خبرایران: مهندس سیدمحمد بهشتی دبیرعلمی دومین همایش کنفرانس بناهای بلند گفت: ساخت ساختمانهای بلند بدون توجه به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی امکانپذیر نیست.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری دومین کنفرانس و همایش بناهای بلند امروز یکشنبه 15 آذر 1394 با حضور«دکتر حامد مظاهریان» معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و دبیرعلمی دومین همایش کنفرانس بناهای بلند ،«مهندس سید محمد بهشتی» رئیس کارگروه تخصصی معماری، شهرسازی فرهنگستان هنر ایران و رییس شورای سیاستگذاری کنفرانس ،«دکتر محمود گلابچی» دبیر کارگروه تکنولوژی و ساختمان کنفرانس و معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده معماری دانشگاه تهران ،«دکتر محمدرضا حافظی» دبیرکارگروه معماری وشهرسازی کنفرانس و عضو هیئت دانشگاه شهید بهشتی ،«دکتر منوچهر شیبانیاصل» دبیر کارگروه قوانین و مقررات کنفرانس و مدیرکل دفتر سازمانهای مهندسی و تشکلهای حرفهای وزارت راه و شهرسازی و اصحاب رسانه در سالن کنفرانس وزارت راه و شهرسازی برگزار و دراین نشست خبری «مهندس سیدمحمد بهشتی»رییس کارگروه تخصصی معماری، شهرسازی و فرهنگستان هنر ایران دبیرعلمی دومین همایش کنفرانس بناهای بلند اظهارداشت: چندین دهه است که بناهای بلند بدون تمهیدات لازم در کشور ساخته میشوند به طوری که در مقیاس جهانی ایران رتبه یازدهم ساخت ساختمانهای بلند را به خود اختصاص داده است.
مهندس بهشتی تصریح کرد: گرچه ساخت بناهای بلند را نمیتوان انکار کرد، اما با بررسی همهجانبه ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن میتوان به نتایج مطلوبی در این عرصه رسید و باید کاری کنیم که بحث ساختمانهای بلند در روشنایی قرار بگیرد و کنفرانس بناهای بلند یکی از مؤثرترین قدمهایی است که میتواند بحث بناهای بلند را روشن سازد. وقتی چیزی از تاریکی بیرون میآید تازه میتوانیم جنبههای مختلف آن را شناسایی کنیم جنبههایی که مغفول مانده است. به هر صورت رویداد میمون و مبارکی است چون در سرنوشت شهری تأثیرگذار است.ضمن اینکه این کنفرانس وظیفه ندارد سند راهبردی صادر کند. ما اینجا نشستهایم که فقط به صورت علمی و موشکافانه به موضوع ساختمانهای بلند بپردازیم.
رئیس شورای سیاستگذاری دومین کنفرانس بناهای بلند افزود: بناهای بلند به مثابه فناوری قرار است مشکلاتی را در شهرهای امروز برطرف کنند و از این جهت نیز فینفسه نمیتوان مخالفتی با آنها داشت. مخالفت از آنجا نشات میگیرد که هرچیزی درست و صحیح سر جای خود قرار نگیرد و بسترها، مقررات، ضوابط و مهارتها برای شکلگیری ساختمانهای بلند مهیا نشود.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: ساخت ساختمانهای بلند بدون توجه به ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی امکانپذیر نیست و در این صورت گویی ساخت و سازهای بلند در تاریکی ظهور پیدا میکنند.
بهشتی درباره اهداف برگزاری دومین کنفرانس بناهای بلند هم ابرازداشت: دومین کنفرانس بناهای بلند با کوشش های وزارت راه و شهرسازی و جامعه دانشگاهی و علمی برای خارج شدن از مشکلات در این خصوص برگزار خواهد شد و این کنفرانس در دومین دوره برگزاری خود تلاش میکند تا نقاط تاریک و مبهمی را که از ساخت ساختمانهای بلند در کلانشهرها وجود دارد روشن کند و به ابعاد مختلف موضوع با تعیین ضوابط و مقررات بپردازد.
