به گزارش خبرنگارخبرایران، در نشست خبری که مدیر عاملان خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی حضور داشتند، جنایات رخ داده در منا محکوم شد. در این برنامه که با عنوان یادبود برای درگذشتگان حادثه منا طی امروز، 13 مهرماه برگزار شد علی رهبری، رهبر ارکستر سمفونیک و غلامحسین امیرخانی پیشکسوت خوشنویسی حضور داشتند.
در ابتدای این جلسه رضا میرکریمی، مدیرعامل خانه سینما و کارگردان کشورمان با بیان اینکه برخی رفتارها در خصوص واقعه منا بسیار آزار دهنده است، تصریح کرد: متاسفم که بگویم در فاجعهای که رخ داد شاهد برخی بیاخلاقیها در فضای مجازی بودیم. این بیاخلاقی با هیچ منطقی قابل توجیه نیست چون اتفاقی که رخ داد تنها محدود به مسئله دینی و ملی نمیشد، بلکه هر انسانی را بابت آنچه که رخ داده ناراحت میکرد پس چگونه است که عدهای در فضای مجازی چنین کرامت انسانی و اخلاق را زیر پای نهاده و نسبت به فاجعه رخ داده عکسالعمل نادرست نشان دادهاند.
این فیلمساز ادامه داد: هنرمندان همیشه در کنار مردم بوده و خواهند بود؛ حال این هنرمند میتواند سینماگر، موسیقیدان، خوشنویس و ... باشد. مطلب دیگر اینکه اگر تمام بخشهای هنر نسبت به چنین اتفاقاتی عکسالعمل یکپارچه نشان دهند نتیجه حاصله بسیار پربارتر است. در این راستا نشستی که امروز برگزار میشود قدمی در جهت رسیدن به این خواسته است.
بیاعتنایی به فاجعه منا از جنایت رخ داده بالاتر است
وی در انتهای سخنانش گفت: مسئولان به خاطر برخی مصالح شاید نتوانند آن چنان محکم و خشن با این فاجعه برخورد کنند این رویکرد نیز نه به دلیل بیاعتنا بودن مسئولان است، بلکه ممکن است مصالح سیاسی چنین ایجاب کند، اما در خاتمه کلامم یک نکته را تصریح میکنم و آن اینکه بیاعتنایی به فاجعه منا از فاجعه رخ داده بزرگتر است.
بعد از سخنان میرکریمی حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی نیز چنین گفت: ارکستری که قرار است به مناسبت فاجعه رخ داده در منا برگزار شود به گونهای خواهد بود که صدایش را تمام دنیا بشنوند. در ضمن به واسطه این رخداد غمانگیز زمان برگزاری فستیوال موسیقی تهران و جشن خانه موسیقی به موعد دیگر موکول خواهد شد.
نوربخش تاکید کرد: این فاجعه جدا از اینکه دلخراش است بسیار حیرتآور نیز است، زیرا چگونه امکان دارد حکومتی که خود را خادم حرمین میدانند نتواند امنیت مراسم حج را تامین کند. برای همین توصیه میشود به صورت موشکافانه آنچه که روی داده، مورد ارزیابی قرار دهیم، حتی در کارهای هنری که قرار است با این محوریت انجام شود باید این دقت مد نظر باشد.
حج، نقطه اوج همدلی است
دیگر سخنران این مراسم غلامحسین امیرخانی بود. این پیشکسوت خوشنویس به نمایندگی از هنرمندان حوزه تجسمی بیان کرد: حج نقطه اوج رسیدن به همدلی، مهربانی و مهرورزی به یکدیگر است، اما افسوس که امسال این فاجعه رخ داد و ملت ایران و دیگر کشورهای مسلمان را داغدار کرد. دلیل این رخداد وحشتناک نیز بی مبالاتی و بیکفایتی حکام آل سعود است که متاسفانه حاضر نیستند مسئولیت کار خود را بپذیرند.
وی تاکید کرد: جریانهای هنری همیشه باید تصویرگر و بیانگر آنچه که برای مردم رخ داده باشد، پس توجه به فاجعه منا مسئولیت اصلی هنرمندان این مرز و بوم است.

توصیف فاجعه منا در واژه نمیگنجد
ایرج راد، مدیر عامل خانه تئاتر نیز به عنوان آخرین سخنران این مراسم تصریح کرد: ما اینجا دور هم گرد آمدهایم که به دور از هر گونه مسائل سیاسی فاجعهای که رخ داده است را محکوم کنیم و بگوییم که جامعه هنری نسبت به تمام مسائل انسانی احساس مسئولیت میکند. در انتها باید بگویم که کلمه فاجعه نیز قادر نیست که حق مطلب را درباره آنچه را که روی داده بیان کند، چون گستردگی این اتفاق وحشتناک در یک کلمه نمیگنجد.
علی رهبری نیز در این مراسم در سخنانی کوتاه تصریح کرد: تمام تلاش خود را میکنیم تا کاری ارائه دهیم که بتواند به نوعی تصلای خاطر خانوادههای شهدای فاجعه منا باشد.
اجرای ویژه ارکستر سمفونیک تهران 16 مهرماه ساعت 21، با تجمع هنرمندان رشتههای مختلف در تالار وحدت برگزار خواهد شد.