خبرایران: رئیس مرکز آمار ایران گفت: مرکز آمار هیچ ارتباطی به سازمان هدفمندی یارانهها ندارد و سرشماری این مرکز و اطلاعات به دست آمده از این طریق هیچگونه کاربردی برای آن مجموعه ندارد.
به گزارش خبرنگارخبرایران، نشست خبری «سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۹۵»صبح امروز شنبه ۲۰ شهریور ماه 1395 با حضور«امید علی پارسا» رئیس مرکز آمار ایران و رئیس ستاد سرشماری کشور، «علیرضا زاهدیان»قائم مقام رئیس ستاد سرشماری، «فریبا بنی هاشمی» دبیر ستاد سرشماری، «علی اکبر محزون» مسئول گروه تبلیغات و انتشارات و اصحاب رسانه در محل مرکز آمار ایران برگزارو دراین نشست خبری «امید علی پارسا» رئیس مرکز آمار ایران و رئیس ستاد سرشماری کشوراظهارداشت: مرکز آمار ایران هیچ یک از اطلاعات افراد را تحت هیچ شرایطی در اختیار نهادی نخواهد داد.
رئیس مرکز آمار ایران و رئیس ستاد سرشماری کشورتصریح کرد: مرکز آمار ایران اطلاعات افراد را به کدهای آماری تبدیل میکند و خود مرکز آمار هم نمیداند چه اطلاعاتی به چه افرادی تعلق دارد، بنابراین حتی افراد برای مرکز آمار ایران نیز شناخته شده نیستند و مرکز آمار ایران هیچ رسالت و تکلیفی برای ارائه اطلاعات به دیگران ندارد.
وی خاطرنشان کرد: ما سندی تحت عنوان سند امنیت اطلاعات را امضا کردیم که بر مبنای آن اطلاعات آماری افراد را به هیچ کس ندهیم؛ کما اینکه تاکنون در برابر هزار و یک درخواستی که از سوی قضات داشتیم مبنی بر اینکه آمار محل فراری، مجرم را ارائه دهیم این کار را نکردیم؛ چرا که قسم جلاله خوردهایم اطلاعات هیچ فردی را ندهیم.
پارسا عنوان داشت: در جریان هدفمندی یارانهها، سرمایه اجتماعی مرکز آمار ایران دچار خدشه شد، در آن زمان از مرکز آمار ایران درخواست همکاری شد و من این اتفاق را یک اشتباه استراتژیک میدانم که به سرمایه اجتماعی مرکز آمار ایران لطمه وارد کرد. اکنون نیز با قطعیت میگویم، هیچ ارتباطی با هدفمندی یارانهها نداریم و اطلاعاتی که جمعآوری میشوند خاصیت کاربردی ندارند.
وی اضافه کرد: در مرکز آمار ایران به خاطر خوشامد افراد هیچ ارقامی ارائه نمیشود و هر چه آمار و ارقام به سوی مرکز آمار ایران منتشر میشود بر مبنای واقعیت است و سرشماری اینترنتی نفوس و مسکن از سوم تا ۲۴ مهر با سرشماری حضوری از ۲۵ مهر به مدت یک ماه برگزار میشود و سرشماری سال جاری نخستین سرشماری است که به دو شکل اینترنتی و حضوری انجام میشود.
رئیس مرکز آمار ایران و رئیس ستاد سرشماری کشورافزود: ایران با اجرای اینترنتی هشتمین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ در جمع کشورهای دارای نظام آماری مدرن قرار میگیرد و تا سال ۱۳۹۰ سرشماری در ایران به صورت سنتی و چهره به چهره انجام میشد در آن سرشماری ۵۰ سؤال اولویتبندی و پرسیده شد، در حالی که امسال تعداد این سؤالها به ۲۹ سؤال کاهش یافته است.
وی ابرازداشت: دلیل این موضوع این است که بخشی از اطلاعات مورد نیاز از طریق پایگاههای داده شکل گرفته در داخل کشور تأمین میشود و ضریب نفوذ ۴۵ درصدی اینترنت در کشور وجود دارد و انتظار داریم حداقل ۴۵ درصد مردم از طریق اینترنتی در سرشماری شرکت کنند.
پارساادامه داد: در صورت محقق شدن این امر به باشگاههای کشورهایی که از این طریق سرشماری انجام دادهاند میپیوندیم و مردم ایران باید قانونا، شرعا و اخلاقا در آمارگیری سال ۱۳۹۵ شرکت کنند و آگاه باشند که تکمیل این اطلاعات به نفع کشور است و سؤالات اصلی در این سرشماری درباره جمعیت، سواد، مهاجرت، محل سکونت و زاد و ولد است. اینها اطلاعات اولیه است که برای هرگونه برنامهریزی به آنها نیاز داریم.
وی تاکید کرد: همچنین سؤالاتی راجع به نوع فعالیت و اشتغال افراد پرسیده میشود که البته هیچگونه سؤالی درباره میزان درآمد افراد مطرح نیست و در سرشماری ثبتی مبنا که امید داریم در آینده به آن برسیم تمام اطلاعات کدبندی شده و همه آنها در مرکز آمار ثبت میشود و هر کس گاه به نیاز برنامهریزان میتوانند از این اطلاعات به طور دیجیتالی استفاده کنند.
رئیس ستاد سرشماری کشوریادآورشد: نقطه نهایی آمارگیری در سطح جهان به این شکل است که اطلاعات افراد، خانوارها و بنگاهها قابل شناسایی نباشد و در گذشته درخواستهای زیادی از مراجع مختلف به مرکز آمار میآمد که باید حتی در یک مورد نیز هیچگونه اطلاعاتی از افراد در اختیار این مراجع قرار نگرفته است .
وی گفت: مرکز آمار هیچ ارتباطی به سازمان هدفمندی یارانهها ندارد و سرشماری این مرکز و اطلاعات به دست آمده از این طریق هیچگونه کاربردی برای آن مجموعه ندارد و هزار جایزه یکمیلیون تومانی برای کسانی که به صورت اینترنتی اطلاعاتشان را تکمیل کنند در نظر گرفته شده است.
پارسا با اشاره به بسیج شدن ۴۰هزار نفر برای بازه یک ماهه زمان آمار گیری گفت: تقاضا دارم در این مدت کمپین حمایت از مامور آمارگیر ایجاد شود و بعد از شرکت در آمارگیری به صورت اینترنتی یک کد آماری هم در انتهای پروسه اینترنتی تکمیل اطلاعات و هم بهصورت پیامکی برای افراد ارسال خواهد شد وکل هزینه پیش بینی شده برای آمارگیری سال ۹۵ ، ۱۳۵ میلیارد تومان است.
وی افزود: دستمزد مأمور سرشماری ۲میلیون و۳۰۰هزار تومان است و کسانی که دو تابعیتی هستند و مدتی از سال را در ایران به سر میبرند و مدتی دیگر را در خارج از ایران، آمار آنها در داخل کشور محسوب میشود، ولی کسانی که برای دید و بازدید به ایران میآیند آمارشان در کشوری که اقامت دارند مورد محاسبه قرار میگیرد.
رئیس مرکز آمار ایران در پایان درخصوص کم یا زیاد شدن اطلاعات سرشماری سال ۱۳۹۵گفت: اطلاعاتی از قبیل خودرو، اینترنت وغیره در این سرشماری پرسیده نمیشود چرا که آنها را در پایگاههای ثبتی نیز میتوانیم به دست آوریم. در اول سوالهایی مانند اینکه افراد بیمه دارند یا خیر و یا اینکه چه نوع بیمهای دارند و مهاجرت در سطح شهر در پرسشنامهها گنجانده شده است.
بنابراین گزارش، هشتمین سرشماری آمار نفوس و مسکن ایران قرار است به صورت دو مرحله ای انجام شود. روش اینترنتی از 3 مهر تا 24 مهر و روش خانه به خانه و مراجعه حضوری ماموران آمارگیری از 25 مهر تا 25 آبان 1395 انجام خواهد شد.