امروز: یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ [2024/11/24]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 17546 تاریخ انتشار: پنج شنبه ۱ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

برترین دانشگاه‌های جهان در سال ۲۰۱۶/ جایگاه دانشگاه‌های ایران کجاست؟

خبرایران:گزارش سالانه رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی جهان در سال ۲۰۱۶ منتشر شد.
برترین دانشگاه‌های جهان در سال ۲۰۱۶/ جایگاه دانشگاه‌های ایران کجاست؟
به گزارش خبرایران ، نشریه آموزش عالی تایمز در گزارش سال جاری در مورد رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی،  ۹۸۰ دانشگاه در ۷۰ کشور جهان را مورد بررسی قرار داد.
دو ملاک کیفیت آموزشی و اعتبار یا شهرت جهانی در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در نظر گرفته می‌شود. نشریه آموزش عالی تایمز در گزارش امسال نوعی منطقه‌بندی را هم تهیه کرده که شامل رتبه‌بندی دانشگاه‌های کشورهای آسیایی و دانشگاه‌ها در کشورهای رو به رشد است.
در رتبه‌بندی از لحاظ کیفیت آموزشی، سیزده شاخص در نظر گرفته است. علاوه بر این، به هر دانشگاهی امتیازاتی از نظر کیفیت تدریس (۳۰ درصد کل امتیازات)، نگرش بین‌المللی (۷٫۵ در صد)، کسب درآمد از طریق ارتباط با صنایع (۴٫۵ درصد)، کیفیت و دامنه تحقیقات (۳۰ درصد) و استناد به عنوان منبع و مرجع (۳۰ درصد) داده می‌شود.
معیارهای دیگری مانند تعداد دانشجو، نسبت دانشجو به استاد، درصد دانشجویان و پژوهشگران خارجی و نسبت دانشجویان زن به مرد در باره دانشگاه‌های مورد نظر نیز مد نظر قرار گرفته است.
در رتبه‌بندی نشریه آموزش عالی تایمز، دانشگاه آکسفورد (انگلیس)، از لحاظ کیفی در رده اول قرار دارد و موسسه تکنولوژی کالیفرنیا (آمریکا) ، دانشگاه استانفورد (آمریکا)، دانشگاه کمبریج (انگلیس)، انستیتو تکنولوژی ماساچوست (ام آی تی)، دانشگاه هاروارد، دانشگاه پرینستون (آمریکا)، امپریال کالج دانشگاه لندن (انگلیس)، انستیتو تکنولوژی زوریخ (سوئیس)،دانشگاه کالیفرنیا در برکلی (آمریکا)، دانشگاه شیکاگو (آمریکا)،دانشگاه ییل (آمریکا)،دانشگاه پنسیلوانیا (آمریکا)،دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس (آمریکا)، یونیورسیتی کالج دانشگاه لندن (انگلیس)، دانشگاه کلمبیا (آمریکا)، دانشگاه جان هاپکینز (آمریکا)، دانشگاه دوک (آمریکا)، دانشگاه کرنل (آمریکا)، دانشگاه نورث وست (آمریکا) و  رده های دوم تا بیستم را در اختیار دارند.
هفت دانشگاه ایران از لحاظ کیفی در میان ۹۸۰ دانشگاه مورد بررسی دیده می‌شوند. این دانشگاه‌ها عبارتند از دانشگاه علم و صنعت و سپس دانشگاه صنعتی شریف (هر دو در رده ۵۰۱ تا ۶۰۰ دانشگاه اول)، دانشگاه امیر کبیر، دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه خواجه نصیر طوسی، دانشگاه شیراز و دانشگاه تهران (رده ۶۰۱ تا ۸۰۰ دانشگاه)، و دانشگاه‌های فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج، شهید بهشتی تهران، دانشگاه یزد و دانشگاه زنجان (رده ۸۰۰+ دانشگاهی) نیز در این رتبه‌بندی به چشم می‌خورند.
درمورد دانشگاه علم و صنعت ایران، که بهترین دانشگاه ایران از لحاظ کیفیت شناخته شده، امتیاز کل ارائه نشده؛ اما در سایر زمینه‌ها، امتیازات این نهاد علمی عبارتست از ۲۳٫۲ از نظر کیفیت آموزش، ۱۳٫۹ از نظر نگرش بین‌المللی، ۴۱٫۸ از نظر کسب درآمد از صنایع، ۲۳٫۷ از نظر تحقیقات.
مقایسه رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های جهان در سال ۲۰۱۵ با سال گذشته، تغییراتی را نشان می‌دهد. سال گذشته موسسه تکنولوژی کالیفرنیا  در رده اول قرار داشت و رده دوم به و رده سوم به دانشگاه آکسفورد و دانشگاه استنفورد تعلق داشت.
دانشگاه‌های ایران نیز تغییراتی را در رتبه‌بندی خود مشاهده کردند که چندان مثبت نبود. در گزارش سال ۲۰۱۵ نشریه آموزش عالی تایمز، دانشگاه علم صنعت و دانشگاه شریف در رتبه ۴۰۱ در میان ۵۰۰ قرار داشتند؛ اما امسال به رده ۵۰۱ تا ۶۰۰ تنزل کردند.
در بخش دیگری از گزارش سال جاری، دانشگاه‌ها از لحاظ “شهرت و اعتبار بین‌المللی” رتبه‌بندی شده است. در این رتبه‌بندی ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان مورد بررسی قرار گرفت که دانشگاه هاروارد در رده اول قرار دارد و پس از آن، انستیتو تکنولوژی ماساچوست، و دانشگاه‌های استانفورد، کمبریج، آکسفورد، کالیفرنیا در برکلی، پرینستون، ییل، کلمبیا، انستیتو تکنولوژی کالیفرنیا، دانشگاه شیکاگو و دانشگاه توکیو قرار دارند. این رتبه‌بندی براساس نظرسنجی از استادان و دانشجویان دانشگاه‌های عمده جهان تهیه شده است.
 
باشگاه خبرنگاران جوان
 
مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب