خبرایران: پنجاه و سومين جلسه كميته هماهنگي اجراي طرحهاي ويژه ترافيكي به منظور هماهنگي و اتخاذ تصميماتي براي سفر هموطنان و عزيمت زائران به پايتخت جهت حضور در مراسم بزرگداشت حضرت امام (ره) ،همچنين سفرهاي ماه مبارك رمضان و طرح تابستاني تشكيل شد.
پنجاه و سومين جلسه كميته هماهنگي اجراي طرحهاي ويژه ترافيكي با حضور معاون وزير راه و شهرسازي، رئيس پليس راهور ناجا، رئيس مركز حوادث و فوريتهاي پزشكي، رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر و ساير اعضاء اين كميته به منظور هماهنگي و اتخاذ تصميماتي براي سفر هموطنان و عزيمت زائران به پايتخت جهت حضور در مراسم بزرگداشت حضرت امام (ره) ،همچنين سفرهاي ماه مبارك رمضان و طرح تابستاني تشكيل شد.
به گزارش خبرایران از روابط عمومي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي مهندس داود كشاورزيان معاون وزير راه و شهرسازي و رئيس اين سازمان با اعلام آمادگي كامل و بيش از قبل مجموعه راهداري و فعالان حمل ونقل جادهاي كشور با تمام توان همراه هموطنان و مسافران جادهاي، اظهار داشت: از برنامههاي بسيار مهم و اولويت دار سازمان در سال جاري به موضع ايمني راهها، شامل كليه امور همچون خطكشي جادهها، نصب علائم ، اصلاح و رفع نقاط و تقاطع پرحادثه، بهسازي راهها، اصلاح و بهسازي شانه راهها خواهد بود تا سهم جاده در سوانح رانندگي به حداقل ممكن برسد.
وي استفاده از دادههاي دقيق آماري و تحليل و نتيجهگيري براي اتخاذ تصميمات در موضوع سوانح رانندگي را بسيار مهم برشمرد و گفت: استخراج آمار سوانح رانندگي در فاصله محدوده 30 كيلومتري براي شهرها كه بيشترين تصادفات دراين محدوده رخ ميدهد به لحاظ نزديكي شهرها به يكديگر به ويژه در استانهاي شمالي كشور بايد مورد تجديد نظر قرار گيرد و پيشنهاد ميگردد اين فاصله حداكثر 10 كيلومتري شهرها كه ساخت و سازها بيشتر است تعيين گردد تا بتوان با تحليل درست تصميمات بهتري اتخاذ نمود .
مهندس كشاورزيان با طرح پيشنهاد ديگري براي سازمان پزشكي قانوني كشور براي ارائه دقيق آمار مصدومين در سوانح رانندگي افزود: با توجه به آمار دقيق مصدومين و مجروحين ناشي از سوانح رانندگي و تحليلهاي مربوطه بيانگر اين است كه تعدادي از كشته شدگان به لحاظ پايين بودن ايمني خودروها ميباشدبه همين جهت در دنيا از هر 40 نفر كه درگير تصادف هستند يك نفر كشته ميشود ولي در ايران 2 نفر است و اين نشان دهنده اين است كه به موضوع كيفي ايمني خودروها در كشور بايد بيشتر توجه كرد.
معاون وزير راه و شهرسازي با اشاره به انعقاد قرارداد جهت نصب، بهرهبرداري و نگهداري از 1879 سامانه و دوربين ثبت تخلفات عبور و مرور در ابتداي سال گذشته افزود: در يكسال گذشته 155 دستگاه و سامانه دوربينهاي ثبت تخلفات كه قبلاً پليس نصب نموده بود تحويل سازمان گرديده همچنين 208 دستگاه كه سازمان راساً سرمايهگذاري كرده بود فعال شده و از قرارداد جديد نيز 74 سامانه سال قبل به بهرهبرداري كامل رسيد و اميد است 90 دستگاه ديگر تا پايان خرداد به بهرهبرداري برسد و طبق برنامه مقرر است كه تا پايان تابستان اين تعداد به 500 سامانه افزايش و با احتساب دوربينهاي قبلي به بيش از 860 سامانه برسد و در اين راستا تاكنون بيش از 10 هزار كيلومتر از راههاي شرياني كشور مورد جانمايي اين سامانهها قرار گرفته است و مابقي نيز ادامه دارد.
مهندس كشاورزيان تعداد تخلفات ثبت شده توسط سامانههاي ثبت تخلفات و اعمال قانون شده توسط پليس در سال 94 را بالغ بر سه ميليون فقره برشمرد و تاكيد كرد: اميد است با نصب اين سامانهها تغيير رفتار كاربران پرخطر و حادثه ساز در جادههاي كشور را شاهد باشيم چرا كه اين سيستم مطابق پيشرفتهترين تكنولوژي بوده و قابليت ثبت سرعت لحظهاي و سرعت متوسط را دارد. بدين سبب پيشبيني افزايش حجم قرارداد با پيمانكار انديشيده شده و فاصله هر دو سامانه در آزادراهها كه قبلاً 20 كيلومتر بود به 10 كيلومتر كاهش خواهد يافت.
بر اساس اين گزارش سردار تقي مهري رئيس پليس راهور ناجا نيز با ابراز اميدواري و همكاري هرچه بيشتر و مؤثرتر دستگاههاي اجرايي در راستاي افزايش ايمني سفرهاي جادهاي هموطنان اظهار داشت:
اقدامات و برنامههايي كه همانند گذشته با همكاري ساير ارگانها و سازمانها در برگزاري مراسم بزرگداشت حضرت امام (ره) ، ماه مبارك رمضان ، روز جهاني قدس و طرح تابستاني را براي ايمني و آرامش خاطر بيشتر هموطنان اجرا خواهد شد.
وي در مورد مراسم سالگرد بزرگداشت حضرت امام (ره) آمادگي كامل راهور را يادآور شد و گفت :
نحوه استقرار خودروها در پاركينگها ، ايجاد نظم ترافيك در اطراف حرم مطهر بر عهده راهنمايي ورانندگي تهران و همينطور ترافيك جادهاي كه بر عهده پليس راه كشور خواهد بود در دستور كار راهور ناجا قرار دارد و بدين جهت براي كاروانهاي زائران كه از سراسر كشور اعزام خواهند شد تيمهاي پليس راه براي اسكورت آنها پيشبيني شده است تا با ايمني و سلامت كامل به پايتخت آمده و پس از شركت در مراسم به شهر و استان خود عزيمت نمايند.
سردار مهري همچنين تاكيد كرد :از روز چهارشنبه عمليات اجرايي براي برگزاري مراسم ارتحال آغاز خواهد شد و طرح تابستاني نيز از 15 تير آغاز و تا 3 مهر با حضور و خدمات تمامي دستگاهها ادامه خواهد داشت.
وي در ادامه سخنان خود خاطرنشان كرد: برابر آمارهاي سال 93 تعداد 73% جان باختگان و بخش اعظم سوانح در راههاي برون شهري اتفاق افتاده و حدود 27% و بخش كمتري در درون شهرها و آن هم وقتي بررسي ميشود بيش از 85% مربوط به عابران پياده و موتورسواران ميباشد لذا طرح درون شهري و برون شهري در حوزه تصادفات متفاوت است بدين منظور براي سال 95 پليس طرح پيشنهادي تهيه خواهد كرد تا به استانها ابلاغ شود .
رئيس پليس راهور ناجا برخورد جدي در برخي از موارد با رانندگاني كه تعداد امتيازهاي منفي آنها بيش از سه بار از 25 و يا 30 گذشته است را با محروميت از رانندگي مورد تاكيد قرار داد.
اين گزارش ميافزايد در ابتداي جلسه فرمانده پليس راه كشور گزارشي از وضعيت تصادفات در تابستان سال 94 نسبت و مقايسه آن با سال 93 ارائه و در ادامه نيز رئيس مركز حوادث و فوريتهاي پزشكي كشور ، رئيس سازمان امداد و نجات جمعت هلالاحمر ، نماينده سازمان پزشكي قانوني كشور و برخي از اعضا گزارشاتي را ارائه نمودند.