امروز: سه شنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/08]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 14073 تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۲:۱۵:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

دکتر عباس بصیری خبرداد؛

مردان نسبت به زنان کمتر به سلامتی خود توجه می‌کنند/ بزرگی پروستات یکی از عوامل اصلی تهدیدکننده سلامت مردان است/ متوسط سن امید به زندگی در زنان ۷۵ و در مردان ۷۲ سال است

خبرایران: رئیس انجمن ارولوژی ایران گفت:آمارها نشان می‌دهد مردان نسبت به زنان کمتر به سلامتی خود توجه می‌کنند که نیاز است این افراد را نسبت به عواملی که سلامت آنها را تهدید می‌کند، مطلع کنیم.
مردان نسبت به زنان کمتر به سلامتی خود توجه می‌کنند/ بزرگی پروستات یکی از عوامل اصلی تهدیدکننده سلامت مردان است/ متوسط سن امید به زندگی در زنان ۷۵ و در مردان ۷۲ سال است

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری هفته ملی سلامت مردان صبح امروز سه شنبه ۲۷ بهمن ماه ۹۴، با حضور «دکتر عباس بصیری» رئیس انجمن ارولوژی ایران، «دکتر فرزین سلیمان‌زاده» مسئول برگزارکننده هفته ملی سلامت مردان و اصحاب رسانه در محل انجمن ارولوژی ایران برگزارو دراین نشست«دکتر عباس بصیری» رئیس انجمن ارولوژی ایران اظهارداشت: در تمامی کشورها امید به زندگی در زنان بیش از مردان است. برای مثال در کشور ژاپن امید به زندگی در زنان حدود ۸۷ و در مردان ۸۰ سال است و در کشور افغانستان امید به زندگی در زنان ۶۲ و در مردان ۶۱ سال است که در کشور ما نیز بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد امید به زندگی در زنان ۷۶ و در مردان ۷۲ سال گزارش شده است.

رئیس انجمن ارولوژی ایران تصریح کرد: نتایج تحقیقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در سال ۹۴ نشان می‌دهد متوسط سن امید به زندگی در زنان ۷۵ و در مردان ۷۲ سال است.

وی خاطرنشان کرد: نگاهی به این آمار نشان می‌دهد مردان نسبت به زنان کمتر به سلامتی خود توجه می‌کنند که نیاز است این افراد را نسبت به عواملی که سلامت آنها را تهدید می‌کند، مطلع کنیم. مردان ایرانی به دلیل اینکه خود را مسئول سلامت و امرار معاش خانواده می‌دانند کمتر به سلامتی خود توجه می‌کنند و همیشه این افراد توسط همسر، خواهر و یا مادران به سمت پزشک هدایت می‌شوند بنابراین نیاز است تا اطرافیان مردان نیز نسبت به عواملی که سلامت مردان را تهدید می‌کنند آگاه باشند تا همیشه مردان در محور خانواده قرار بگیرند.

 دکتر بصیری بزرگی پروستات رایکی از عوامل اصلی تهدیدکننده سلامت مردان دانست و گفت: پروستات غده‌ای در محل خروج مثانه است که در دو دوران رشد پیدا می‌کند. پروستات در زمان کودکی تا بلوغ رشد می‌یابد و سپس متوقف می‌شود و در سن ۴۰ سالگی مجدد رشد می‌کند اما علائم ناشی از آن در ۵۰ سالگی مشاهده می‌شود به همین دلیل به مردان توصیه می‌شود بعد از ۴۰ سالگی برای انجام معاینات بیشتر به ارولوژی مراجعه کنند.

وی افزود: خوشبختانه بزرگی پروستات در ۸۰ درصد موارد به سمت بیرون انجام می‌شود یعنی به دستگاه مجاری ادرار فشار وارد نمی‌شود اما در ۲۰ درصد از موارد بزرگی پروستات به سمت دستگاه مجاری ادرار رشد پیدا می‌کند که این مسئله موجب بروز علائم ادراری در افراد می‌شود و از این ۲۰ درصد نیمی از بیماران نیاز به درمان خاصی نخواهند داشت و به علائم بیماری عادت پیدا می‌کنند اما نیمی دیگر نیاز به درمان و یا حتی جراحی دارند.

دکتر بصیری با بیان اینکه بزرگی پروستات در مردان قابل پیشگیری است، اظهار داشت: مهم‌ترین اقدام در این خصوص تشخیص به موقع این بیماری است زیرا در صورت تأخیر در مراجعه حتی با روش‌های جراحی نیز قابل درمان و پاسخگو نخواهد بود.

 وی در پایان گفت: بزرگی پروستات در مردان بالای ۴۰ سال با علائم ادراری مانند تکرر و سوزش ادرار و یا قطره قطره شدن ادرار خود را نشان می‌دهد اما در جوانان این بیماری با علائم عفونی همراه خواهد بود.

 دکتر فرزین سلیمان‌زاده مسئول برگزارکننده هفته ملی سلامت مردان نیز درادامه این نشست خبری اظهارداشت: انزال زودرس وناباروری شایع‌ترین بیماری در حوزه مردان است. ۱۵ درصد زوجین کشور نابارور هستند که برخی از این افراد به خودی خود و برخی دیگر با‌ درمان‌های ساده و عده‌ای با درمان های پیشرفته قابل درمان هستند.

 وی واریکوسل را یکی از عوامل ناباروری در مردان دانست و اظهار داشت: واریکوسل یک بیماری است که مردان در سنین نوجوانی و جوانی به آن مبتلا می‌شوند اما بعد از ازدواج و در زمان فرزندآوری متوجه ابتلا به آن می‌شوند این درحالی است که اگر افراد در همان زمان ابتلا به پزشک مراجعه کنند با درمان‌های ساده بهبود می‌یابند و به ناباروری مبتلا نمی‌شوند.

 مسئول برگزاری هفته ملی سلامت مردان گفت: یکی از موانع تشخیص بعضی از بیماری‌های جنسی در مردان بی‌علامتی آن است. برای مثال بیماری ایدز که فرد در هنگام ابتلا دچارعلائم نمی‌شود اما با گذشت زمان و پیشرفت بیماری متوجه بیماری خود می‌شود.

 دکتر سلیمان‌زاده، با توجه به اقدامات انجمن اورولوژی ایران برای برگزاری روز ملی سلامت مردان گفت: هزار و ۱۰۰ اورولوژیست در سراسر کشور وجود دارند که عده‌ای از این پزشکان برای انجام ویزیت، مشاوره و ارائه آموزش‌های رایگان به مردان در روز جهانی سلامت مردان اعلام آمادگی کرده‌اند و مردم می‌توانند با مراجعه به سایت انجمن اورولوژی ایران، از مراکز آماده به خدمت اطلاعات لازم را کسب کنند.

 مسئول برگزارکننده هفته ملی سلامت مردان عنوان داشت: ۱۰ تا ۱۵ سرای شهرداری در استان تهران نیز برای ارائه آموزش و اطلاعات لازم در خصوص عواملی که سلامت مردان را تهدید می‌کنند،آماده خدمت‌رسانی هستند. همچنین سه بیمارستان مهم از قبیل بیمارستان لبافی‌نژاد، امام خمینی(ره) و شهید هاشمی‌نژاد در این روز آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان در فضای باز و در دید عموم هستند.

 دکتر سلیمان‌زاده، در پایان سخنان خود گفت: این متخصص اورولوژی در پایان خاطر نشان کرد: هموطنان می‌توانند با مراجعه به سایت انجمن اورولوژی ایران به نشانی www.iuanet.org از لیست مراکز و پزشکانی که در سراسر کشور آماده ارائه خدمت از قبیل ویزیت و مشاوره رایگان به مردان هستند، آگاهی پیدا کنند.

بنابراین گزارش، هفته ملی سلامت مردان 1 تا 6 اسفند برگزارمی شود.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب