خبرایران: فوق تخصص ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در برخی کشورها گزارش شده که آلودگی هوا خطر ابتلا به سرطان را پنج تا هفت درصد افزایش می دهد.
به گزارش خبرایران از دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر «سیدعلی جواد موسوی» در آستانه روز هوای پاک (29 دی ماه)، مهمترین آلاینده هوا را ازون عنوان کرد و افزود: آلاینده های زیادی در اتمسفر از جمله مونوکسیدکربن، دی اکسید نیتروژن، سولفو دی اکسید، سرب ، جیوه، آرسنیک، بنزن و گازهای اسیدی وجود دارد که روی دستگاه تنفسی آثار سوء برجا می گذارند.
وی با اشاره به عوارض آلاینده های هوا بر سلامت انسان ها گفت: آلاینده ها و ذرات معلق هوا موجب تحریک راه های هوایی، بروز حملات قلبی، سکته مغزی، مرگ زودرس، تشدید حملات آسم، اختلال در کنترل دیابت، تشدید بیماری های قلبی عروقی و وخیم شدن بیماری در افراد مبتلا به برونشیت می شود.
این فوق تخصص ریه از کودکان و افراد مسن به عنوان بیشترین افراد در معرض خطر نام برد و افزود: مبتلایان بیماری های قلبی و ریوی، افرادی که هنگام آلودگی هوا مجبور به انجام کار یا ورزش هستند، ساکنان کنار اتوبان ها و افرادی که در کارخانه ها یا گلخانه ها کار یا زندگی می کنند از دیگر افراد در معرض خطر هستند.
موسوی گفت: کودکان، سالمندان و بیماران در زمان بروز آلودگی هوا باید از خارج شدن از منزل پرهیز و از ورزش درفضای باز خودداری کنند.
وی، تاثیرات آلودگی هوای داخل منزل را در برخی موارد بیشتر از آلودگی هوای خارج از خانه دانست و ادامه داد: کشیدن سیگار و قلیان داخل منزل، استفاده از اجاق گاز به مدت طولانی، استفاده از سوخت های فسیلی در شومینه و وجود آشپزخانه های اپن(open) از عوامل ایجاد کننده آلودگی هوا در منازل هستند که با استفاده از هواکش هنگام پخت و پز و دستگاههای تصفیه کننده هوا می توان از شدت عوارض زیانبار آنها کاست.