خبرایران:قائم مقامان شهرداران مناطق 7 الی 22 طی حکمی به عنوان دبیران ستاد بازآفرینی پایدار مناطق منصوب شدند.
به گزارش خبرایران از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، اولین جلسه دبیران ستاد بازآفرینی پایدار مناطق با حضور دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران، قائم مقام معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، قائم مقامان شهرداران مناطق و جمعی دیگر از معاونان و مدیران برگزار شد.
عبادالله فتح اللهی، دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران هدف از تشکیل این جلسه را تبیین جایگاه و نقش دبیران ستاد بازآفرینی پایدار مناطق به منظور تکمیل حلقه های مدیریت هماهنگ نوسازی عنوان کرد.
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران در این جلسه با بیان این که واحد نوسازی بافت های فرسوده، محله است نه پلاک یا بلوک، خاطرنشان کرد: 32 دستگاه اجرایی در تحقق اهداف نوسازی در بافت های فرسوده مسئولیت دارند تا نوسازی طبق استانداردهای مورد قبول صورت گیرد.
فتح اللهی ضمن اشاره به هماهنگی ایجاد شده میان مجموعه های داخلی شهرداری تهران برای نوسازی، اظهار داشت: در سال های گذشته دولت اولویت کاری خود را در زمینه نوسازی بر ساخت مسکن مهر متمرکز کرده بود، اما خوشبختانه نوسازی بافت های فرسوده در دولت یازدهم بیشتر مورد توجه واقع شده و تشکیل ستاد ملی بازآفرینی نیز این امید را در همه لایه های مدیریت شهری به وجود آورده که هر چه در توان دارند تحت مدیریتی هماهنگ به نهضت و جهشی بزرگ در نوسازی بافت های فرسوده تبدیل نمایند.
وی تصریح کرد: با توجه به زیرساخت ها، پتانسیل ها، جایگاه حقوقی، امکانات و مجموعه مسائلی که در کلانشهر تهران وجود دارد، مقرر شد مسئولیت ستاد بازآفرینی کلانشهر تهران بر عهده شهرداری تهران قرار گیرد.
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران ضمن تقدیر و تشکر از همکاری وزارت راه و شهرسازی، استانداری تهران، شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، یادآور شد: معاونین استانداری همراه با معاونین شهرداری مسئولیت کمیته های زیرمجموعه ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران را برعهده گرفته اند و با روحیه متواضعانه به این عرصه ورود پیدا کرده اند.
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اعلام این که 15درصد جمعیت شهر تهران معادل یک میلیون و 115 هزار نفر ساکن بافت های فرسوده هستند و تراکم جمعیت در این بافت ها حدود 3 برابر تراکم جمعیت در سایر نقاط شهر است، عنوان کرد: این آمار گویای کمبود و فقر سرانه های خدماتی در بافت های فرسوده است.
فتح اللهی در بخش دیگر از سخنان خود به ارائه توضیحاتی در خصوص بسته های تشویقی و وام نوسازی پرداخت و خاطرنشان کرد: بسته های تشویقی با رویکرد ارتقا کیفیت زندگی ساکنان بافت های فرسوده تدوین شده اند فلذا بیشتر فشار در بحث یارانه ها بر روی مبانی مالی تنظیم شده است نه مبانی اعطای تراکم.
به گفته این مقام مسئول، ارائه بسته های تشویقی جدید باعث کاهش 25 الی 35 درصدی نرخ ساخت و ساز در بافت های فرسوده می شود که از نظر ملی با سیاست کلی کنترل تورم دولت هماهنگ بوده و نقش بسزایی در رونق ساخت و ساز و بازار مسکن خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به این که رویکرد و هدف نوسازی، نوسازی یک محله می باشد، از تشکیل ستادهای بازآفرینی پایدار مناطق در مناطق 7 الی 22 خبر داد و گفت: ریاست ستاد بازآفرینی پایدار منطقه بر عهده شهردار منطقه و دبیری آن بر عهده قائم مقام شهردار منطقه می باشد.
فتح اللهی با اشاره به این که سه کارگروه در زیر مجموعه ساختار ستادهای بازآفرینی پایدار مناطق تشکیل می گردد، گفت: ستادهای مناطق می توانند جهت گره گشایی از موانع نوسازی در منطقه از جمله مسائل و مشکلات حقوقی، ثبت اسناد و املاک و غیره از ظرفیت های موجود در ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران در راستای تحقق اهداف نوسازی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان ساکن در بافت های فرسوده استفاده نمایند.
وی از دبیران ستادهای بازآفرینی پایدار مناطق خواست تا از امکانات دستگاه های مختلف برای تأمین زیرساخت های خدماتی در محلات فرسوده بهره گرفته تا در کنار نوسازی محله و نوسازی محل کسب و کار ساکنان بافت های فرسوده، سرانه های خدماتی مورد نیاز محلات نیز تأمین شود.
احسان کاظم نیا، قائم مقام معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران نیز ضمن ابراز خرسندی از فصل مشترک همکاری با دبیران ستاد بازآفرینی پایدار مناطق، خاطرنشان کرد: ما در شهرداری اگر بخواهیم خدمات و سرویس خوبی به شهروندان ارائه دهیم ناچار هستیم بصورت تمام و کمال به بحث نوسازی بافت های فرسوده توجه کنیم.
قائم مقام معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران در این باره افزود: در سرویس نگهداشت شهر و ارائه خدمات شهری در بافت های فرسوده دچار مشکل هستیم و ارائه خدمات و سرویس دهی در مباحثی از جمله نگهداشت شهر، نظافت و بهداشت، سیستم های مکانیزه جمع آوری زباله، مباحث ایمنی و غیره در بافت های فرسوده به دلیل ویژگی ها و ماهیتی که دارند، به درستی امکان پذیر نیست.
کاظم نیا ضمن تأکید بر ضرورت داشتن نگاه کیفی به بافت های فرسوده، عنوان کرد: نگاه ما به بافت های فرسوده نباید نگاه درصدی، کمی و جمعیتی باشد، شهر همانند موجود زنده ای است و چنانچه بخشی از آن دچار مشکل و گرفتاری باشد، کل شهر را فلج می کند و هرگونه اختلال در بافت های فرسوده نیز، تمام شهر را تحت الشعاع قرار می دهد.
وی افزود: مشکل ما در بافت های فرسوده در 5 حوزه مهم خدمات شهری، اجتماعی، شهرسازی، فنی و عمرانی و حمل و نقل و ترافیک از سایر حوزه ها جدی تر است.
قائم مقام معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران ضمن تقدیر و تشکر از اقدامات سازمان نوسازی و تجربیات ارزشمند مهندس فتح اللهی در مجموعه مدیریت شهری، تصریح کرد: برنامه ای که به منظور نوسازی بافت های فرسوده تدوین شده بسیار منسجم و مفصل تر از برنامه های پیشین است که فهم موضوع در آن به خوبی اتفاق افتاده و نیاز به همت همکاران در پیشبرد این مهم دارد.
کاظم نیا ضمن تأکید بر مد نظر قرار دادن خروجی اقدامات ستادهای بازآفرینی پایدار مناطق در ارزیابی عملکرد مناطق، تصریح کرد: انتظار من از دبیران ستادهای بازآفرینی پایدار مناطق این است که این کار را جزء وظایف اصلی خود در منطقه قرار دهند.
آیدین رزقی، مدیر دبیرخانه ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران نیز در این جلسه به ارائه گزارشی جامع پیرامون ساختار، اهداف، اقدامات، برنامه ها، کمیته ها و کارگروه های ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران پرداخت.
در خاتمه این جلسه دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اعطا احکام مربوطه قائم مقامان شهرداران مناطق 7 الی 22 را به سمت دبیر ستاد بازآفرینی پایدار منطقه منصوب نمود.