خبرایران: مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش به اعزام ۹ هزار نفرروز مُبلغ به اردوهای راهیان نور خبر داد و گفت: برای عموم دانشآموزان اردوهایی را پیشبینی کردیم و در این اردوها، آموزشهای عملی دین را خواهیم داشت.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری معاونت قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش صبح امروز سه شبه ۱ تیر ماه ۹۵، با حضور«محمدرضا مسیب زاده» مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، «شاهین نوش آبادی» معاون مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور و اصحاب رسانه، در ساختمان زندهیاد علاقهمندان وزارت آموزش و پرورش برگزار و دراین نشست خبری «محمدرضا مسیب زاده» مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش اظهارداشت: ما ۳ اصل محوری را در برنامههای این ادارهکل در نظر گرفتهایم و اصول «محوریت مدرسه»، «فراگیری در حین اثربخشی» و «توسعه مشارکت پذیری» را در برنامههای خود مورد تأکید قرار دادیم.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: الگوی تلاوت یا تلاوت تقلیدی از جمله برنامههاست که امسال به صورت آزمایشی در سراسر کشور برگزار میشود و محافل انس با قرآن در مدارس کشور برپا خواهد شد و طرح تولید محتوای دارالقرآنها از دیگر برنامههای ما محسوب میشود که برای ۶۵۰ مرکز دارالقرآن، ۶ عنوان کتاب ویژه ۶ سطح آن طراحی شده است.
وی به تولید محتوای مسابقات هجدهگانه نماز اشاره کرد و بیان داشت: ۱۸ عنوان کتاب ویژه مسابقات نماز پیشبینی شده است که امسال به تولید انبوه میرسد.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش از تولید نشریه تربیت قرآنی خبر داد و گفت: مجوز انتشار این نشریه از وزارت ارشاد اخذ شد و تا کنون ۶ شماره با تیراژ هر شماره ۲۰ هزار نسخه منتشر شده است و امسال برای اولین بار و بعد از ۳۷ سال در همه ادارات آموزش و پرورش، مسابقات قرآن و نماز در سطح کشور برگزار میشود، این مسابقات در سطح استانی برگزار میشد اما مرحله کشوری نداشتیم که مرحله کشوری آن امسال در شهریور ماه در مشهد مقدس در رشتههای قرآن، قرائت و حفظ، نهجالبلاغه و نماز برگزار خواهد شد.
وی به تولید کتابهای امام شناسی ویژه دانشآموزان دوره متوسطه اول و دوم اشاره کرد و اظهار داشت: امسال کتابهای امامشناسی در دوره ابتدایی با ۳ جلد کتاب منتشر میشود.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، به اعزام ۹ هزار نفرروز مُبلغ به اردوهای راهیان نور خبر داد و گفت: برای عموم دانشآموزان اردوهایی را پیشبینی کردیم و در این اردوها، آموزشهای عملی دین را خواهیم داشت.
مسیب زاده، از تجمیع مسابقات شکوفهها و مسابقات قرآن دانشآموزی خبر داد و اظهار داشت: مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان سراسر کشور را با چند تغییر در دست اجرا داریم که اولین نکته آن، مسابقات شکوفههاست که توسط سازمان اوقاف برگزار میشد که طی تفاهمنامه، برگزاری آن به آموزش و پرورش سپرده شد و این مسابقات از سطح مدارس برگزار شده است.
وی به افزایش دو رشته ترتیلخوانی و حفظ ویژه اشاره کرد و گفت: در حفظ ویژه، حفظ ۵ جزء، ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و کل قرآن کریم مدنظر است.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، به زمان برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان اشاره کرد و گفت: مسابقات در بخش پژوهشی، تفسیر، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، احکام و انشای نماز ویژه دانشآموزان پسر از ۲۵ تیر ماه تا ۲۸ تیرماه و در بخش دانشآموزان دختر از ۲۹ تیر ماه تا اول مرداد در مشهد مقدس برگزار میشود و مسابقات آوایی از سوم تا ششم مرداد ویژه دانشآموزان پسر و از هشتم تا یازدهم مرداد ویژه دانشآموزان دختر در همدان برگزار میشود؛ مسابقات فرهنگیان نیز ویژه فرهنگیان زن و مرد از اول تا چهارم شهریور در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: حدود ۷ میلیون دانشآموز در مسابقات قرآن شرکت کردند که دانشآموزان دختر سهم حدود ۵۵ درصدی و دانشآموزان پسر، سهم ۴۵ درصدی دارند.
مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، در خصوص مسابقات بینالمللی قرآن کریم ویژه دانشآموزان گفت: اولین جلسه ستاد برنامهریزی مسابقات بینالمللی قرآن کریم ویژه دانشآموزان شنبه این هفته برگزار شد و پیشبینی میکنیم با حضور ۱۶۰ دانشآموز از ۴۰ کشور در نیمه دوم سالجاری برگزار شود.
مسیب زاده در پایان پیرامون نیروی انسانی دارالقرآنها نیز اظهار داشت: مشکل نیروی انسانی در دارالقرآنها نداریم و از ۱۲ تا ۴۸ ساعت، مربی به دارالقرآنها اختصاص یافته است؛ البته ما در نظر داریم که در هر منطقه آموزش و پرورش، ۲ دارالقرآن داشته باشیم که اکنون ۷۰۰ دارالقرآن داریم.
شاهین نوش آبادی، معاون مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور، در ادامه این نشست خبری گفت: مدارس خارج از کشور دارای ۱۴ هزار دانش آموز ایرانی هستند و در ۱۲۶ مجتمع آموزشی تحصیل میکنند و این دانش آموزان از هویتشان فاصله دارند و بیش از ۱۰ سال است ما قران با ترجمه فارسی به این مدارس نفرستادهایم ؛این درحالیست که قرآنهای موجود در کتابخانه های آنها نیز از کثرت استفاده دانش آموزان مستعمل و مندرس شدند.
معاون مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور، به ارسال بسته قرآنی تهیه شده در اداره کل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش به مدارس خارج از کشور اشاره کرد و گفت: قرآن دانش آموزی که با شرح و تفسیر تهیه شده بهترین هدیه به دانش آموزان مدارس خارج از کشور است.
نوش آبادی، به هدف نظام تعلیم و تربیت در دستیابی به باطن قرآن اشاره کرد و گفت: تک تک ما آرزو داریم به باطن قرآن دست پیدا کنیم و ناراحتیم از اینکه فقط از ظاهر آن استفاده شود. هر چه در آموزه های آموزش و پرورش برای نسل آینده به محتوای قرآن توجه شود آن وقت است که مطمئنا آینده ای روشن در پیش رو خواهیم داشت.
معاون مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور، در پایان سخنان خود گفت: هر وقت از اصل و باطن قرآن و دین غفلتی صورت گرفته ما دچار خسارت و زیان شده ایم. ما در مدارس خارج از کشور با محدودیتهایی مواجه هستیم و حساسیت های شدیدی در بعضی زمینه ها وجود دارد ولی در مواردی که هماهنگی با وزارت خارجه وجود داشته در اجرای طرح های قران ، عترت و نماز می کوشیم که نمونه اخیر آن برگزاری مسابقات قرآن دانش آموزی در شهر هامبورگ بود.
بنابراین گزارش، در بخشی از این نشست خبری، مراسم اهداء بسته قرآنی حاوی ۶ قلم محصول قرآنی تولید شده، در اداره کل قرآن و عترت و نماز، با حضور دکتر حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش برگزار شد.