امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 11494 تاریخ انتشار: سه شنبه ۳ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۸:۶:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

مدیرعامل بنیاد آلاء خبرداد؛

نگاه مردم به ویژه نیازمندان به امر خیرباید تغییر کند/ آماردقیقی از کارهای خیردر کشور نداریم/40 هزارمیلیارد تومان درسال صرف کارهای خیرمی شود/مرکز رشد امور خیر راه اندازی شده / گلریزان به روش سنتی پاسخگوی نیاز جامعه نیست

خبرایران: دکترمحمدصالح طیب‌نیا مدیرعامل بنیاد آلاء با بیان اینکه گلریزان به روش سنتی جواب نمی دهد و این امر به یکی از دغدغه های اصلی مؤسسات خیریه تبدیل شده ، گفت: متناسب با نیازهای امروز جامعه کارهای خیر را شناسایی نکرده ایم.
نگاه مردم به ویژه نیازمندان به امر خیرباید تغییر کند/ آماردقیقی از کارهای خیردر کشور نداریم/40 هزارمیلیارد تومان درسال صرف کارهای خیرمی شود/مرکز رشد امور خیر راه اندازی شده / گلریزان به روش سنتی پاسخگوی نیاز جامعه نیست

به گزارش خبرنگارخبرایران،نخستین همایش خیرماندگار با محوریت رونمایی و تشریح سند خیرماندگار بنیاد آلاء و با حضور «حجت الاسلام محمدرضا حشمتی» معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،«حجت الاسلام والمسلمین سیدناصر موسوی لارگانی» نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ، دکتر «محمدصالح طیب‌نیا» مدیرعامل بنیاد آلاء،«دکترمحمد هادی ایازی» قائم مقام وزیر بهداشت، جمعی از صاحب نظران، نخبگان ،اندیشمندان حوزه خیر کشور و اصحاب رسانه در دانشگاه الزهراء تهران برگزار و دراین همایش «دکترمحمدصالح طیب‌نیا» مدیرعامل و عضو هیئت مدیره بنیاد خیریه آلاء اظهارداشت: مجموعه بنیاد خیریه آلا در سال ۸۸ در اصفهان شکل گرفته و انجام کارهای خیر اولویت دار و زمین مانده را به عنوان رسالت خود انتخاب کرده و راه اندازی مرکز کنترل سرطان، مرکز فرهنگی تربیتی سلاله، مرکز مددکاری کوثر برای رسیدگی به خانواده های بدسرپرست و بی سرپرست از جمله اقدامات بنیاد خیریه آلا بوده است.

دکتر طیب‌نیا تصریح کرد: همواره این دغدغه را داشتیم که در زمینه کارهای خیری که دیگران در آن ورود پیدا نکرده اند برنامه ها و طرح هایی ارایه کنیم و امروز باید معضلات ۲۰ سال آینده را احصا کنیم و از همین الان برای آنها برنامه ریزی داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: بنیاد خیریه آلا در حال حاضر 6 مرکز تحت عنوان خیر جاری ایجاد کرده است و ضرورت هایی در جامعه دیده شد که ثمره نیازسنجی ها و الزامات جامعه به تدوین خیر ماندگار منتهی شد.ضمن اینکه آمار دقیقی از کارهای خیر در کشور نداریم و تغییر و اصلاح نگاه به امر خیر از سوی دولتمردان مجلس و مردم ضروری است.

مدیرعامل و عضو هیئت مدیره بنیاد خیریه آلاء عنوان داشت: ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال صرف کارهای خیر در کشور می شود و این مبلغ معادل ۸۰ درصد درآمد نقدی در کشور است و نگاه مردم به ویژه نیازمندان به امر خیر باید تغییر کند و موازی کاری بین خیران انجام می شود که باید با طراحی و برنامه ریزی مناسب جلوی این موازی کاری ها را بگیریم و کارهای خیر هدفمندتر انجام شود.

وی ادامه داد: تربیت نیروی انسانی یکی از نیازهای اساسی حوزه خیریه کشور است و به همین دلیل در حال حاضر افراد زیادی هستند که بودجه زیادی در اختیار دارند و به افراد نیازمند برای کمک دسترسی ندارند که باید با ایجاد تیم های حرفه ای و برنامه ریزی دقیق بتوانیم تعاملی بین افراد متمول، خیر و نیازمندان ایجاد کنیم.

طیب نیا افزود: کارهای خیر باید در قالب یک طرح جامع تدوین شوند و مدل علمی برای بنگاه های اقتصادی تعریف نشده است و همه موارد دست به دست هم داد تا تیمی تشکیل دهیم که در حوزه وقف و کارهای خیر فعالیت های علمی انجام دهند و جلسات متعدد همفکری و تخصصی در این زمینه در نهایت سند طرح خیر ماندگار تدوین شد و پس از بررسی و در یک فرآیند زمانی با کمک و همراهی مردم، مسئولان، جامعه دانشگاهی و مراکز خیریه بتوانیم این طرح را عملیاتی سازیم.

وی ابرازداشت: بخشی از اقدامات پیش بینی شده در سند طرح خیر ماندگار آغاز شده و تربیت نیروی انسانی در حوزه خیر، ساماندهی و توانمندسازی خیران، استقرار و نهادینه سازی نظام تدوین کیفیت کارهای خیر، مدیریت علمی جریان خیر کشور، شناسایی و ساماندهی امور خیر بر زمین مانده کشور از اهدافی است که در طرح خیر ماندگار دنبال می کنیم.

عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه اصفهان تاکید کرد: طرح خیر ماندگار در قالب ۱۰۰ پروژه تعریف شده است و در یک فرآیند زمان سنجی شده و پس از نقد و بررسی های لازم این پروژه ها عملیاتی و اجرایی می شوند و راه اندازی مرکز رشد امور خیر که از ایده های ناب این سند است آغاز شده و جشنواره ایده های نو در امر خیر مکمل این طرح است که در آینده نزدیک برگزار می شود.

وی یادآورشد: دایره المعارف مجازی خیر طراحی شده است و در قالب این دایره المعارف خیران کارهای خیری که دارند جمع آوری و در اختیار عموم قرار می گیرد و تفاهم نامه ای با تربیت مدرس و دانشگاه اصفهان امضا شدند که در قالب آن مطالعاتی در زمینه امور خیر انجام می شود و در قالب این طرح ۶ پژوهشکده تعریف شده است.

طیب نیا تاکید کرد: گلریزان به روش سنتی جواب نمی دهد و این امر به یکی از دغدغه های اصلی مؤسسات خیریه تبدیل شده و متناسب با نیازهای امروز جامعه کارهای خیر را شناسایی نکرده ایم. لطسویی دیگر اعتقاد دارم که باید جشنواره خیر ماندگار برگزارشوند و مجموعه فعالیت هایی که در حوزه کار خیر انجام می شود، رصد شده و نهادها، موسسات و خیرانی که در این زمینه پیشگام هستند، شناسایی و از آنها تجلیل می شود.

مدیرعامل و عضو هیئت مدیره بنیاد خیریه آلاء درپایان این مراسم گفت: بنا داریم ترجمه، تالیف و پایان نامه ها را به سمت امور خیریه هدایت کنیم به طوری که پیش بینی کرده ایم تا سه سال آینده ۲۰۰ پایان نامه در این زمینه داشته باشیم. ضمن اینکه کتاب هایی در زمینه خیر در حال ترجمه است و کتاب دست نامه اداره امور خیریه و خیریه در جوامع اسلامی از جمله این کتاب ها است.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب