امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 14832 تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ ساعت ۷:۵۸:۱۰ قبل از ظهر نسخه چاپی

در سکوت و به‌دور از هرگونه اطلاع‌ رسانی؛

جابر عناصری درگذشت/ عاشق ترين عاشق فرهنگ درسکوت خبری به خاک سپرده شد/ هزینه مراسم خاکسپاری پدر تعزیه ایران صرف امور خیریه شد

خبرایران: جابر عناصری اردبیلی استاد دانشگاه و پژوهشگر فرهنگ عامه‌ ایران در سن ۷۱ سالگی زندگی را بدرود گفت.
جابر عناصری درگذشت/ عاشق ترين عاشق فرهنگ درسکوت خبری به خاک سپرده شد/ هزینه مراسم خاکسپاری  پدر تعزیه ایران صرف امور خیریه شد

به گزارش خبرایران،‌ او که بیش از ۴۰ سال سابقه‌ی تدریس در دانشگاه تهران داشت،‌ مراسم تشییع و خاکسپاری‌اش در سکوت و به‌دور از هرگونه اطلاع‌ رسانی صورت گرفت.

رسانه‌ها پس از تشییع و خاکسپاری او در جریان فوت این محقق قرار گرفتند. او که در زمینه‌ی تعزیه پژوهش‌های مختلفی را انجام داده بود، وصیت کرده بود که مراسم خاکسپاری او به سادگی برگزار شود و به جای برپایی مجلس یادبود، هزینه‌هایش صرف امور خیریه شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل خبر درگذشت این چهره‌ی فرهنگی را در اختیار رسانه‌ها قرار داد و گفت که عناصری از مدت‌ها پیش در بیمارستان بستری بوده‌ است.

عناصری که سال ۱۳۲۴ در اردبیل به دنیا آمده تا پایان مقطع ابتدایی در این شهر زندگی کرده بود و پس از آن به تهران آمده بود. او تحصیلات متوسطه‌اش را در تهران و در مدرسه‌ی دارلفنون پشت سرگذاشت. او با  كسب مقام اول رشته‌ی ادبي دارلفنون،‌ با دانشگاه تهران رفت و تا مقطع دکترا تحصیل کرد. فلسفه و علوم تربيتي دور رشته‌ای بودند که عناصری در آن‌ها ادامه‌ی تحصیل داد. او که پدرش یکی از شبیه‌خوانان اردبیل بود، باعث علاقه‌مندی عناصری به فرهنگ عامه و هنر شبیه‌خوانی شد. 

عناصری در مقطعی ار عمرش راهی لندن شد و دوره تخصصي مردمشناسي در این شهر گذراند.  

او بيش از 40 كتاب در زمينه فرهنگ ايران به رشته تحريز درآورده است. از آثار او مي‌توان به «شناخت اساطير ايران بر اساس طومار نقالان»، «شبيه خواني كهن الگوي نمايش هاي ايراني»، « مردم شناسي و روانشناسي هنري»، «عاشق ترين عاشقان فرهنگ»، «فرهنگ و پژوهش» و «نسيم خاطرات» اشاره كرد. مجموعه مقالات نسيم خاطرات در بردارنده 150 مقاله درباره تاريخ شفاهي اردبيل و گريزهايي به فرهنگ محلي ايران است.

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب