امروز: چهارشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/09]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 13278 تاریخ انتشار: جمعه ۱۱ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱:۱۳:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

محمدحیدری در نشست خبری اعلام کرد/1؛

جشنواره 34 فیلم فجر باکیفیت برگزارمی شود/ فیلم‌های اول امسال درخشان هستند/ جشنواره متعلق به هنرمندان است/ اعلام هیات انتخاب باعث جاری شدن جریان «سفارش» می‌شد/ اخبار را در گاو صندوق نمی‌توانیم نگاه داریم /جوایز مشترک حذف شد

خبرایران: محمدحیدری دبیر جشنواره فیلم فجر گفت: ما که نمی‌توانیم همه این اخبار را مخفی نگه داریم. اینکه جایی اعلام شود که اسامی فیلم‌های نگاه نو اعلام شده، اتفاق خوبی نیست و باید با یکدیگر همکاری کنیم.
جشنواره 34 فیلم فجر باکیفیت برگزارمی شود/ فیلم‌های اول امسال درخشان هستند/ جشنواره متعلق به هنرمندان است/ اعلام هیات انتخاب باعث جاری شدن جریان «سفارش» می‌شد/ اخبار را در گاو صندوق نمی‌توانیم نگاه داریم /جوایز مشترک حذف شد

به گزارش خبرنگارسینمایی خبرایران، اولین نشست خبری سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر صبح امروز 12 دی ماه 1394 با حضور«محمدحیدری» دبیرسی و چهارمین جشنواره فیلم فجر، «سیدصادق موسوی» مدیر روابط عمومی سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر و اصحاب رسانه در هتل اسپینانس تهران برگزار اظهارداشت: همدلی و همراهی رسانه‌ها و مطبوعات در برگزاری هرچه بهتر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر نقش مؤثری در کیفیت برگزار آن دارد و من به شخصه از همراهی اهالی رسانه ازاین جشن ملی تقدیر و تشکر می کنم.

حیدری تصریح کرد:  جشنواره‌های گوناگون هنری تاکنون در کشور ما برگزارشده و به شخصه من از دبیران 33 دوره جشنواره فیلم فجر تشکر می کنم . چرا که ما هرآنچه که امروز شاهد آن هستیم و تجربه می‌کنیم، زحمات دبیران و برگزارکنندگان 33 دوره گذشته است و من از تلاش و زحمات همه این عزیزان تشکر می کنم.

وی خاطرنشان کرد:  پس از اعلام حکم دبیری این جانب در اردیبهشت‌ماه سال گذشته، دبیرخانه از اوایل خردادماه کار خود را آغاز کرد و جلسات بسیاری را با حضور سینماگران، هنرمندان و اصحاب رسانه برگزار کردیم که مجموعا از حضور 200 نفر در حوزه‌های مختلف بهره بردیم تا بتوانیم آسیب‌شناسی لازم را انجام دهیم.

دبیرسی و چهارمین جشنواره فیلم فجرعنوان داشت: آنچه امروز شاهد هستیم، تلاش گروه‌های مختلف است و این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که سینمای ایران با توجه به شرایط روز تغییراتی داشته است و جلسات متمادی تغییراتی در فراخور جشنواره صورت گرفت، برای اینکه بتوانیم بهترین‌ها را داشته باشیم. کم کردن جوایز بخش‌های مختلف، ماحصل گفت‌وگوهای مؤثر بود.

وی ادامه داد: تمام تلاش دوستان این بود که جشنواره باکیفیت بهتر در دوره سی و چهارم برگزار شود و دست‌اندرکاران بتوانند کیفیت بهتری را شاهد باشند و در میان تغییراتی که صورت گرفت، تلاش کردیم تا فیلم‌های اول را در مسابقه «سودای سیمرغ» بازگردانیم و شاهد حضور کارگردانانی هستیم که با نوگرایی و امیدبخشی آینده سینمای ایران را به‌دست خواهند گرفت و امسال شاهد فیلم‌های اول بسیار درخشان با ایده‌های نو هستیم.

حیدری افزود: امسال جوایز مشترک جشنواره را حذف کردیم تا گام بهتر و موثرتری در رسیدن به کیفیت بالاتر در برگزاری جشنواره فیلم فجر با استانداردهای ملی باشیم. سینمای ایران سرآغاز بسیاری از رویدادهای مهم هنری در جهان است و باید به استانداردهای ملی توجه شود.

وی تاکید کرد: استفاده از دو مشاور هنرمند سینمای ایران، مهتاب کرامتی و شهاب حسینی صحبت‌های زیادی شد و رسانه‌ها به آن پرداختند وهدف مهم جشنواره فیلم فجر که متعلق به هنرمندان سینمای ایران است، این است که همیشه شاهد هنرنمایی این عزیزان و تأثیرگذاری هنرمندان در عرصه ملی و جهانی بودیم. افتخار ماست که سینمای نجیب و شریف ما در عرصه جهانی افتخار می‌آفریند.

حیدری ابرازداشت: ما بعد از انقلاب شاید بتوان گفت درعرصه سینما توانستیم روی پای خود بایستیم و با کمی‌ها و کاستی‌ها و مشکلات، هنرمندان ما ایستادند و تلاش کردند‌ آثار درخشانی را به سینمای ایران، تقدیم کنند. وظیفه جشنواره است که از این عزیزان تشکر کند و مشاوران این دوره از جشنواره علاوه بر توانمندی محبوب مردم هستند، امیدواریم این روند ادامه یابد و شاهد حضور هنرمندان بیش‌تری در سطح برگزارکنندگان جشنواره باشیم. جشنواره متعلق به این هنرمندان است و این هنرمندان مخاطبان بیش‌تری را به ارمغان می‌آورند.

وی ابرازداشت: مردم ما سینمای کشور را با هنرمندان می‌شناسند و امیداوریم برگزاری جشنواره‌ای که متعلق به دولت می‌دانیم و با یک نگاه دولتی آن را دنبال می‌کنیم، روزی برسد این جشنواره با ید توانای هنرمندان برگزار شود و انتصاب هیات انتخاب در هر دوره از جشنواره فیلم فجر فراز و نشیب زیادی دارد و بسیاری از فیلمسازانی که می‌توانند در این بخش حضور داشته باشند به دلیل حضور آثارشان در این رویداد سینمایی نمی‌تواند در ترکیب هیات انتخاب قرار گیرند.

دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: از بین فیلمسازانی که در جشنواره حضور ندارند بر اساس گفتگوهایی که انجام شد به ترکیبی هفت نفره رسیدیم که همه این افراد در این بخش سبقه خوبی دارند و کوشیدیم شرایطی برای هیات انتخاب فراهم شود که در فضایی آرام و بی‌حاشیه به بررسی آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره بنشینند و بحث برگزیدن هیات انتخاب در جشنواره بسیار مهم است و همه آدم‌های متقاضی، ماحصل زحمت یکساله خود در سینما را به جشنواره ارائه می‌کنند و برای آنان انتخاب و یا عدم انتخاب فیلم در بخش مسابقه حائز اهمیت است.

وی یادآورشد: برگزیدن هیات انتخاب کنونی تجربه موفقی بود و در فاصله‌ای کوتاه، همه فیلم‌ها دیده شده و پس از معرفی آثار بخش‌های مختلف، هیات انتخاب رسما معرفی می‌شوند و با عدم معرفی هیات انتخاب، از اظهار نظر شخصی این عزیزان به عنوان هیات انتخاب جلوگیری شد؛ نظرات شخصی هریک از اعضای هیات انتخاب در صورتی که به جمع بندی نهایی نرسیده باشد می‌تواند برای یک فیلم شرایط حاشیه‌ای ایجاد کند که در سال‌های گذشته شاهد این اتفاق بودیم.

حیدری اضافه کرد: همه اهالی سینمای ایران درارتباط با یکدیگر «رفاقت» دارند اما در جشنواره فیلم فجر بر اساس کیفیت آثار به «رقابت» با یکدیگر می‌پردازند و این موضوع بدیهی و طبیعی است. در نقد جشنواره و در نقد آثار سینمایی باید تفاوت این رفاقت و رقابت‌های عادلانه مورد توجه قرار گیرد و تلاش شد هیات انتخاب درباره هیچ فیلمی اظهار نظری انجام نداده و از فیلم‌ها صیانت شود؛ قصد دبیرخانه جشنواره فیلم فجر مخفی نگاه داشتن اسامی هیات انتخاب نیست بلکه معتقدیم عدم معرفی اسامی موجب شد هیات انتخاب در فضایی آرام کار بازبینی آثار را انجام دهد.

وی ادامه داد: اعلام اسامی هیات انتخاب هرچند موجب گرمی بازار اخبار و مطبوعات و هیجان می‌شود اما روی دیگر معرفی هیات انتخاب، آشفتگی فکری و عدم تمرکز در بازبینی فیلم‌ها برای افراد هیات است که اغلب ناشی از فشار برای مصاحبه و اظهارنظر از سوی مطبوعات و جاری شدن جریان «سفارش» از جوانب مختلف برای فیلم‌ها می‌شود. مسلما این دست تماس‌های شبانه روزی اعضای هیات انتخاب را در موقعیت «ارزیابی عادلانه» قرار نمی‌دهد و هیات انتخاب از 12 آذر کار خود را آغاز کرده و طبق جدول زمانبندی تا 20 دی ماه فیلم‌های بخش‌های مختلف جشنواره در بخش رقابتی معرفی خواهند شد.

حیدری درخصوص انتشار اخبار نادرست از سوی برخی رسانه‌ها هم گفت: صحبت‌هایی که در این باره شد غیر منصفانه بود؛ باید منصفانه به این مسئله نگاه کنیم. همه ما در برابر کاری که می‌کنیم مسوول هستیم و در فضایی که همه تولیدات سینمای ایران به دست ما سپرده شده بود، گروهی یا شخصی بجز ترکیب هفت نفره هیات انتخاب فیلم‌ها را ندیدند و راجع به فیلم‌ها اظهار نظری نکردند. بعد از پایان انتخاب فیلم‌ها اهالی رسانه می‌توانند با هیات انتخاب وارد گفتگو شوند و جشنواره از فیلم‌ها تمام و کمال صیانت کرده و تنها نتیجه نهایی از سوی هیات انتخاب اعلام خواهد شد.

