خبرایران:معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به سیاست ابلاغی خانواده توسط مقام معظم رهبری درباره ایجاد سازوکارهای لازم برای ارتقای سلامت همهجانبه خانوادهها از حمایت این سازمان از خانوادههای دارای فرزندان چندقلو خبر داد.
به گزارش خبرایران، حسین نحوینژاد با اشاره به ماده 16 سیاست ابلاغی خانواده توسط مقام معظم رهبری درباره ایجاد سازوکارهای لازم برای ارتقای سلامت همهجانبه خانوادهها بهویژه سلامت باروری و افزایش فرزندآوری، اظهار کرد: در بحث سلامت اجتماعی در حوزه باروری با توجه به توصیههای مقام معظم رهبری، یکی از کارهایی که بهزیستی از سال گذشته پیگیری میکند، حمایت از خانوادههای دارای فرزندان چندقلو است؛ زیرا یکی از معضلات این خانوادهها این است که به صورت ناگهانی، صاحب چند نوزاد میشوند و در رابطه با نگهداری و هزینههایی که این نوزادان دارند دچار مشکل میشوند.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: در این زمینه آییننامهای نوشته و ابلاغ شده و در استانها از خانوادههایی که چنین فرزندانی دارند حمایت میشود؛ نکته دیگر درباره خانوادههایی است که دارای فرزندان معلول هستند که حمایت از این خانوادهها نیز در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین اولویت ساخت و تحویل مسکن با خانوادههایی است که بیش از دو معلول دارند که در همین رابطه با بنیاد مسکن و مستضعفان قراردادی منعقد شده و تفاهمنامهای مبنی بر کمک 30 میلیون تومانی این نهادها و بهزیستی وجود دارد تا این خانهها برای خانوادههای پرجمعیت دارای معلول این هرچه سریعتر ساخته و واگذار شود.
وی، تصریح کرد: مسئله دیگر درباره سلامت باروری بحث مشاورههاست یعنی ما بتوانیم مشاورههایی داشته باشیم که فرزندان سالمی در خانوادهها متولد شوند و اگر احتمال خطری وجود دارد از این احتمال آگاه باشند؛ به همین منظور 250 مرکز مشاوره ژنتیک در کشور راهاندازی شده و فعالیت میکنند؛ تلاش ما این بوده که در برنامه ششم توسعه بتوانیم این کار را اجباری کنیم که خوشبختانه مجلس با این پیشنهاد موافقت کرده و به نظر میرسد این پیشنهاد عملیاتی شود.
نحوینژاد، متذکر شد: به دنبال عملیاتی شدن این پیشنهاد، اعتبارات خاصی نیز در نظر گرفته میشود تا خانوادهها از نظر مالی متحمل فشار نشوند بهخصوص خانوادههایی که ریسک فرزند معلول در آنها زیاد است، بتوانند از این خدمات ویژه استفاده کنند؛ نکته دیگری که وجود دارد این است که نسل جدید بهویژه با رویکردی که در ایران ایجاد میشود لازم است که نسل پویایی باشند که بتوانند برای آینده کشور مفید باشند.
معاون امور توانبخشی بهزیستی کشور با اشاره به ماده 15 سیاستهای ابلاغی خانواده درباره اتخاذ روشهای حمایتی و تشویقی مناسب برای تکریم سالمندان در خانواده و تقویت مراقبتهای جسمی و روحی و عاطفی از آنان، تصریح کرد: متأسفانه در حال حاضر در برخی نقاط شاهدیم که شکاف بین نسلی ایجاد شده و در خانواده میان سالمندان، جوانان و نوجوانان نوعی افتراق ایجاد شده است.
نحوی نژاد افزود: به همین واسطه طرحهایی تحت عنوان توانمندسازی سالمندان وجود دارد که سعی میکنیم مهارتهای ارتباط شخصی بهویژه با نسلهای بعدی را به آنها آموزش دهیم تا بتوانند در نگهداری کودکان نیز کمک کنند؛ زیرا امروزه بسیاری از والدین شاغل هستند و متولد شدن فرزند جدید میتواند آنها را از ساعت کاری خود دور کند.
وی در پایان یادآور شد: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری درباره سالمندان و معلولان تأکید شده که به همین واسطه نقشه راه سالمندی کشور را تدوین کردیم و بحث معلولان و توانبخشی را سرلوحه کار خود قرار دادیم تا به کمک وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی بتوانیم در مسیر آموزش و فرهنگسازی برای معلولان و سالمندان حرکت کنیم؛ در همین راستا مراکز تخصصی برای اتیسم، آلزایمر، بیماریهای خاص روانی و ... راهاندازی شده و به دنبال تخصصی شدن خدمات بهزیستی هستیم.