خبرایران:322 هزار عنوان كتاب در 2 سال گذشته به مناسبت هفته كتاب، كتابخواني و كتابدار به كتابخانههاي مناطق محروم كشور توسط ناشران اهدا شده و امسال هم استقبال چشمگيري از اين برنامه صورت گرفته است.
به گزارش خبرایران از ستاد خبري نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، نادر قدياني، رئيس هيئت مديره انجمن فرهنگي ناشران كتاب كودك و نوجوان و مدير انتشارات قدياني با اعلام اين خبر گفت: «2 سال قبل در هفته كتاب، كتابخواني و كتابدار، انجمن فرهنگي ناشران كتاب كودك و نوجوان براي اهداي كتاب به كتابخانههاي مناطق محروم كشور فراخوان داد. همان سال علاوه بر اهداي كتاب توسط ناشران كودك و نوجوان، فراخوان به شكل عمومي درآمد و ناشران زيادي در اين برنامه شركت كردند. در سال اول توانستيم 132 هزار عنوان كتاب را اهدا كنيم.»
وي با اشاره به استقبال بيشتر ناشران در سال دوم اين فراخوان گفت: «فراخوان سال دوم منجر به جمعآوري حدود 200 هزار عنوان كتاب شد. حدود 90 درصد اين كتابها را در اختيار نهاد كتابخانههاي عمومي كشور قرار داديم تا با برنامهريزي و مديريت مسئولان اين نهاد، كتابها به كتابخانههاي مناطق محروم كشور فرستاده شود. 10 درصد باقيمانده كتابهاي اهدايي را هم خود انجمن به كتابخانههاي كه نياز به اين منابع داشتند فرستاد.»
قدياني با اشاره به اينكه در چند روز ابتدايي فراخوان امسال حدود 40 هزار عنوان كتاب به انجمن فرهنگي ناشران كتاب كودك و نوجوان رسيده است افزود: «هماكنون كتابها در حال جمعآوري است و با توجه به اينكه ناشران بيشتر در اين هفته كتابهاي اهدايي خود را به انجمن ارسال ميكنند پيشبيني ميكنيم كه استقبال از اين فراخوان در هفته كتاب، كتابخواني و كتابدار امسال بيشتر شود. ناشران در 10 روز آينده فرصت دارند در اين فراخوان شركت كرده و كتابهاي اهدايي خود را ارسال كنند. كتابهايي هم كه به دست ما رسيده در همه حوزهها بوده است كه بايد در روزهاي آينده، فهرستبرداري و تفكيك شوند.»
مدير انتشارات قدياني كه ناشر كتابهاي حوزه كودك و نوجوان محسوب ميشود درباره چگونگي ترويج فرهنگ كتابخواني در جامعه گفت: «راهكارهاي زيادي تا به حال براي ترويج فرهنگ كتابخواني و افزايش سرانه مطالعه در كشور به اجرا درآمده است. بخشي از مهمترين اين برنامهها هم توسط نهاد كتابخانههاي عمومي كشور اجرا شده كه جاي تقدير دارد. خوشبختانه نميتوان انكار كرد كه فضاي كتابخواني در كشور در سالهاي اخير رو به جلو بوده است. بايد سراغ تجربههاي جديدتر هم برويم. مثلا در بسياري از پاركهاي و بوستانهاي شهري، فضاها و امكاناتي براي استراحت، ورزش و تفريح مردم در نظر گرفته شده است. زمين بازي كودكان، ميزهاي شطرنج و تنيس روي ميز، تجهيزات ورزشي و... جزو همين امكانات هستند. اما خب در همين پاركها و بوستانها، كتاب در دسترس نيست. در برخي از بوستانها، كتابخانه داريم، اما محدود است و در ساعتهاي مشخصي هم كار ميكنند. پيشنهادم اين است كه امكاناتي در اين فضاهاي شهري تعبيه شود تا كتاب در دسترس مردم قرار گيرد. طوري هم برنامهريزي شود كه مردم بتوانند اين كتابها را با خود برده و دوباره به پارك برگردانند. اين كار در بسياري از كشورهاي دنيا رايج است و ما هم ميتوانيم با اجراي آن به ترويج فرهنگ كتابخواني كمك كنيم.»
وي عملكرد نهاد كتابخانههاي عمومي كشور در سالهاي اخير را بسيار مثبت و رو به جلو ارزيابي كرد و افزود: «ارتباط ناشران با اين نهاد بسيار خوب است. در همين فراخوان اهداي كتاب به مناطق محروم، نهاد كتابخانههاي عمومي به كمك انجمن فرهنگي ناشران كتاب كودك و نوجوان آمده است. توزيع اين كتابها به مناطق محروم توسط نهاد انجام ميشود كه انجمن از عملكرد نهاد در اين زمينه بسيار راضي است. خوشبختانه نهاد در 2 سال گذشته گزارشي هم از محل توزيع اين كتابهاي اهدايي به انجمن داده است.»
مدير هيئت مديره انجمن فرهنگي ناشران كتاب كودك و نوجوان در پايان گفت كه كتابهاي اهدايي پس از هفته كتاب به مناطق محروم و كمتر برخوردار كشور ارسال ميشود.