خبرایران: رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران گفت: نهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان، از ۱۵ تا ۱۸ آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری نهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان، عصر امروز یکشنبه ۹ آذر ماه ۹۴، با حضور«مهدی خان محمدی» رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران، «قاسم زراعتکار» رئیس اتحادیه نانواییهای سنتی، «محمد جواد کرمی» رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم و اصحاب رسانه در شرکت بازرگانی دولتی ایران برگزارو دراین نشست خبری «مهدی خان محمدی» رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران اظهارداشت: نهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان، با هدف فرهنگسازی، اصلاح الگوی تولید و مصرف آرد و نان، افزایش سطح فعالیت های تجاری وسرمایه گذاری در صنعت آرد و نان، حمایت از احداث و توسعه واحدهای تولیدی نان صنعتی در کشور برگزار می شود.
رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران تصریح کرد: حدود ۹ ماه از قطع شدن یارانه تولیدکنندگان نانهای صنعتی میگذرد و این امر باعث افزایش کیفیت نان و آرد و فروش بیشتر فعالان بخش نانهای صنعتی شده است به طوریکه فروش برخی نانواییهای صنعتی بین ۲۰ تا ۳۸ درصد رشد را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: قطع یارانه نان صنعتی موجب بهبود کیفیت آرد و نان شده است که قطعا در صورت آزادسازی نرخ آراد نانواییهای سنتی، کیفیت بیشتر نان سنتی را شاهد خواهیم بود و نانهای حجیم و نیمه صنعتی رشد قابل ملاحظهای در سالهای اخیر به لحاظ کیفیت و کمیت داشته است.
خان محمدی درخصوص وضعیت و تعیین و تکلیف زمینهایی که به شرکتهای تولیدکننده نانهای صنعتی داده شد، گفت: برای واحدهای ۵ تنی تولیدکننده نان صنعتی در سالهای گذشته دولت کمک و تسهیلاتی اختصاص داد. به طوری که متقاضیان زمین و یا تسهیلات رایگان برای ساخت واحد صنعتی نانوایی دریافت کردند.
وی ابرازداشت: بنابراین متقاضیانی که زمین داشتند بدون پرداخت عوارض به شهرداری میتوانستند تسهیلاتی را برای ساخت واحد نان صنعتی ۵ تنی دریافت کنند، همچنین برخی متقاضیان نان صنعتی زمینهای رایگانی برای احداث واحد نانوایی دریافت کردند و این طرح به خوبی اجرا نشد، برخی زمین مورد نظر خود را به واحد نانوایی تغییر دادند و آن را به بهرهبرداری رسانده اما برخی زمین خود را به فروش رساندند، به هر حال در هر طرحی امکان تقلب وجود دارد.
رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران افزود: در این راستا انجمن چند نامه و گزارشاتی را به وزارت صنعت ارائه کرده و در این مورد دولت باید پاسخگو باشد و برخی افراد استفاده کننده از تسهیلات زمینهای خود را بدون احداث واحد فروختهاند و اتحادیه نانوایان در این مورد خواهان پیگیری وضعیت زمینهای واگذار شده برای احداث نانواییهای ۵ تنی است.
وی اضافه کرد: طرح دیگری برای احداث واحدهای ۲۰ تنی تولیدکننده نانهای صنعتی ارائه شد و براساس آن قرار بود مثلاً ۱۰ واحد سنتی تجمیع شده و به یک واحد ۲۰ تنی تبدیل شود و ما انتظار داشتیم که این موضوع باعث افزایش نظارت و کیفیت و پایین آمدن قیمت شود اما به مشکل برخوردیم.

رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران، پیرامون اینکه، نان سنتی که از حرارت مستقیم استفاده میکند، آیا برای مصرفکننده خطراتی داشته یا باعث سرطانزایی این محصول میشود یا خیر، گفت: اکثر نانواییهای سنتی از حرارت مستقیم برای تولید نان خود استفاده میکنند اما در سالهای گذشته با تبدیل نوع سوخت گازوئیل به گاز مشکلات نانواییها در این زمینه کمتر شده است.
خان محمدی یادآور شد: در صورتی که اتحادیه تولیدکنندگان نانهای صنعتی تدبیری در این زمینه اتخاذ کنند شاهد حضور ماشینآلات تخصصی پخت نان سنتی در واحدهای کوچک خواهیم بود که این امر مشکلات صنف مذکور را برطرف میکند.میزان ضایعات ۳۰ درصدی نان در هیچ کجا اثبات نشده است و میزان ضایعات در بخش نان صنعتی به ویژه نانهای تُست و لقمهای صفر است.
وی درخصوص اینکه چرا نانهای سنتی کپک نمیزنند،تاکید کرد: مهارت نانوانیها افزایش یافته و آنها با استفاده از دستگاههای پیشرفته و مکانیزه، اقدام به پخت میکنند و یکی از روشها برای جلوگیری از کپک زدن نان تهیه خمیر نان تست با آب یخ است و پس از تهیه نان ۱۲ ساعت قبل از بستهبندی نان خنک میشود.
رئیس انجمن نانهای صنعتی استان تهران، با اشاره به اینکه از آنزیمهای مقوی در تولید نان استفاده میشود، گفت: این آنزیمهای مورد تأیید وزارت بهداشت کپک زدن نان را به تأخیر میاندازد ضمن اینکه تا آنجایی که من اطلاع دارم در نانهای صنعتی از مواد نگهدارنده استفاده نمیشود و ممکن است در مواردی به صورت نقطهای از مواد نگهدارنده در تولید نان صنعتی استفاده شود که استفاده از این مواد هم مضر نیست اما مصرف بیش از اندازه آن خطرناک است.
وی در مورد برگزاری نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان اظهار داشت: این نمایشگاه در راستای افزایش سطح فعالیتهای تجاری و سرمایه گذاری، حمایت از احداث و توسعه واحدهای تولیدی نان صنعتی در کشور، حرکت سازمانیافته بخش خصوصی در زنجیره تولید و تأمین مواد اولیه تولید نان و بسترسازی برای ارائه ظرفیتها و توانمندیهای شرکت داخلی در عرصه ماشینآلات و صنایع مرتبط با صنعت آرد و نان برگزار میشود.
خان محمدی، با بیان اینکه نمایشگاه مذکور از ۱۵ تا ۱۸ آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شود، تصریح کرد: قرار است ۱۳۶ شرکت کننده داخلی و خارجی در این نمایشگاه شرکت کنند که ۳۱ شرکت آن خارجی و مابقی داخلی است و شرکتهای خارجی از نمایشگاه صنعت آرد و نان استقبال وسیعی داشتهاند و امسال تعداد شرکتهای خارجی در این نمایشگاه ۱۲۰ درصد و تعداد شرکتهای ایرانی ۳۰ درصد رشد داشته است. نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان در مساحتی بالغ بر ۱۱ هزار متر مربع برگزار میشود.
قاسم زراعت کار، رئیس اتحادیه نانواییهای سنتی، در ادامه این نشست خبری، پیرامون استفاده از جوش شیرین در نانهای سنتی گفت: در هیچ کجا، مصرف جوش شیرین در نان منع نشده است و جوش شیرین در بسیاری از کشورها در تولید نان مورد استفاده قرار میگیرد که این ماده باعث سرعتبخشی به تخمیر می شود.
محمد جواد کرمی، رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم، در ادامه این نشست خبری عنوان داشت: از اسفند سال گذشته دولت روی نان های صنعتی، حجیم و نیمه حجیم قیمتگذاری ندارد بلکه این واحدهای تولیدی هستند که می توانند براساس نوع کیفیت و محصول قیمت گذاری کنند البته اتحادیه، سازمان صنعت، معدن و تجارت و بازرسی اصناف نظارت های لازم را انجام می دهند و با تخلف ها در حوزه کیفیت و قیمت برخورد می کنند.
بنابراین گزارش،، نهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آرد و نان، از ۱۵ تا ۱۸ آذرماه سال جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.