امروز: پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/21]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 12872 تاریخ انتشار: شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱:۴۱:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

رئیس‌کل بیمه مرکزی اعلام کرد؛

ممانعت دولت از انعقاد قرارداد بیمه‌ای شرکت های ایرانی با بیمه‌های خارجی/معضل جنگ قیمتی در شرکتهای بیمه

خبرایران: رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به نزدیک شدن به لغو تحریم‌ها از دولت خواست که از انعقاد قرارداد بیمه‌ای شرکت بزرگ ایرانی با بیمه‌های خارجی ممانعت کند.
ممانعت دولت از انعقاد قرارداد بیمه‌ای شرکت های ایرانی با بیمه‌های خارجی/معضل جنگ قیمتی در شرکتهای بیمه
به گزارش خبرایران، محمدابراهیم امین در بیست و دومین همایش بیمه و توسعه، توانگری مالی و مدیریتی را مهمترین مسئله در صنعت بیمه عنوان کرد و اظهار داشت: در حال حاضر سرمایه به چالشی اساسی در صنعت بیمه تبدیل شده است.

وی افزود: شرکت‌های بیمه به دلیل عدم توانایی برای تجدید سرمایه مناسب توانایی پوشش ریسک ندارند در حالی که بر اساس مصوبه دولت حداقل سرمایه ثبت شرکت‌ها تعیین شده است اما به دلیل عدم آورده سرمایه از سوی سهامداران و توجیه نداشتن از لحاظ اقتصادی این سرمایه حداقل در برخی شرکت‌ها تأمین نمی‌شود.

رئیس کل بیمه مرکزی تصریح کرد: راه حل مطلوب این است که به جای تعیین حداقل سرمایه با توجه به بحث توانگری مالی معیار دقیق برای ایفای تعهدات است، حاشیه توانگری را ملاک قرار دهیم و از دولت بخواهیم این مصوبه را لغو کند.

وی مسئله دیگر در شرکت‌های بیمه را رقابت در قیمت عنوان کرد و گفت: شرکت‌ها به گونه‌ای عمل می‌کنند که حق بیمه متناسب با خسارت تعیین نمی‌کنند و این به نوعی جنگ قیمتی بین شرکت‌ها محسوب می‌شود که هم اکنون رواج پیدا کرده است.

امین ادامه داد: جنگ قیمتی یکی از آسیب‌های جدی است که مدیران صنعت بیمه باید برای آن چاره‌اندیشی کنند.

رئیس‌کل بیمه مرکزی با بیان اینکه صنعت بیمه توانایی ایجاد اشتغال در سطح گسترده را دارد، افزود: با تأسیس یک شرکت بیمه با سرمایه 100میلیارد، 300 نفر اشتغال مستقیم و 1000 اشتغال غیرمستقیم از طریق تأسیس نمایندگی‌ها ایجاد می‌کند. اگر مانع سرمایه از پیش پای شرکت‌ها برداشته شود صنعت بیمه قابلیت اشتغال‌زایی بالایی دارد.

رئیس کل بیمه مرکزی بحث دیگر صنعت بیمه را شکل‌گیری ذینفع واحد عنوان کرد و اظهار داشت: در بسیاری از شرکت‌ها شاهد شکل‌گیری ذینفع واحد هستیم در حالی که آن ذینفع بیش از 20درصد سهام را ندارد اما به طور مستقیم مجموعه را مدیریت می‌کند.

وی ادامه داد: وجود ذینفع واحد در شرکت این امکان را به وجود می‌آورد که در صورت بروز مشکل فرد پاسخگو کاملاً مشخص است و نهاد ناظر برای حل مشکل به وجود آمده بهتر می‌تواند اقدام کند.

به گفته وی مضرات وجود ذینفع واحد در شرکت بیمه افزایش ریسک است زیرا تأسیس شرکت بیمه با هدف تأمین مالی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در شرکت‌های بیمه‌ای که ذینفع واحد وجود دارد برخی سرمایه شرکت را به سمتی می‌برند که ریسک بالایی دارد. به همین دلیل شکل‌گیری ذینفع واحد در شرکت‌ها به عنوان یک مسئله اساسی در کنار مسئله جنگ قیمت‌ها باید در دستور کار قرار گیرد.

امین در ادامه به شرایط پساتحریم اشاره کرد و گفت: شاید در مرحله اول در صنعت بیمه نیازی به سرمایه خارجی نداشته باشیم اما وقتی تحریم‌ها برداشته شود بیمه‌گذاران بزرگ که قبلاً با بیمه‌های خارجی ارتباط داشتند به ویژه در حوزه‌ها نفت، گاز، انرژی و هواپیمایی از طریق بیمه‌های خارجی خود را بیمه می‌کنند.

رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: درخواست ما از دولت این است که با مصوبه‌ای مانع از رویه سابق بیمه‌گذاران بزرگ در بیمه‌های خارجی شود. استفاده از آموزش‌های بیمه‌ای و سامانه‌های جدید برای شرکت‌‌های بیمه و همچنین اعتبارسنجی شرکت‌ها از جمله نیازهای صنعت بیمه ایران به بیمه‌های خارجی است.

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب