حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت گفت: بیمارستانهایی نیمه تمام و رها شدهای در کشور داریم که کلنگ ساخت آنها ۲۸ سال پیش خورده است. اما به علت نبود اعتبار واقعی و نبود تعرفه به حال خود رها شدهاند. هیچ راهی جز سرمایهگذاری بخش خصوصی نداریم باید هولدینگهای بزرگ سلامت ایجاد شود.
به گزارش خبر ایران ، حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت امروز در مراسم توسعه مرکز چشم پزشکی بصیر در تهران گفت: شعار اصلی انقلاب ما استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بود و امروز هم باید همین مسیر را بدون کم و کاست ادامه دهیم و این مطالبه شهدا و امام شهداست که همه باید این مسیر را ادامه دهیم.
وی گفت: بنده 3 دهه است که با عالم سیاست بیگانه بودهام اما اکنون چند ماهی است که دوباره آلوده این عالم شدهام. همه تلاش من در این مدت این بوده است که وزارت بهداشت یک وزارتخانه تخصصی باقی بماند و آلوده سیاست نشود و این رویکرد را در انتخاب روسای 26 دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی میتوانید، ببینید.
وزیر بهداشت افزود: مردم خسته هستند و حوصله شنیدن حرف را ندارند، آنچه مهم است عزت و سربلندی و استقلال کشور است. باید هر کاری که میتوانیم در این جهت انجام دهیم. در وزارت بهداشت هم موضوعی که میتواند به این هدف کمک کند، کاهش تصدی گری و واگذاری امور به خود مردم و بخش خصوصی واقعی است.
هاشمی ادامه داد: در حوزه سلامت پروژههای عمرانی زیادی داریم که با اعتبارات موجود تا 20 سال آینده هم نمیتوانیم آنها را به سرانجام برسانیم. بیمارستانهایی در استانهای مختلف داریم که 28 سال پیش ساخت آنها شروع شده است و نیمه تمام رها شدهاند، حتی کمپانیهای خارجی هم که برای ساخت و تکمیل آنها آمدهاند گفتهاند اگر اعتبار آن 18 ماهه تأمین میشود، اجرا میکنیم و اگر قرار باشد اعتبار 36 ماهه باشد، نپذیرفتند که این پروژهها را به انجام برسانند.
وی گفت: راه حل داشتن نظام سلامت موفق داشتن بیمه قوی است که بتواند به صورت واقعی خرید خدمت کند، تنها در این صورت است که میتوانیم ریل را عوض کنیم و سیاستگذاری و ناظر قوی برای نظام سلامت باشیم. باید اعداد و ارقام مربوط به تعرفهها را واقعی ببینیم تا بتوانیم جلوی تخلفها را بگیریم.
وی ادامه داد: در حوزه چشم پزشکی چون خوشبختانه در سالهای گذشته تعرفه ها نسبت به بقیه رشتهها واقعی تر دیده شده است ما به اذعان معاون درمان سابق وزارت بهداشت، پاکترین گروه پزشکی را داریم اما باید کاری کنیم که این وضعیت در تمام رشته ها به وجود آید.
وزیر بهداشت اضافه کرد: واقعی نبودن تعرفههای پزشکی حاصلش این شده که عدهای تخلف میکنند،این واقعیتی است که وجود دارد و با سکوت و انکار نمیتوانیم اشتباهات برخی را نادیده بگیریم. آرزو می کنم یک روزی قانون یکپارچه شدن و قوی شدن بیمههای کشور اجرا شود باید بتوانیم از مردمی که تحت فشار هستند و عده زیادی از آنها به خاطر هزینههای سلامت فقیر میشود، حمایت کنیم، افرادی نیازمندی که هر روز تعدادشان روز به افزایش است.
هاشمی گفت: ما آمدهایم که تغییر ایجاد کنیم، اما لازمه آن داشتن بیمه های قوی و بخش خصوصی قوی است، باید هولدینگ های قوی بهداشتی و درمانی در کشور ایجاد کنیم.
وی افزود: این دفترچههای درمانی که می گویند 18 درصد هزینه درمان مردم را می پردازند ولی در عمل 10 درصد هم نمی پردازند نیز باید کارآمد شوند. اگر این اتفاقات نیفتند همچنان شرمنده مردم میمانیم
وی افزود: روزگاری فکر میکردم که آوردن تجهیزات گرانقیمت در بخش خصوصی به نفع مردم است و تصورم این بود که بخش خصوصی خودش هزینه آن را میپردازد و نباید جلوی این کار که به پیشرفت تکنولوژی خدمات سلامت در کشور منجر می شود گرفته شود اما وزارت بهداشت وقت با این نگاه من مخالفت میکرد. امروز فهمیدهایم که اعتبارات کشور محدود است و با آوردن چنین تجهیزاتی هنگامی که وارد عرصه خدمت میشوند دست در جیب مردم میکنیم تا هزینه آن را تأمین کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: ورود تجهیزات پزشکی مدرن به کشور تا جایی که لازم و ضروری است قابل توجیه است اما اگر بیش از آن باشد به نفع مردم نیست و باید با حساب و کتاب باشد.
هاشمی گفت: افراد و شرکتهای تجهیزات پزشکی هم هستند که مرتب برای سود خودشان پزشکان و مراکز درمانی را تحریک می کنند که وسایل پیشرفته تر بیاورند و رقابت کاذب ایجاد میکنند باید این اقدامات کنترل شود تا مردم بیش از این ضرر نکنند