساخت قسمتهای بعدی این فیلم سینمایی بستگی به حس و حالی است که وجود دارد. بیتعارف باید بگوییم ورود به این عرصهها بسیار به حس آدمها بستگی دارد و از طرفی انرژی زیادی را میگیرد که طی 7 سال این انرژی تحلیل رفته است. باید با یک فاصلهگذاری مجدد به ساخت این اثر بازگردم.
مجیدی در ارتباط با دستاوردهای این اثر افزود: باور ما بر این است برای ساخت شهرکی این چنینی پیش از اینها باید اقدام میشد و وجود چنین شهرکی در این لحظه خود میتواند یک دستاورد مهم برای سینمای ایران باشد. از همین جا از همه فیلمسازان دعوت میکنم که اگر دغدغه نگاه رحمانی دارند پیش بیایند و از این شرایط استفاده کنند. بعد از نمایش فیلم شهرک را برای بازدید عموم آماده میکنیم.
این کارگردان در ادامه با اشاره به اینکه در چنین فیلمی نمیتوان نگاه مادی داشت، چرا که ارزش آن غیرقابل قیمتگذاری است، اظهار کرد: اعتقاد داریم این فیلم نه از جنس شعاری است و نه از جنسی که نگاهی به گیشه داشته باشد، از طرفی برای معرفی چهره پیامبر (ص) نمیتوانیم قیمتی بگذاریم. این فیلم قطعاً موفق خواهد بود و در کشورهای دیگر نیز به نمایش درخواهد آمد. به لحاظ ساختاری تلاش شده تا از تمام دستاوردهای بزرگ و خوب حال حاضر در این عرصه استفاده کنیم. حضور افراد نامداری چون استرارو گواه این گفته است.
مجیدی همچنین گفت: در بحث جلوههای ویژه همچنان جوان هستیم و به تازگی وارد تجربه در عرصههای اینچنینی شدهایم.
وی افزود: فیلم سینمایی «محمد رسولالله (ص)» را به لحاظ دستاوردهای معنوی و ساختاری از جهات مختلفی میتوان بررسی کرد اما چیزی که مشخص است این که این فیلم موارد زیادی را به ظرفیت سینما اضافه خواهد کرد. یکی از این دستاوردها میتواند این موضوع باشد که نشان دهیم چهره رحمانی پیامبر فقط برای جهان اسلام نیست. پیامبر اسلام پیامبر همه مردم بوده است.
این کارگردان در ارتباط با بحث تبلیغات این فیلم سینمایی گفت: از همین امروز تبلیغات ما درباره فیلم سینمایی «محمد رسولالله (ص)» آغاز شده است. سازمان زیباسازی شهرداری تهران همت خوبی را انجام داده است و ما را در این امر یاری کرده.
مجیدی درباره اینکه چرا در پوسترهای این اثر نام عوامل حذف شده است، اذعان کرد: شخصاً فکر میکردم تصاویری که در این فیلم است همچون یک تابلوی نقاشی است. فوقانی عکاس فیلم در این زمینه بسیار درخشان عمل کرده است و شخصاً حیفم آمد که این تابلوهای نقاشی را با نوشتههای این چنینی خراب کنم در نتیجه از طرفی خود این موضوع «حذف نام عوامل از پوستر فیلم» تبلیغ است.
مجیدی گفت: به اندازه کافی نام فیلم میتواند برای آن به عنوان یک تبلیغ قرار بگیرد. شخصاً نیز دوست نداشتم مثل سایر فیلمها تبلیغات مرسومی را برای این فیلم داشته باشم. چهره شهر با این تابلوهای نقاشی زیباتر میشود.
این کارگردان سینما در ارتباط با کم شدن زمان فیلم به نسبت آنچه طی چند اکران محدود انجام شده بود، گفت: صحبتهایی در این رابطه انجام شد که به نوعی خلط مبحث است. واقعیت این است که ما در مونتاژ اولیه 5 ساعت و نیم زمان کل سکانسهایی بود که گرفتیم اما در نهایت با بازخوردهایی که دریافت کردیم و بررسیهای انجام شده 18 دقیقه از این فیلم کم شد و در نهایت میتوان گفت که زمان این فیلم سینمایی 2 ساعت و 58 دقیقه است.
وی در ارتباط با نمایش این فیلم در مونترال کانادا در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار کرد: به نظرم این یک مقوله فطری است و اینگونه نیست که در جشنواره مونترال کانادا افراد با دین نسبتی نداشته باشند. اتفاقاً به نظرم این افراد بیش از سایر گروهها میتوانند کنجکاو باشند. باورم بر این است که آنها نیز با فیلم ارتباط خوبی برقرار میکنند چرا که در کشور آلمان به اقشار مختلفی این اثر را نشان دادیم که واکنشهای خوبی نیز از سوی آنها دریافت کردیم.
مجیدی در ارتباط با استفاده از بازیگران ایرانی در این اثر گفت: اعتقادم براین است که فیلم سینمایی «محمد رسولالله(ص)» از بازیگران توانمندی بهره برده است. باورم بر این است که نه تنها در حوزه بازیگری نسبت به سایر کشورهای مطرح چیزی کم نداریم، بلکه بازیگران قویتری نیز در سینمای ما وجود دارند.
محمدرضا صابری، مدیر مؤسس نور تابان نیز در این نشست گفت: ما تمام تلاشمان را کردیم که فیلم به بهترین شکل اکران شود. این فیلم همانطور که میدانید با فرمت دیجیتال باید پخش شود که متأسفانه 10 سالن سینما به چنین امکاناتی دسترسی دارند. اما در نهایت با تمهیداتی که انجام شد قرار شد این فیلم در سایر سینماها پخش شود.
وی افزود: طبق خواسته مجید مجیدی تلاش کردیم تا اکران این فیلم برای سایر فیلمهای سینمایی در ایران مشکلی پیش نیاید و آنها نیز مسیر خود را آدامه دهند. خوشبختانه تمام سینماهای کشور خواهان اکران این اثر سینمایی بودهاند.
مجیدی در ادامه صحبتهای صابری گفت: از 1300 شهر تنها 800 شهر فاقد سالن سینما هستند. در واقع باید بگویم که متأسفانه به فرهنگ طی این مدت توجهی نکردهایم. این اتفاق در تمام دولتها رخ داده است. پیش از انقلاب 500 سالن سینما داشتیم و امروز با 80 میلیون جمعیت تعداد سالنهای سینما بسیار کمتر از این عدد است. باید همتی شود تا همه مردم ایران از این امکان بهرهمند شوند. عاجزانه خواهش میکنم به بحث ساخت سالن و جایگاه فرهنگ توجه جدی شود و فرهنگ را فراموش نکنیم چرا که اگر فرهنگ فراموش شود چیزهای زیادی را از دست خواهیم داد.
علیرضا شجاعنوری طی سخنانی در این نشست ابراز کرد: یکی از شانسهای خوبی که داشتهام کار با مجیدی بود. در مجموع در تمام این روزها حال خوبی داشتهام و کار کردن با چنین گروهی یک موهبت برایم محسوب میشود. گریم من 4 ساعت به طول میانجامید و 2 ساعت نیز زمان میبرد تا آن را پاک کنم، اما باز هم یک لحظه بدون عشق سر صحنه فیلمبرداری حاضر نشدم.
شجاعنوری همچنین گفت: ساعت 3 صبح در محل فیلمبرداری حاضر میشدم، ساعت 5 گریمم شروع میشد و 9 صبح نیز برای فیلمبرداری میرفتم اما لحظهای را به یاد ندارم که خسته شده باشم و دلم برای آن روزها تنگ شده است.
مجیدی نیز در پایان عنوان کرد: عوامل بسیار زیادی در ساخت این فیلم ما را همراهی کردند که در جمع ما حضور دارند و باید از تکتک آنها تشکر کرد.
محسن شاهابراهیمی تنها در پایان نشست به خواست مجیدی طی سخنانی کوتاه گفت: پیش از این تجربه کار تاریخی در سریال مختارنامه را نیز داشتهام و خوشحالم که در این جمع دوستداشتنی حضور یابم.