وی درخصوص بزرگداشت های جشنواره فیلم فجرامسال هم گفت:ما بزرگداشت 4 هنرمند (رضا کیانیان، مهدی فخیم‌زاده، رویا تیموریان و محمد مهدی دادگو) رادرجشنواره فیلم فجرامسال داریم . ما برای بزرگداشت 4 تن از بزرگان سینما به سراغ عزیزانی رفتیم که تاکنون برای آنان در جشنواره فیلم فجر بزرگداشتی برگزار نشده و شاید سینماگران بسیاری برای برگزاری بزرگداشت در جشنواره فیلم فجر مورد نظر باشند اما برای برخی از بزرگان مورد نظر دو یا سه بار بزرگداشت گرفته شده بود.

دبیر جشنواره فیلم فجر افزود: این بزرگان افراد شناخته شده‌ای در سینما هستند و قطعا آنان جز افرادی هستند که تلاش‌های موثری برای سینما داشتند. حضور دو بازیگر نام آشنای سینمای ایران و با سابقه درخشان و حضور یک کارگردان با سابقه سینما که فعالیت‌هایی در حوزه بازیگری داشته و همچنین تقدیر از یکی از تهیه کنندگان زحمت کش سینمای ایران که فیلم‌های خوبی را تقدیم سینما کرده مجموعا چهار بزرگداشت سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر را تشکیل می‌دهد و امیدواریم در جشنواره 34 هر چه بهتر و با نشاط‌تر ایفای نقش کنیم.

وی اضافه کرد: برگزارکنندگان جشنواره میزبانان این میهمانی باشکوه هستند که اسباب میهمانی، محصولات سینمایی است. ضمن اینکه میهمانان، مردم و سینمادوستان ایران وظیفه اصلشان در این عرصه رونق دادن به این جشن باشکوه است و همانطور که می‌دانید خبر رسانی و نقد منصفانه ارتقاء و بالندگی کل سینما است و هدف ما این بوده که هیچ گونه اظهار نظر رسمی درباره فیلم‌ها پیش از انتخاب کامل آثار وجود نداشته باشد و این روزها خبرهایی در رسانه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف وجود دارد، من از همه خبرنگاران و افراد رسانه‌ای که در این جمع هستند و یا نیستند می‌گویم، چیزی که ما و شما را در یک میزانسن قرار می‌دهد، این است که می‌خواهیم با هم یک رویداد بزرگ را برگزار کنیم.

 حیدری خاطرنشان کرد: متاسفم برای خبرگزاری ها و خبرنگارهایی که البته از آن‌ها انتظار بیشتری داریم، چون ما اخبار را در گاو صندوق نمی توانیم نگه داریم، خیلی از خبرنگارها با من تماس گرفتند که ما هیات انتخاب را می‌شناسیم و اما به این تصمیم احترام می گذاریم و این خبر را اعلام نمی کنیم، بنا داریم با عامل و همکاری با یکدیگر این کار را انجام دهیم. ما که نمی‌توانیم همه این اخبار را مخفی نگه داریم. اینکه جایی اعلام شود که اسامی فیلم‌های نگاه نو اعلام شده، اتفاق خوبی نیست و باید با یکدیگر همکاری کنیم.

وی ادامه داد: همه تلاش ما این است که شبانه روزی کاری را انجام دهیم که خوشحال باشند و مردم حال خوبی داشته باشند و بگوییم ما هم می‌توانیم مانند همه دنیا از پس برگزاری رویداد بزرگ برمی‌آییم و انتقادها می‌تواند سازنده باشد تا جشنواره در سال‌های بعد بهتر و بزرگتر برگزار کند. به هر حال اخبار اعلام می‌شود و اگر دوستان اجازه بدهند که اخبارمان بر اساس جدول و برنامه‌ریزی خودمان انجام شود و کمک کنیم که این اخبار در زمان خودشان منتشر شوند، هدف ما جمع کردن اخبار و منتشر نکردن آن‌ها نیست.

حیدری با اعلام اعضای هیات انتخاب مستند گفت: در بخش مستند 85 فیلم شرکت کردند که 9 فیلم به جشنواره نرسید . شش فیلم توسط هیات انتخاب مورد بازبینی قرار گرفتند. وی ادامه داد:هیات انتخاب بخش مستند شامل افرادی همچون : محمدرضا شعبانی، مجید خالقی سروش، آرش لاهوتی و آزاده بیزارگیتی هستند که آثارراه یافته به بخش مستند روز سه شنبه اعلام خواهند شد.

 بنابراین گزارش،درپایان این نشست خبری پوستر رسمی جشنواره با تصویری از مرحوم خسرو شکیبایی با طراحی هنری مجید برزگر،عکس امیر عابدی و طراحی گرافیکی بزرگمهر حسین‌پور رونمایی شد.

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب