خبرایران: در راستای عمل به شعار سال که اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل نام گرفته است، پژوهشگاه صنعت نفت نيز به عنوان قطب خلق و توسعه فناوري كشور در اين زمينه فعال بوده و اولين اقدام خود را در سال 95 با ميزباني همايش "صنعت نفت دانش بنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی "آغاز كرده تا به منویات مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشاند.
به گزارش خبرایران از واحد خبر ارتباطات پژوهشگاه صنعت نفت، اين همايش روز شنبه 28 فروردين ماه با حضور مقامات ارشد كشور و مسئولان و مديران صنعت نفت در مركز همايشهاي بينالمللي پژوهشگاه برگزار خواهد شد.
براساس اين گزارش با توجه به ابلاغيه اقتصاد مقاومتي بر حفظ و توسعه ظرفيتهاي توليد نفت و گاز به ويژه در ميادين مشترك و همچنين افزايش ارزش افزوده از طريق تكميل زنجيره ارزش صنعت نفت و گاز پژوهشگاه صنعت نفت نيز در همين راستا با بوميسازي برخي از فناوريهاي كليدي، تشكيل شبكه فناورانه بينالمللي و اهتمام جدي به اقتصاد دانش بنيان و استفاده بهینه و حداکثری از امکانات موجود با افزایش بهره وری و درون زا و برون نگر نمودن فعالیتهای خود و ارتقا تعاملات بین المللی خواهان حضوری موثرتر در این دوران است.
اين گزارش مي افزايد دوره پساتحریم با محوریت اقتصاد مقاومتی بوده که هدف اصلي آن زمینهسازی مشارکت ضابطهمند و هدفمند متخصصان و تلاشگران اين صنعت عظيم است از اين رو پژوهشگاه صنعت نفت میتواند نقش بیبدیلی در پیشبرد اهداف دولت در سطح كشور و بينالمللي ایفا کند و به عنوان راهنما در ایجاد تحولات فکری و رفتای عمل کرده و در این زمینه پیشتاز باشد.
بر اساس اين گزارش رویکرد جدید پژوهشگاه در تاسیس شرکتهای دانش بنیان و امکان مشارکت در قالبهای تجاری و جلب سرمایه گذاران و صاحبان فناوری موجب تسریع در استفاده فرصتهای فناوری به عنوان ابزار توسعه اقتصاد پایدار خواهد شد و بر همين اساس برگزاري چنين همايشهايي مي تواند كمك بسياري براي رسيدن به اهداف مراكز كليدي و دانش بنيان از جمله اين مجموعه بزرگ كند.
اين گزارش حاكي است اين همايش كه داراي 7 پانل تخصصي بوده كه نقش دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي در انتقال و توسعه دانش بنيادين فناوري در حوزه بالادست و پايين دست صنعت نفت، نقش شركتهاي اكتشاف و توليد (E&P) و شركتهاي پيمانكاري عمومي(GC) در انتقال و توسعه فناوريبراي تحقق صنعت نفت دانش بنيان از موضوعات اين پانلها به شمار ميرود.
بر اساس اين گزارش دكتر كاتوزيان، ریاست پنل پنجم اين همایش را عهده دار است، و اين پنل با عنوان نقش ساخت ١٠ گروه کالاها و تجهیزات صنعت نفت در انتقال و توسعه فناوری با مزیت تجاری- رقابتی و با رویکرد افزایش توان زنجیره ارزش صادرات خدمات فنی و مهندسی برگزار می شود و در جریان آن، مباحثی مانند اقدامهای انجام شده در جهت اجرای پروژه ١٠ گروه کالا بررسی می شود.
خاطر نشان ميشود سيد امير عباس حسيني، جانشين رييس پژوهشگاه دبير پنل هفتم اين همايش با موضوع همچنین نقش نهاد تنظیم کننده مقررات (رگولاتوری) برای انتقال و توسعه فناوری و ارتقای توان داخل برای تحقق اهداف صنعت نفت دانش بنیان است و همچنين در پنل ششم با موضوع بهينهسازي مصرف انرژي از طريق اصلاح فرآيندها و انتقال و توسعه فناوريهاي بهينهسازي نمايندهاي از پژوهشگاه صنعت نفت سخنراني خواهد كرد.