امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 14405 تاریخ انتشار: سه شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۲:۱۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

دبیر سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر خبرداد؛

عکس عزت‌الله انتظامی در فیلم گاو پوستر جشنواره جهانی فیلم خواهد بود/ برخی ها در اصل برگزاری بخش بین الملل فیلم فجر دچار تردید بودند/ سینمای ایران را با اعتماد به نفس یک سینمای جهانی می‌دانم

خبرایران: دبیر سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت:این مسئولیت را برای شناساندن جایگاه سینمای ایران در جهان و نیز کمک به رویداد بزرگی به‌نام فجر پذیرفتم، اما به نظر می‌رسد بخش بین الملل چنان دستخوش مشکلاتی شده است که برخی در اصل برگزاری آن دچار تردید بودند.
عکس عزت‌الله انتظامی در فیلم گاو پوستر جشنواره جهانی فیلم خواهد بود/ برخی ها در اصل برگزاری بخش بین الملل فیلم فجر دچار تردید بودند/ سینمای ایران را با اعتماد به نفس یک سینمای جهانی می‌دانم

به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، صبح امروز سه شنبه ۱۸ اسفند ماه ۹۴، با حضور«رضا میرکریمی » دبیر جشنواره، «امیر اسفندیاری» مدیر امور بین الملل، «علیرضا شجاع نوری» مدیر جلسات و نشست‌ها، «رضا کیانیان» مدیر کاخ جشنواره‌ها و اصحاب رسانه در سالن شماره ۲ پردیس سینمایی چارسو برگزار و دراین نشست خبری «رضا میرکریمی» دبیر سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر درخصوص پوستر جشنواره اظهارداشت: طراحی و رونمایی از پوستر جشنواره به این شکل سنتی است که در بسیاری از جشنواره‌ها اتفاق می‌افتد و یک فریم از تأثیرگذارترین صحنه فیلم را انتخاب و به‌عنوان یونیفرم جشنواره از آن استفاده می‌کنند.

دبیر سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر تصریح کرد: عکس عزت‌الله انتظامی بازیگر سرشناس ایرانی در فیلم گاو در پوستر جشنواره گذاشته شده که به این شکل از ایشان تقدیر می‌شود. فیلم گاو نیز در زمان خود در جشنواره‌های بین المللی حضور داشته و همه معتقد بودند که صدای جدیدی از سینمای ایران است.

دبیر سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، ادامه داد: فیلم گاو مورد تأیید امام در دوران پس از انقلاب قرار گرفت که این امر باعث شد پس از دوران انقلاب نوعی مشروعیت برای سینمای ایران ایجاد شود.

میرکریمی، با بیان اینکه انگیزه‌ای برای پذیرش این مسئولیت نداشته است، گفت: ماه‌ها قبل بود که این مسئولیت به من پیشنهاد شد، اما تمایلی نداشتم آن را قبول کنم، مگر اینکه بدانم تأثیری در جایگاه سینمای کشور می‌توانم داشته باشم. این مسئولیت را برای شناساندن جایگاه سینمای ایران در جهان و نیز کمک به رویداد بزرگی به‌نام فجر پذیرفتم، اما به نظر می‌رسد بخش بین الملل چنان دستخوش مشکلاتی شده است که برخی در اصل برگزاری آن دچار تردید بودند.

وی افزود: مهمترین کار برگزاری جشنواره هدفمند کردن آن بوده که در قالب آن ما باید به برخی از سؤالات ما از جمله “مخاطبان ما چه‌کسانی هستند؟ آیا متناسب با مخاطب هدف است؟ و آیا به هدف اصلی خود می‌رسیم یا خیر؟” پاسخ می‌دادیم

دبیر سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، گفت: سینمای ایران را با اعتماد به نفس یک سینمای جهانی می‌دانم و با مزیتی که سینمای ایران در منطقه دارد نیازی به باج زیاد دادن به مهمانان آن نداریم، اما چیدمان ما در این دوره جشنواره نباید همانند کشورهای همسایه باشد. پیش‌بینی من در این زمینه درست شد و استقبال خوبی از دعوت‌ها شد و نیاز نبود رایزنی‌های فراوانی در این زمینه داشته باشیم.

میرکریمی، درباره میهمانان این جشنواره و نحوه دعوت از آنها گفت: به‌دلیل موقعیت جدیدی که در کشور و منطقه ایجاد شده است دعوت از مهمانان در مرحله انتخاب قرار دارد و از ابتدا درباره هدف خود فکر کرده‌ایم و به تعامل رسیدیم.

وی از شروط اولیه خود برای پذیرفتن این مسئولیت گفت: آن چیزی که از شروط اولیه در قبول این مسئولیت من بود انجام دادن کار تیمی بود که در این راستا به کمک همه نیاز داریم. هیچ جشنواره بین المللی در هیچ جایی برگزار نمی‌شود مگر اینکه اهداف ملی خود را دنبال کند که برای ما همان رشد و تعالی سینمای ایران است که تلاش می‌کنیم در سالهای آینده نیز این اتفاق رخ دهد.

دبیر سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، در خصوص بخش برگزیده‌ها و جوایز جشنواره نیز توضیح داد: بخش‌های مسابقه در یک بخش خلاصه شده و الگویی که در نظر گرفتیم کاهش جوایز در بخش سینمای سعادت است و تنها یک جایزه زرین داریم و در این دوره از جشنواره جایزه مصطفی عقاد به جایزه محمد امین(ص) که به نام زیبای پیامبر اسلام مزین شده و در راستای کرامات الهی پیامبر می‌باشد اهدا می‌شود.

میرکریمی، در ادامه گفت: در بخش بین الملل اصل کارمان بر تمرکز و کم کردن بخشها بود. امسال یک بخش مسابقه داریم به‌نام سینمای سعادت. در این بخش ۳ فیلم ایرانی و ۱۲ فیلم خارجی روی پرده می‌رود و در هر سانس یک فیلم کوتاه ایرانی شامل انیمیشن، مستند و کوتاه نمایش داده خواهد شد.یک بخش آسیا و کشورهای اسلامی داریم که رقابتی نیست، هرچند جوایزی جنبی در این بخش داریم و تندیس طلایی و سیمین در این دوره از جشنواره جهانی فجر به برگزیدگان اهدا می‌شود، که شامل بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر زن و مرد، دستاوردهای هنری و بهترین فیلمنامه است.

میرکریمی، به اضافه شدن بخش دارالفنون به جشنواره اشاره کرد و گفت: این بخش مربوط به استعدادیابی است و برای اینکه جامعه هدف بتواند از این استعدادها استفاده کند اضافه شده است و هدف دارالفنون تمرکززدایی در تهران است تا بتوانیم افراد مستعد را در اینجا دعوت و پذیرایی کنیم و در این راستا تلاش داریم تا از هزینه‌های مهمانان خارجی کاسته و به بخش دعوت از دانشجویان ایرانی بیفزاییم

وی اضافه کرد: برای پذیرفتن این مسئولیت شروطی داشتم که مورد تأیید قرار گرفت که از جمله آنها استقلال نظر در کلیه بخش‌های جشنواره بود. در این دوره از جشنواره هیئت انتخاب نداریم و در انتخاب همه فیلم‌ها مشارکت دارم، نظر شخصی می‌دهم و شخصاً نیز پاسخگو هستم.

دبیر سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، ادامه داد: شرایط امروز کشور ایران در منطقه در دعوت و جذب مهمانان تأثیرگذار بوده و در مذاکراتی که با مهمانان شناخته شده و بنام خارجی داشته‌ایم بر امنیت ایران در جهان تأکید داشتم و شعارمان نیز این است که جشنواره ایران پلی برای ارتباط آسیا با اروپا می‌باشد و تصمیم داریم که هدفمند هزینه کنیم.

میرکریمی، درباره نحوه انتخاب فیلم‌های ایرانی در این دوره از جشنواره نیز توضیح داد و گفت: فیلم‌های شرکت کننده در این دوره از جشنواره باید در یک سال گذشته تولید شده باشند و در شرایط مساوی فیلم‌های دیده نشده دارای اولویت هستند و هر کسی که ثبت نام کرده و علاقه‌مند به حضور در این دوره از جشنواره باشد فیلم آن دیده می‌شود و برای نمایش آن تصمیم گیری می‌کنیم.

وی از اکران فیلم تدوین شده گاو در این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: با توجه به پوستر جشنواره فیلم بازسازی شده گاو به‌کارگردانی داریوش مهرجویی برای مخاطبان نمایش داده می‌شود و یکی از فیلم‌های مهم ایران را برای مهمانان خارجی اکران می‌کنیم. هدف این است که در سالهای آینده فیلم‌هایی نمایش دهیم که به هدف ما نزدیکتر باشد.

دبیر سی ‌وچهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، درباره انتخاب سینما چارسو و موقعیت شهری آن پاسخ داد که جشنواره برای همه است و سینما بهترین وسیله برای دریافت سریع پیام بشر امروز می‌باشد که در این راستا فیلم‌هایی انتخاب می‌شوند که زیست بشری در آنها محقق شده است.

 

 امیر اسفندیاری: حدود ۲۰۰ مهمان خارجی شامل روزنامه نگاران و منتقدان خارجی به جشنواره می آیند

امیر اسفندیاری، مدیر امور بین الملل جشنواره، در ادامه این نشست خبری گفت: با توجه به تأکید دبیر جشنواره بر کیفیت برگزاری آن تصمیم داریم که مهمانان خارجی و خدماتی که در اختیار آنان قرار می‌گیرد، با خساست باشد.این دوره از جشنواره با حضور کارگردانان، تهیه کنندگان، دبیران جشنواره‌های خارجی و شخصیت‌های بنام و سرشناس سینماهای آمریکا و اروپا برگزار می‌شود.

مدیر امور بین الملل جشنواره، درباره بخش داوران جشنواره، اظهار داشت: داوران کشورهای اسلامی ۵ داور هستند که یک ایرانی و ۴ خارجی را شامل می‌شود و داوران بین المذاهب شامل ۲ داور خارجی و ۱ ایرانی هستند که فیلم‌ها را ارزیابی می‌کنند.

اسفندیاری، تصریح کرد: در بخش کارگاه‌های آموزشی ۴ تهیه کننده مشهور داریم که یک نفر از آنها مدرس فیلمنامه نویسی است و یک سینماگر صاحب‌نام خواهیم داشت.

وی درباره مهمانان این دوره جشنواره اظهار داشت: در مجموع حدود ۲۰۰ مهمان خارجی داریم که شامل روزنامه نگاران و منتقدان خارجی هم می‌شود.

مدیر امور بین الملل جشنواره، درباره بخش بازار فیلم این دوره از جشنواره نیز گفت: نوزدهمین دوره بازار فیلم جشنواره فیلم فجر در بخش بین الملل در حالی آغاز می‌شود که تعداد مراجعین به بازار بسیار زیاد بوده که با صحبت‌هایی که با دبیر جشنواره داشته‌ایم برای کلیه آنها در حدود ۵۰ غرفه خواهیم داشت و تمرکز ما بر حضور خریداران خارجی در بازار فیلم است و نکته اساسی جشنواره این است که تمرکزش بر ارتقای سینمای ایران باشد.

اسفندیاری، پیرامون معرفی مهمانان خارجی این دوره از جشنواره تصریح کرد: مهمانان جشنواره مشخص شده‌اند اما تا زمانی که تمام کارهایشان انجام نشود نام‌های آنها اطلاع رسانی نمی‌شود.

وی افزود: اکران فیلم‌های خارجی را با زیرنویس فارسی برای مخاطبان ایرانی درنظر گرفته‌ایم که فیلم‌های ایرانی نیز با زیرنویس انگلیسی اکران می‌شود.

 

علیرضا شجاع نوری: جشنواره محل تبادل اندیشه‌ها سلایق و تفکرات اعضا با یکدیگر می‌باشد

علیرضا شجاع نوری، مدیر جلسات و نشست‌های سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر، در ادامه این نشست خبری گفت: این جشنواره می‌تواند نمونه خیلی خوبی از موفقیت کار گروهی در ایران باشد تا بتوانیم واقعاً بهره برداری از جشنواره داشته باشیم که اگر بتوانیم دست به دست یکدیگر بدهیم این دوره از جشنواره موفق می‌باشد.

وی افزود: به‌نظر من جشنواره نمایش فیلم‌ها و تماشاکردن آنها نیست، بلکه محل تبادل اندیشه‌ها سلایق و تفکرات اعضا با یکدیگر می‌باشد و فیلمی خوب تضمینی برای جشنواره خوب نیست.

مدیر جلسات و نشست‌های سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم فجر افزود: آن چیزی که در این جشنواره به من داده شد این است که بتوانم حاصل جیب مهمانان خارجی را برای ارتقای سینمای ایران صرف کنم که در این راستا نیازمند تعامل رسانه‌ها هستیم که اگر در این راه موفق باشیم یک جشنواره ایرانی موفق را برگزار کرده‌ایم.

شجاع نوری گفت: در حین برگزاری جشنواره کارگاه تحلیل فیلم خواهیم داشت و با کارشناسان خبره نیز این دوره‌ها را برگزار می‌کنیم، همچنین نشست پرسش و پاسخ در تریا و در سالن‌های چارسو برگزار می‌شود.

 

کیانیان: سینمای ایران باید در حال حاضر به‌عنوان جشنواره قوی شرقی بین المللی شکل بگیرد

رضا کیانیان، مدیر کاخ جشنواره‌ها، در ادامه این نشست خبری گفت: دوست داشتم که عزت‌الله انتظامی نیز در میان ما حضور داشت اما به‌دلیل اینکه حال ایشان مساعد نبود نتوانستند در این مراسم و رونمایی از پوستر بخش بین الملل فیلم فجر حضور داشته باشند.

وی افزود: دعا کنید که حال عزت‌الله انتظامی خوب شود و دوباره به سینما بازگردند و از دیدن آثار ایشان لذت ببریم و رضا میرکریمی با جمعی از ایده‌های نوین از جشنواره به‌سراغ من آمدند که تمایل پیدا کردم با ایشان کار کنم.در حال حاضر سینمای ایران باید به‌عنوان جشنواره قوی شرقی بین المللی شکل بگیرد و امیدوارم جشنواره بین المللی فجر قطب جشنواره‌های بین المللی جهان در کشورهای شرقی باشد و آبروی بیشتری به سینمای ایران تزریق شود.

مدیر کاخ جشنواره‌ها، در پایان سخنان خود، با بیان اینکه، در این دوره از جشنواره قرار است که در تمام بخش‌هایش به محیط زیست توجه شود، گفت: در جشنواره‌های گذشته بهترین هتل‌ها و در مرتفع‌ترین مکان‌ها برای مهمانان خارجی تدارک دیده می‌شد که این امر موجب می‌شد دست برگزارکنندگان جشنواره به آنها هم نرسد، اما با تلاش‌های صورت گرفته در این دوره از جشنواره کلیه مهمانان خارجی و ایرانی در هتل فردوسی اقامت می‌کنند و در مسیر هتل تا کاخ جشنواره حدود ۱۸ موزه وجود دارد که علاوه بر آشنایی با آنها در ترافیک و دودزایی نیز صرفه‌جویی می‌کنیم.

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب