خبرایران: رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در رابطه با تعرفه های درمانی گفت: متاسفانه به یکباره شاهد افزایش 400 درصدی تعرفههای پزشکی بوده ایم. البته در بعضی موارد این افزایش 100 تا 120 درصد و در برخی موارد تا 700 درصد بوده است.درحالی
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «سازمان نظام پرستاری کشور» صبح امروز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۹۵، باحضور«علی محمد آدابی» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور،«محمد شریفیمقدم» قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشورو اصحاب رسانه در محل سالن جلسات سازمان نظام پرستاری کشور برگزار ودراین نشست خبری«علی محمد آدابی» رئیس سازمان نظام پرستاری کشور اظهارداشت: سال گذشته نخستین همایش نقد طرح تحول سلامت بدون حضور منتقدین واقعی برگزار شد و فقط به تعریف و تمجید پرداخته شد.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور تصریح کرد: درحالی که طرح تحول سلامت مشکلات زیادی دارد به همین دلیل سازمان نظام پرستاری تریبونی در اختیار منتقدان قرار داده تا نقاط ضعف و قوت طرح مطرح شود. چراکه مجریان طرح نیت خوبی داشتند ولی نتوانستند کاری کنند.
وی ادامه داد:همچنین در اجرای این طرح کار کارشناسی لازم انجام نشده چرا که در هر مرحله از اجرای این طرح شاهد اعتراضات و انتقادات از سوی افرادی هستیم که درگیر اجرای این طرح هستند.
رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به اصلاح وضعیت هتلینگ بیمارستانها افزود: این برنامه فقط با تغییر ظاهر و نمای فیزیکی بیمارستانها همراه بود. اصلاح کیفیت ویزیت پزشکان هم که قرار بود هر 8 دقیقه یک بیمار معاینه شود، به درستی اجرا نشد.
وی در رابطه با تعرفه های درمانی گفت: متاسفانه به یکباره شاهد افزایش 400 درصدی تعرفههای پزشکی بوده ایم. البته در بعضی موارد این افزایش 100 تا 120 درصد و در برخی موارد تا 700 درصد بوده است.درحالی که رشد آن باید ظرف 15 تا 20 سال انجام می شد و افزایش ناگهانی باعث شد مردم هزینه خدمات 15 تا 20 سال آینده را امروز پرداخت کنند.
آدابی با انتقاد از اضافه شدن 1700 تعرفه جدید در کتاب تعرفه ها به عنوان گام مهم طرح تحول خاطرنشان کرد:این تعرفه ها بدون ضابطه و قاعده اضافه شده است و از طرفی شاهد شکاف طبقاتی بین جامعه پزشکی شدیم تاجایی که آنها در فضای غیر پزشکی مثل ساختمان سازی و خرید و فروش تیم های ورزشی ورود کردند.
وی ابرازداشت: همچنین بعد از اجرای طرح تقاضای القائی در بیماران برای هجوم به بیمارستان دولتی زیاد شد و در مقابل فشار بر پرستاران بیشتر شد. متاسفانه پرستاران از آن بهره مند نشدند اما درآمد پزشکان به دهها میلیون و حتی بالای 100 میلیون رسید ولی درآمد پرستاران 1.5 برابر شد در حالی که دو یا سه دهه قبل درآمد پزشک متخصص کمتر از 2 برابر درآمد پرستار بود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری درپایان سخنان خود گفت: باید تعرفه های پزشکی به وضعیت قبل برگردند و 1700 تعرفه جدید حذف شوند و وزارت بهداشت که حالا به نوعی تجارتخانه پزشکان شده با کاهش دخالت پزشکان به قبل برگردد و حتی به عنوان وزارت سلامت معرفی شود.
شریفیمقدم: وزارت بهداشت شرایط ماندگاری پرستاران را فراهم نکرده است
محمد شریفیمقدم، قائم مقام سازمان نظام پرستاری کشورنیز درادامه این نشست اظهارداشت: ما از کمبود پرستار رنج می بریم در حالی که علت آن کمبود نیرو نیست چراکه 15 هزار پرستار جویای کار وجود دارد که وزارت بهداشت توان بکارگیری آنها را ندارد.
شریفیمقدم افزود: وزارت بهداشت شرایط ماندگاری پرستاران را فراهم نکرده تا جایی که فروردین ماه امسال با افزایش 300 درصدی مهاجرت پرستاران مواجه بودیم. ترک از کار و تغییر حرفه از مشکلات دیگر پرستاران است.
وی درپایان ابرازداشت: سدمراجعه مردم به بیمارستانها افزایش یافته اما تعداد پرستاران بیشتر نشده است و نگاه تجاری و بنگاهی در برخی بیمارستانهای دولتی حاکم است و خرید تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای دولتی با اینکه با پول دولت است اما 70 درصد درآمد به پزشکان هیأت علمی میرسد که هزینهای نمیکنند و قرار بود در هر ساعت 6 بیمار ویزیت شود اما این اتفاق نیفتاد و گله پزشکان برای تأخیر در پرداخت کارانههایشان بهانه ای است که زیرمیزی در حوزه سلامت دوباره برگردد.