به گزارش خبرایران از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، ابوالفضل رفیع با حضور در سراهای محله چیذر و حکمت در منطقه یک و سرای محله مشیریه منطقه 15 شهرداری تهران از نزدیک از مرحله انتخاب و آمایش آثار جشنواره چهارم مشکات در دبیرخانه های محلات بازدید کرد.
مدیر کل آموزش های شهروندی شهرداری تهران در این بازدید دو ساعته از آثار ارسالی به محلات با تأکید بر نقش مهم و کلیدی سرای محلات و محله محوری گفت: سرای محلات به عنوان اصلی ترین سرمایه های فرهنگی اجتماعی شهر تهران و محلات شهر تهران به عنوان خط مقدم اقدامات اجتماعی فرهنگی هستند.
وی تربیت و آموزش شهروندی را مهم ترین و اصلی ترین رکن حوزه فرهنگی اجتماعی عنوان کرد و افزود: همه اقداماتی که در مباحث اجتماعی فرهنگی انجام می شود لازم و ضروری است ولی به عنوان مثال در موضوع آسیب اجتماعی که در اثر مشکلاتی که بر جامعه عارض شده معضلات، مشکلات و آسیب هایی چون کارتن خوابی شکل گرفته است، شهرداری به عنوان یکی از اصلی ترین سازمان های مسئول، مداخله مسئولانه دارد اما تربیت و آموزش شهروندی چرا اصلی ترین مأموریت نام برده می شود چون جنبه پیشگیرانه دارد و در واقع اگر تربیت و آموزش درست اتفاق بیافتد از آسیب های اجتماعی پیشگیری شده و بسیاری از دغدغه و مشکلات مدیران کاسته می شود و شاهد یک وضعیت مطلوب خواهیم بود.
رفیع اضافه کرد: برای رسیدن به این هدف شهروندان باید با مسائل آموزشی و تربیتی درگیر باشند و خودشان به عنوان کنش گران وارد عرصه تعلیم و تربیت شوند.
وی جشنواره مشکات را یک اقدام عملی، کارگاهی و میدانی نام برد و تصریح کرد: همه شهروندان به ویژه کودکان و نوجوانان در این جشنواره درگیر آموزش می شوند و از این طریق مسیر تربیت و آموزش شهروندی را کوتاه می کنیم. اگر برای کارهای دیگر زمان زیادی لازم است اما با کارهای عملیاتی و کارگاهی و جشنواره ای نظیر مشکات خیلی زودتر به هدف و نتیجه می رسیم.
جانشین رئیس جشنواره مشکات با اعلام دریافت بیش از یک میلیون آثار در جشنواره چهارم اذعان داشت: وقتی مشارکت شهروندان در جشنواره با بیش از یک میلیون اثر رقم می خورد این نشان می دهد جشنواره مسیر بالنده و قابل رشدی داشته است.
رفیع با بیان اینکه خواستگاه جشنواره مشکات محلات است، ادامه داد: محله جایی است که جشنواره معرفی و آثار شهروندان اخذ می شود و در حقیقت ما اگر بخواهیم در موضوعات اجتماعی فرهنگی موفق باشیم باید سرای محلات و کانون های محلی را تقویت کنیم و این اصلی ترین راه موفقیت و پیشرفت در حوزه اجتماعی است.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره مشکات به عنوان جشنواره ای فراگیر و ادبیات مشترک مطرح است و باید اقدامات به صورت فراگیر در شهر تهران اجرا کنیم و امیدوارم با تلاش و همت جدی به اهداف آموزشی خود در این جشنواره دست یابیم.