امروز: جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/22]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 1751 تاریخ انتشار: شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۱:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

مدیرعامل بانک سپه خبر داد؛

کمبود سرمایه برای ما مشکلاتی ایجاد کرده / 1700 میلیارد تومان از دولت مطالبات داریم/6 هزار میلیارد تومان در بخش مختلف پرداخت کرده‌ایم

سیدکامل تقوی‌نژاد مدیرعامل بانک سپه بااشاره به آمار پرداخت تسهیلات در این بانک گفت: در 9 ماهه 92 حدود 6 هزار میلیارد تومان در بخش مختلف پرداخت کرده‌ایم، در بخش کشاورزی 75 درصد افزایش عملکرد داشته‌ایم. که برای این بخش دو هزار و 300 میلیارد تومان از بخش ریالی صندوق استفاده شده است .
کمبود سرمایه برای ما مشکلاتی ایجاد کرده / 1700 میلیارد تومان از دولت مطالبات داریم/6 هزار میلیارد تومان در بخش مختلف پرداخت کرده‌ایم

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرایران، نشست خبری «سیدکامل تقوی‌نژاد» مدیرعامل بانک سپه صبح امروز با حضور اصحاب رسانه به مناسبت ایام دهه فجر در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.

دراین نشست خبری«سیدکامل تقوی‌نژاد» مدیرعامل بانک سپه اظهار داشت: یکی از برنامه‌های جدی بانک سپه اصلاح مازاد برداشت از بانک مرکزی است، البته در سه الی چهار ماه گذشته میزان برداشت از بانک مرکزی به حداقل ممکن رسیده ولی در برنامه داریم که طی ماه‌های آینده به صفر برسد. مطالبات معوق ما سه هزار و 400 میلیارد تومان است که این معوقات مربوط به اشخاص حقیقی و حقوقی بوده که در همین رابطه 250 گروه از افرادی که بالا‌ترین میزان بدهی بانک سپه دارند شناسایی و طبقه بندی کرده‌ایم.

مدیرعامل بانک سپه تصریح کرد: بالا‌ترین بدهی 150 میلیارد تومان است که متعلق به شرکت دولتی بوده و همچنین 120 میلیارد تومان دیگر معوقه کلان بانک سپه است که متعلق به شرکت غیردولتی بوده است؛ بانک سپه گروه‌های مختلف را به اشکال مختلف تشکیل داده که ابتدا از طریق مذاکره با بدهکاران کلان وارد صحبت شود و آن‌ها به پرداخت بدهی تشویق کند اما برخی از افراد که از‌‌ همان ابتدا قصد بازپرداخت بدهی خود را نداشتند شناسایی کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: رایزنی‌هایی با کانون وکلا، قوه قضاییه و موسسات ساماندهی مطالبات معوق به منظور کاهش معوقات این بانک انجام شده و اراده دولت در کاهش معوقات بانکی است. ضمن اینکه ما 1700 میلیارد تومان از دولت مطالبات داریم که قرار بود بخشی از آن از طریق واگذاری اصل 44 پرداخت شود که در همین رابطه 37 میلیارد تومان به بانک سپه پرداخت شد. همچنین قرار بود از واگذاری هلدینگ خلیج فارس 1000 میلیارد تومان دریافت کنیم ولی هنوز این امر محقق نشده است.

تقوی‌نژاد با اشاره به اقدامات انجام شده در بانک سپه برای خرید تضمینی گندم، گفت: در سال 92 دو هزار و 400 میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت شده است و شرکت بازرگانی دولتی هم اکنون در حال تعریف سامانه آرد در بانک سپه می‌باشد تا از این پس آرد از سیلو تا نانوایی توسط این بانک حمایت شود.

وی با اشاره به تحریم بانک سپه توسط سازمان ملل، اظهار داشت: مذاکراتی را با افراد عالی رتبه نظام و همچنین ارشدان تیم مذاکره کننده ایرانی داشتیم و به آن‌ها طرحی را ارائه دادیم که می‌تواند علاوه بر لغو تحریم بانک سپه موجب لغو تحریم سایر بانک‌ها شود و مذاکرات و پیگیری‌های توسط وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی با وزارت امور خارجه انجام شده که امیدواریم عملی شود.

مدیرعامل بانک سپه از زیان ده بودن این بانک در سال 91 خبر داد و گفت: بانک سپه درسال گذشته زیان ده بوده که بخشی از آن بخاطر مصوبات مجمع عمومی بانک بخشی به خاطر افزایش هزینه و بخشی به خاطر تحریم و قطع ارتباط با مشتریان ارزی بوده است؛ اما تلاش داریم سال 92 از زیان خارج شویم. سرمایه بانک سپه 850 میلیارد تومان است که این کمبود سرمایه برای این بانک مشکلاتی ایجاد کرده است. درواقع کمبود سرمایه مشکلاتی را برای ورود به طرح‌های بزرگ ایجاد کرده است.

وی تاکید کرد: وزیر اقتصاد پیشنهادی را در لایحه بودجه 93 مبنی بر افزایش سرمایه بانک‌ها از محل مطالبات دولت از حساب ذخیره ارزی ارائه کرده که توسط کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده است و منتظر بررسی آن در صحن علنی مجلس هستیم. و مطالبات این بانک از محل حساب ذخیره ارزی به ارزش 2/1 میلیارد دلار است و با مصوبه شورای پول و اعتبار این رقم به سرمایه بانک اضافه می‌شود. همچنین برنامه داریم افزایش سرمایه بانک را به میزان 60 هزار میلیارد ریال از محل تجدید دارایی ها انجام دهیم.

تقوی‌نژاد عنوان داشت: از 1800 شعبه بانک سپه 1200 شبعه با مشکلاتی مواجه است و شاخص سوددهی آنها پایین بوده به همین دلیل در صدد جابجایی شعب در نقاط مختلف هستیم و قیمت تمام شده پول برای بانک‌های دولتی بالاست ضمن اینکه الآن موسساتی که مجوز قانونی ندارند به خاطر سودهای بالا جذب منابع بالایی دارند.

وی در ادامه به ارائه آمار پرداخت تسهیلات در این بانک اشاره کرد و افزود: در 9 ماهه 92 حدود 6 هزار میلیارد تومان در بخش مختلف پرداخت کرده‌ایم، در بخش کشاورزی 75 درصد افزایش عملکرد داشته‌ایم. که برای این بخش دو هزار و 300 میلیارد تومان از بخش ریالی صندوق استفاده شده است؛ همچنین برای بخش صنعت 3 هزار میلیارد تومان و نوسازی بافت‌های سنتی 700 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

مدیرعامل بانک سپه در ادامه درباره اینکه آیا منابع نیروهای مسلح همچنان در بانک سپه وجود دارد یا خیر، هم یادآورشد: الزام ماده 92 قانون برنامه به این است که دستگاه‌های دولتی حساب‌های خود را در بانک دولتی داشته باشند. اما اخیرا اختلاف نظری در بانک مرکزی بوجود امده که تمام حساب‌های دولتی باید از بانک‌های دولتی خارج و به حساب بانک مرکزی واریز شوند و الآن حساب‌های نیروهای مسلح در بانک سپه است ولی یک شب بیشتر نمی‌ماند و سریع منتقل می‌شود. بنابراین بانک سپه سودی از این محل نمی‌برد.

وی با اشاره به فعالیت ارزی بانک سپه در سالهای قبل از تحریم، گفت: در سال 85 در بخش ارزی خیلی فعال بودیم به نحوی که از 30 میلیارد دلار عملیات ارزی کشور هفت و نیم میلیارد دلار از طریق بانک سپه انجام می‌شد ولی بعد از تحریم دیگر نتوانستیم در فعالیت‌های ارزی عملیات قابل مشاهده‌ای داشته باشیم و بانک سپه برای رفع نیازهای ارزی خود از بانک‌های مسکن و کشاورزی کمک گرفته  و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی سه و نیم میلیارد دلار استفاده شده است؛ همچنین در صنایع بالادستی نفت، پتروشیمی و نیرو فعالیت‌هایی را داشته‌ایم.

 

 

 

آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب