خبرایران: معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس سازمان غذا و داروی کشور گفت: تصویر دقیقی از ایمنی فرآورده های غذایی در کشور وجود ندارد.
به گزارش خبر ایران، رسول دیناروند عصر جمعه در جمع صنعتگران حوزه غذا در شیراز افزود: در حال حاضر هیچ کس ادعاهای غیر مبتنی بر شواهد در خصوص ایمنی فرآورده های غذایی تولید داخل و یا وارداتی را رد و یا اثبات نمی کند.
وی ادامه داد: هر روز در رسانه ها ادعاهای متعددی در خصوص سلامتی انواع محصولات غذایی از جمله برنج، سوسیس، کالباس و سایر مواد غذایی مطرح می شود و این ادعاها به حدی زیاد شده که حس پیگیری و حساسیت مردم را در این خصوص کاهش داده و آنها را خسته و بی تفاوت کرده است.
وی با اشاره به مشکلات حوزه نظارت و کنترل کیفیت مواد غذایی در کشور گفت: موازی کارها و عدم هماهنگی دستگاههای دولتی در بحث نظارت و سخت گیری های بی حساب به صنعتگر و تولید کننده مواد غذایی از جمله مشکلات محسوس این حوزه است.
دیناروند ادامه داد: کشور ما از جمله معدود کشورهایی است که صنعتگر برای گرفتن مجوز فعالیت واحد صنعتی با بیشترین دخالت ها و موانع روبرو می شود و برای ورود به بازار نیز باید از موانع متعددی عبور کند.
وی گفت: متاسفانه این سخت گیری ها تا مرحله صدور مجوز فعالیت واحد صنعتی و راهیابی محصولات تولیدی به بازار است و پس از آن به حال خود رها می شوند.
رییس سازمان غذا و داروی کشور افزود: صنعتگر باید بتواند با سرعت بیشتری مجوزهای تولید مواد غذایی مورد نظر را دریافت کرده و سختگیری های بعد از مرحله ورود به بازار نیز صرفا جهت رفاه حال مردم صورت گیرد.
دیناروند اظهار کرد: امروز در کنترل و نظارت بر محصولات غذایی از روش های خارج از رده و منسوخ استفاده می کنیم و همچنان به روش های قدیمی وفادار مانده ایم.
او اضافه کرد: بی توجهی به روش های اصولی نظارت بر مواد غذایی باعث موازی کاری های دستگاه های دولتی متعدد از جمله سازمان دامپزشکی، جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو به عنوان متولی اصلی این موضوع شده است.
وی گفت: اولویت گذاری و استفاده از روش های نوآورانه در زمینه نظارت بر محصولات غذایی می تواند سلامت مردم را تضمین نماید.
دیناروند اظهار کرد: وزارت بهداشت در سال آینده یک تصویر دقیق از سلامت کالاهای وارداتی و نیز محصولات تولید داخل مهیا ساخته و تکلیف محصولاتی که بار اصلی تامین پروتئین و کالری مردم بر دوش آنهاست را روشن خواهد کرد.
وی، رسیدن به یک تصویر دقیق از کیفیت و امنیت محصولات مواد غذایی را از برنامه های مهم وزارت بهداشت اعلام کرد و گفت: با راه اندازی پورتال غذا و ثبت شناسنامه انواع محصولات غذایی در این پورتال، مردم می توانند نتایج تمام پیگیری ها و آزمایش های صورت گرفته در خصوص انواع محصولات غذایی را مشاهده کرده و با بررسی آن به یک جمع بندی واحد دست یابند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس نیز با اشاره به ضرورت حل مشکلات حوزه صنعت غذا گفت: نبود استراتژی های مدون و مشخص در صنعت غذا این بخش را با مشکلات عدیده ای مواجه ساخته است.
فریدون فرقانی افزود: برای مدیریت حوزه غذا در کشور باید رابطه میان دولت و بخش خصوصی تقویت شود.
وی ادامه داد: استفاده از دیدگاه های مشورتی و دلسوزانه بخش خصوصی می تواند روند امیدوار کننده ای را در صنعت غذای کشور ایجاد کرده و به پویایی این صنعت منجر شود. ک/2