دکترگلابچی: درکشورمان به ناچاربناهای بلند به عنوان راهحل بسیاری از نیازهااست
دکتر محمود گلابچی معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده معماری دانشگاه تهران نیز درادامه این نشست خبری اظهارداشت: ساختمانهای بلند بخشی از نیازهای یک جامعه را پاسخگو میشوند. کمبود زمین در برخی از شهرها باعث میشود که رفتن به سمت بلندمرتبهها امری اجتنابناپذیر به نظر برسد.
معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده معماری دانشگاه تهران افزود: ما نیز در کشور خودمان به ناچار از بناهای بلند به عنوان راهحل بسیاری از نیازها بهرهگیری میکنیم. اما متأسفانه نگاهی عمیق، جامع و همهجانبه وجود ندارد و از همین رو با چالشهایی همراه هستیم.
وی عنوان داشت: دومین کنفرانس بناهای بلند امید دارم که بتواند روشنکننده ویژگیهایی از ساختمانهای بلند باشد که بتوان در ساخت و ساز نیز از آنها استفاده کرد. ساخت بناهای بلند در ایران باید بر اساس نیازهای واقعی صورت بگیرد و طراحی شود به همین جهت در این کنفرانس اثرات بناهای بلند در حیات پایدار شهری به عنوان شعار انتخاب شده و ما در کارگروه تکنولوژی و ساختمان بیشتر به ضرورت طراحی و ساخت ساختمانهای بلند میپردازیم.
دکتر گلابچی تاکید کرد: بحث زلزله یکی از مباحثی است که باید مورد بحث و بررسی قرار بگیرد. همچنین از بعد تکنولوژیهای اجرا و بافت نیز باید به درستی بهره بگیریم. لازم نیست از الگوهای کشورهای دیگر تقلید کنیم آن هم بدون مطالعه.
وی درپایان گفت: ما در ایران اقلیم متفاوتی داریم که همین اقلیم متفاوت و فرهنگ متفاوتی که وجود دارد روی بسیاری از مسایل تأثیر دارد و حتی مصالح مورد استفاده در ساختمانها نیزتاثیرگذار است.
دکترشیبانیاصل: تأثیرساختمانهای بلند روی محیط زیست قابل تأمل است
دکترمنوچهر شیبانیاصل دبیر کارگروه قوانین و مقررات کنفرانس و مدیرکل دفتر سازمانهای مهندسی و تشکلهای حرفهای وزارت راه و شهرسازی نیز دراداه این نشست خبری اظهارداشت: بحث ساختمانهای بلند یک بحث اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است با دامنه وسیعی از مسایل فنی که در موضوع معماری و شهرسازی تأثیرگذار است.
وی تصریح کرد: به همان مقدار که به بحث ارتفاع باید توجه داشته باشیم باید به مسایل دیگر نیز توجه کنیم. بهرهبرداری مانند تسبیحی است که نخی به اسم مقررات آنها را به هم وصل میکند و ما از ابتدای شکلگیری یک ایده برای ساخت بناهای بلند با مقررات درگیر هستیم تا زمانی که بحث تأسیسات ساختمانی مطرح میشود و استانداردها پیش میآید.
وی اضافه کرد: تأثیرساختمانهای بلند به طور طبیعی روی محیط زیست قابل تأمل است که در این کنفرانس باید مورد بررسی قرار بگیرد و در این بررسی باید نگاه ویژهای به مقررات داشته باشیم و شعار اصلی این کنفرانس حیات پایدار است. گنجینه خاصی در این شعار گنجانده شده است به نام حقوق شهروندی که دامنه توجه به حقوق شهروندی بسیار گسترده است.
دکتر منوچهر شیبانیاصل درپایان گفت: در کارگروه قوانین و مقررات سعی شده نگاه عمیق و جامعی به مسایل حقوقی انداخته شود. مسایل حقوقی مرتبط با اقتصاد، ساخت و ساز، مدیریت پروژهها و مباحث ایمنی که بخشی از این مباحث در این کنفرانس و بخش دیگری از آن در کنفرانسهای آتی مطرح خواهد شد.
بنابراین گزارش، دومین کنفرانس و همایش بناهای بلند از ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۴ الی ۲ دی ماه سال ۱۳۹۴ در مرکز همایش های بین المللی برج میلاد تهران برگزار می شود.