خبرایران: دکترعباس علیآبادی مدیرعامل مپنا گفت:درحال حاضرایران میتواند تجهیزات نیروگاهی را مطابق با آخرین استانداردها و تکنولوژیهای روز جهان تولید کند و این موفقیت نتیجه سالها تلاش دانشمندان و متخصصان کشور است.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «ششمین کنفرانس صنعت نیروگاههای حرارتی» صبح امروز شنبه ۲۶ دی ماه ۹۴ با حضور«دکترعباس علیآبادی» مدیرعامل مپنا،« دکترعلیرضا یزدی زاده» دبیر کنفرانس و معاون برنامهریزی کنترل راهبردی گروه مپنا،«دکتر شهرام جدید» دبیر علمی کنفرانس و رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه علم و صنعت و اصحاب رسانه در سالن جلسات ساختمان گروه مپنا برگزار و دراین نشست خبری«دکترعباس علیآبادی»مدیرعامل مپنا اظهارداشت: تمامی منابع درآمدی مپنا وارد طرحهای توسعه ملی از جمله طرح افزایش راندمان میکنیم و در حال حاضر ۱۴ قرارداد برای تبدیل نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی با وزارت نیرو امضاء کردهایم که اگر این مطالبات پرداخت شود کار را آغاز خواهیم کرد.
مدیرعامل مپنا تصریح کرد: در حال حاضر شرکت مپنا در حوزه نیروگاههای تجدیدپذیر نیز فعالیت خود را آغاز کرده ، اما مطابق مستندات و تحلیلهای موجود در دنیا پیشبینی میشود که تا ۵۰ سال آینده نقش انرژیهای تجدیدپذیر بیش از ۲۲ درصد نشود و حوزه تجهیزات نیروگاهی در دنیا به دلیل پیچیدگی و عمق تکنولوژی به صورت انحصاری درآمده و ایران در بین معدود کشورهای دارای توانایی فنی و اجرایی ساخت نیروگاه قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: درحال حاضرایران میتواند تجهیزات نیروگاهی را مطابق با آخرین استانداردها و تکنولوژیهای روز جهان تولید کند و این موفقیت نتیجه سالها تلاش دانشمندان و متخصصان کشور است.
دکترعلیآبادی عنوان داشت: به زمان اجرای برجام نزدیک میشویم،در شرایط پساتحریم باید تحلیل دقیقی از وضعیت کشور داشته باشیم و بدانیم چگونه با بنگاههای بزرگ برخورد کنیم و چگونه بنگاههای داخلی را مدیریت کنیم تا ظرفیتهایی که با خون دل به دست آمدهاند به سادگی از بین نروند؛ شرایط بسیار حساسی است که باید با تدبیر و رعایت ملاحظات بسیاری به این دوران ورود کنیم.
وی با اشاره به برگزاری ششمین کنفرانس نیروگاههای حرارتی کشور، در روزهای آینده گفت: کنفرانس نیروگاههای حرارتی از بسیاری جنبهها مهم است و در بین تنوع موضوعاتی که در کشور در حوزه آکادمیک دنبال میکنیم نیروگاههای حرارتی از جایگاه ویژهای برخوردارند؛ چرا که هم از بُعد آکادمیک و هم از بُعد صنعتی دارای جایگاه فعال و مطلوبی در کشور هستیم.
دکتر علیآبادی ادامه داد: در این کنفرانس موضوعات مختلفی به صورت جدی مورد بررسی قرار میگیرد و تحقیقات بینالمللی نشان میدهد که با وجود توسعه انرژیهای تجدیدپذیر سهم استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر تا ۵۰ سال آینده به بیش از ۲۲ یا ۲۳ درصد نمیرسد و نیروگاههای حرارتی تا سالها تامین کننده اصلی برق در دنیا باقی خواهند ماند.
وی با بیان اینکه در کشورهای اطراف ایران ظرفیتهای بسیاری برای ورود در صنعت برق وجود دارد، گفت: در حالی که کشور پاکستان در همسایگی ما قرار دارد و نیازهای متعددی در احساس نیروگاه و تامین برق دارد، ما نتوانستهایم از این بازار بالقوه استفاده چندانی داشته باشیم اما متاسفانه کشور آمریکا در حوزه برق پاکستان سرمایهگذاری کرده و اگر ایران دیر بجنبد این بازار را از دست میدهد.
مدیرعامل مپنا افزود: این در حالی است که ما در داخل کشور هم تکنولوژی ساخت نیروگاه را داریم و هم توان اجرایی پروژههای در این بخش در ایران وجود دارد؛ همچنین کشور افغانستان نیز وضعیت نامطلوبی در تامین برق پایدار دارد و ایران میدهد در این زمینه ورود کند.
دکتر علیآبادی، با اشاره به طول ۳ هزار کیلومتری سواحل جنوبی ایران گفت: با وجود سواحل طولانی در جنوب کشور نتوانستهایم در جهت استقرار مطلوب جمعیتی در این مناطق اقدامات مطلوبی انجام دهیم چرا که در این منطقه یکی از ملزومات استقرار جمعیت تامین آب و برق است که اگر در تولید همزمان آب و برق در جنوب کشور بیش از گذشته وارد شویم میتوانیم نیازهای این منطقه را برطرف کنیم.
وی با اشاره به لزوم افزایش راندمان نیروگاهها در ایران گفت: مهمترین کاری که در کشور ما برای افزایش راندمان باید انجام شود، تبدیل واحدهای سیکل ساده به سیکل ترکیبی است و بیش از ۱۵۰ توربین گازی در نیروگاههای حرارتی کشور وجود دارد که اگر این توربینها به سیکل ترکیبی تبدیل شوند راندمان هر کدام ۱٫۵ تا ۲ برابر میشود.
دکتر علیآبادی تصریح کرد: قانون تبدیل نیروگاههای سیکل ساده به ترکیبی به سال ۹۱ بازمیگردد اما به دلیل مشکلاتی که در این بخش در خصوص بازگشت سرمایه وجود دارد، شرکتهای مختلف از سرمایهگذاری در این بخش استقبال چندانی نکردهاند و شرکت مپنا نیز که در این حوزه ورود کرده با تردید در حال کار است؛ تردید اینکه آیا پولی که سرمایه گذاری کردهایم را میتوانیم بازپس بگیریم.
وی ادامه داد: در سرمایهگذاری در بحث تبدیل نیروگاههای سیکل ساده به ترکیبی برق تولیدی را باید به یک وزارتخانه بفرستیم و محلهایی که برای بازگشت سود و سرمایهگذاریصورت گرفته شده از وزارتخانه دیگری و هنوز مشخص نیست سازوکار بازگشت منابع مالی ناشی از صرفهجویی صورت گرفته در مصرف سوختهای فسیلی چگونه است و اگر قیمت نفت به ۲۰ دلار برسد این بند قانونی از کجا میخواهد جبران شود.
دکترعلیآبادی، با بیان اینکه دولت به سرمایهگذاران خارجی تضمین ملی بابت بازپرداخت سرمایهگذاری میدهد، گفت: میگویند فاینانس تضمین مالی یک فرصت است و شرکتهای خارجی فاینانس میآورند، اگر به ما هم تضمین بدهند ما هم فاینانس میدهیم.
وی افزود: میتوان از همین بازار بورس پروژههای صنعت برق کشور را تامین سرمایه کرد اما نکته اینجاست که دولت به سرمایهگذار خارجی تضمین سرمایهگذاری میدهد که ماشینی که در داخل ساخته میشود نیز آنها همراه پول از خارج از کشور میآورند اما به سرمایهگذار داخلی تضمین بازپرداخت سرمایهگذاری داده نمیشود؛ اگر منبعی هست که میتوان بازپرداخت سرمایهگذاری سرمایهگذار خارجی را تضمین کرد از همان منبع بازپرداخت سرمایه سرمایهگذار داخلی را نیز تضمین کنید.
مدیرعامل مپنا خاطرنشان کرد: مپنا آماده است برای تبدیل تمامی نیروگاهی سیکل ساده به سیکل ترکیبی و احداث نیروگاههای تولید همزمان آب و برق در تامین سرمایه کند به شرطی که آن تبدیل دولتی و ملی که به سرمایهگذار خارجی داده میشود به مپنا نیز داده شود و این تضمین دولتی به آن معناست که وزارت اقتصاد به عنوان نماینده ملت ایران تضمین ملی میدهد نه اینکه شورای عالی اقتصاد تصویبی در این خصوص داشته باشد.
وی افزود: ما میتوانستیم در تبدیل نیروگاههای سیکل ساده به سیکل ترکیبی مثلا در ۵ سال ۴۰ توربین بخار را نصب کنیم اما الان داریم ۴ توربین را نصب میکنیم.
مدیرعامل مپنا، در خصوص سرمایهگذاری گروه مپنا در فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز گفت: زمانی که پیشنهاد مپنا به وزارت نفت برای سرمایهگذاری در این فاز و برخی پروژههای دیگر نفتی عنوان شد، قیمت نفت این رقم نبود و هنوز هم در مورد فاز ۱۱ اتفاقی نیفتاده، اگر تضامین کافی برای سرمایهگذاری در این فاز داده نشود، در آن سرمایهگذاری نخواهیم کرد و وزارت نفت با چالش جدی قیمت نفت مواجه است و در حالی که سهمی که امروز برای سرمایهگذاری تعیین میشود درصدی از فروش نفت است بدون تردید در این حوزه در آینده باید تصمیمی اندیشیده شود.
دکتر شهرام جدید، دبیر علمی کنفرانس و رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه علم و صنعت، در ادامه این نشست خبری، با اشاره به اهمیت ایجاد حلقه ارتباط بین صنعت و دانشگاه گفت: برای ارتقاء یک صنعت نیاز به برقراری این ارتباط است و باید همه صنایع به فکر این مساله باشند.
وی با اشاره به زمان برگزاری این کنفرانس اظهار کرد: سهشنبه و چهارشنبه این هفته این کنفرانس با اهداف عالی خود برگزار میشود و باید گفت که در این کنفرانس ۲۰۰ مقاله با داوری ۵۷ نفر در کمیته علمی و صنعت دریافت شده است.
رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه علم و صنعت، محور کنفرانس را ۱۰ عنوان مطرح کرد و گفت: از مجموع کل مقالات دریافتی ۵۷ مقاله به صورت ارائه شفاهی، ۱۹ مقاله به صورت پوستر و ۲۳ مقاله تنها به صورت چاپ ارائه میشود.
دکترعلیرضا یزدی زاده، دبیر کنفرانس و معاون برنامهریزی کنترل راهبردی گروه مپنا، در ادامه این نشست خبری، با اشاره به تاریخچه برگزاری این کنفرانس گفت: این کنفرانس برای اولینبار توسط همکاری مپنا و دانشگاه تهران در سال دوم با همکاری دانشگاه شریف، در سال سوم دانشگاه امیرکبیر، در سال چهارم دانشگاه شهید عباسپور، در سال پنجم دانشگاه شهید بهشتی و در سال ششم با همکاری دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.
دبیر کنفرانس و معاون برنامهریزی کنترل راهبردی گروه مپنا، با بیان اینکه، سال به سال به محتوا و اهداف این کنفرانس افزوده میشود، اظهار کرد: کنفرانس نیروگاههای حرارتی به جایگاهی رسیده که میتوان گفت اعتبار جهانی پیدا کرده است و امیدواریم در سالهای آتی بتوانیم به ابعاد بینالمللی نیروگاههای حرارتی بیشتر توجه کنیم.
بنابراین گزارش، ششمین کنفرانس نیروگاههای حرارتی کشور سهشنبه 29 و چهارشنبه30 دی ماه در دانشگاه علو صنعت برگزار می شود.