امروز: یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ [2025/04/06]
ما را در فیسبوک دنبال کنید ما را در توییتر دنبال کنید ما را در گوگل پلاس دنبال کنید خروجی RSS جستجوی پیشرفته سایت پیوندهای سایت
کد خبر: 18487 تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۴:۱۴:۱۰ بعد از ظهر نسخه چاپی

علی نيكنام در مراسم تقدير از كتابداران اعلام کرد؛

کتابخانه‌های ما دریک سال گذشته به شبکه اینترنت متصل شدند/2 میلیون و 700 عنوان کتاب در کتابخانه‌های استان تهران داریم/ فضایی صمیمی و پویا درکتابخانه‌ها بوجود آوردیم/ کتابخانه های عمومی استان تهران درهفته کتاب به 153 عدد می رسد

خبرایران: مديركل كتابخانه‌های عموی استان تهران گفت: استان تهران 140 کتابخانه عمومی وجود داشت که امروز این رقم به 147 كتابخانه رسیده وبه زودی با افتتاح چند کتابخانه دیگر تا پایان هفته کتاب این عدد به 153 کتابخانه عمومی در استان تهران می رسد.
کتابخانه‌های ما دریک سال گذشته به شبکه اینترنت متصل شدند/2 میلیون و 700 عنوان کتاب در کتابخانه‌های استان تهران داریم/ فضایی صمیمی و پویا درکتابخانه‌ها بوجود آوردیم/ کتابخانه های عمومی استان تهران درهفته کتاب به 153 عدد می رسد

به گزارش خبرنگارخبرایران، مراسم تقدیرو تجلیل ازکتابداران کتابخانه‌هاي عمومی استان تهران و  اعضای برگزیده اين كتابخانه‌ها، امروز با حضور«زهره ميرحسينی» عضو هیأت علمی گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی، «مهردخت وزیرپور کشمیری »مشاوردبيركل «محمد اله‌ياري فومنی» معاون توسعه كتابخانه‌ها و كتابخواني نهاد کتابخانه های عمومی کشور ،«علی نيكنام»مديركل كتابخانه‌های عمومي استان تهران در هتل انقلاب برگزارو دراین مراسم «علی نيكنام» مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران با اشاره به برگزاری نشست‌های کتابخوان راهکاری برای پویایی هر چه بیشتر کتابخانه‌ها اظهارداشت: در سال گذشته شاهد فعالیت‌های سازنده‌ای در كتابخانه‌های عمومی استان بودیم كه از جمله مهمترين آنها برگزاری500 نشست کتابخوان در کتابخانه‌ها بود.

وی تصریح کرد:برگزاری اين 500 نشست از نظر من اتفاق بزرگی است، چرا که با این اقدام کتابخانه‌های ما از یک قرائتخانه صرف خارج شده و شکل پویایی به خود گرفتند. درضمن با برگزاري اين نشست‌ها، میزان مخاطبان كتابخانه‌ها نیز افزایش پیدا کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران در ادامه از زحمات کتابداران اين استان قدردانی کرد و گفت: «برای من نعمت بزرگی است که امروز در خدمت زحمتکش‌ترین قشر کتابخانه‌های استان تهران هستم. امروز که در هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار قرار داریم اجازه می‌خواهم که قدردان زحمت‌های همه افرادی باشم که در کتابخانه‌ها برای ارتقای فرهنگ کتابخوانی تلاش می کنند. مطمئن باشيد ما تلاش شما عزیزان را می‌بینیم و به آن ارج می‌نهیم.

نیکنام با اشاره به اینکه از سال 93 مسئولیت مديريت کتابخانه‌های استان تهران را به عهده گرفته است ادامه داد: زمانی که عهده‌دار این مسئولیت شدم در استان تهران 140 کتابخانه عمومی وجود داشت که امروز این رقم به 147 كتابخانه رسیده است. به زودی هم شاهد افتتاح چند کتابخانه دیگر خواهیم بود. امید ما این است که تا پایان هفته کتاب این عدد به 153 کتابخانه عمومی در استان تهران برسد. درضمن 23 کتابخانه روستایی در استان تهران داشتیم که این رقم به 25 کتابخانه رسیده است.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران با تأکید بر اینکه روستاهایی اشاره که امکان ساخت کتابخانه در آنها وجود نداشت امروز صاحب کتابخانه سیار شده‌اند، ابراز امیدواری کرد تا با افزایش این ظرفیت، راه برای توسعه این کتابخانه‌ها هموار شود. وی افزود: خوشبختانه تعداد کتابخانه سیار ما تا پایان هفته کتاب به عدد 6 می‌رسد. امیدواریم که با همکاری بیشتر مدیران کتابخانه‌های شهرستان‌های توابع تهران مانند اسلامشهر، بهارستان، شمیرانات و رباط کریم شاهد توسعه روز افزون این نوع کتابخانه‌ها نیز باشیم.

وي با بیان اینکه در این مدت در حوزه عمرانی، فعالیت‌های مطلوب و قابل قبولی انجام شده است، گفت: خوشبختانه در این مدت شاهد تحولات کالبدی و فیزیکی مطلوبی در کتابخانه‌های اين استان بوده‌ایم که بخشی از آن با کمک و همکاری شما کتابداران اجرایی شده است. کتابخانه‌های طالقانی، پیروزی، دهخدا، شهید چمران و فلسطین در 2 سال گذشته احیا شده و مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته‌اند. تعدادی از این کتابخانه‌ها در پایان همین هفته با امكانات و شكل جدید، خدمت‌رسانی را از سر می‌گیرند. تعمیر کتابخانه پارک شهر نیز تا پایان امسال به پایان خواهد رسید.

نیکنام با اشاره به اینکه کتابخانه‌های عمومی در تهران نیاز به بازسازی دارد، ابراز امیدواری کرد با این کار فضای عمرانی کتابخانه ها به استانداردهای موجود نزدیک شود.

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان تهران افزایش خدمات اینترنتی و فناوری های نوین در کتابخانه‌ها را از اولویت‌های برنامه‌های نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور برشمرد و گفت: خوشبختانه در یک سال گذشته تعدادی از کتابخانه‌های ما به شبکه اینترنت متصل شدند و مراجعان این کتابخانه‌ها رضایت زیادی از این خدمات داشتند. با توجه به اینکه این خدمات جزو تقاضای مراجعان کتابخانه‌های ماست در تلاش هستیم تا شرایطی فراهم شود که تمامی کتابخانه‌ها از این امکان بهره مند شوند که برای این منظور 100 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

علی نیکنام آماری نیز از تعداد منابع کتابخانه‌های استان تهران داد و افزود: اکنون 2 میلیون و 700 عنوان کتاب در کتابخانه‌های استان تهران داریم. قصد ما این است که با بروزرسانی این منابع، تعداد آنها را نیز افزایش دهیم. می‌دانیم که در حوزه کتاب‌های مرجع و کلیات، کمبودهایی وجود دارد. بسیاری از کتاب‌های مرجع نیاز به بروز‌رسانی دارند. قول مساعد می‌دهیم که به زودی با کمک شما عزیزان و فهرست‌نویسی از نیاز مخاطبان‌تان، کمبودهای این بخش را نیز برطرف کنیم.

وي به برگزاري نشست رونمایی از کتاب‌های مختلف در بعضی از كتابخانه‌هاي استان اشاره كرد و افزود: نشست شاهنامه‌خوانی، حافظ خوانی و سعدی خوانی در برخی کتابخانه‌های ما در حال اجراست و از آن استقبال خوبی شده است. همکاران دلسوز ما در بخش کودک و نوجوان فعالیت‌هایی از جمله برگزاری کارگاه های قصه خوانی داشته‌اند که شایسته تقدیر است. تلاش ما این بوده که بتوانیم فضایی صمیمی و پویا در کتابخانه‌ها بوجود آوریم و باعث شاداب سازی این محیط شویم. امیدوارم مجموع این تلاش‌ها باعث ترویج روز افزون فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین اقشار مختلف جامعه شود.

 

وزیرپورکشمیری: مطالعه و فرهنگ باید از دوران کودکی در افراد جامعه نهادینه شود

مهردخت وزیرپورکشمیری مشاور دبيركل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور كتابخانه‌ها نیز درادامه مراسم را پايگاه ارتقا‍ء مطالعه در جامعه دانست و از كتابداران خواست بهترين فرصت را براي مراجعان به اين مراكز فراهم كنند.

وی با ابراز خرسندي از حضور در جمع کتابداران و کتابخوانان برگزيده استان تهران گفت: بسیار خرسندم که در جمع 600 نفر از کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان تهران هستم. این اتفاق کمتر پیش می‌آید و باید قدردان مدیرانی باشیم که امروز را برای ما ساختند. امروز دور هم جمع شده‌ایم تا در فضایی صمیمی و بی‌تکلف از کتاب و کتابدار و کتابخانه بگوییم. کتابخانه‌های عمومی، پایگاه ارتقاء سطح مطالعه در جامعه هستند. ما در این مراکز باید بهترین فرصت را برای مراجعان خود بوجود بیاوریم.

وزیرپور با اشاره به اینکه مطالعه و فرهنگ باید از دوران کودکی در افراد جامعه نهادینه شود و تا رسیدن به این نقطه مطلوب هنوز راه طولانی در پیش داریم ادامه داد: فرهنگ خواندن باید ابتدا در خانواده‌ها و سپس در مدارس نهادینه شود. با کتابخوان شدن افراد حاضر در این دو نهاد اجتماعی که خانواده و مدرسه هستند می‌توانیم امیدوار باشیم که در آينده نسل اهل مطالعه‌ای داشته باشیم. اما متاسفانه شاهد کم‌کاری‌هایی در این زمینه هستیم. با رشد شبکه‌های مجازی، فرهنگ استفاده از کتاب کمرنگ‌تر شده است و این ما هستیم که باید افراد جامعه به ویژه والدین و معلمان آموزش و پرورش را با کتاب آشتی دهیم. آنها را تشویق به خواندن کنیم و از آنها بخواهیم این فرهنگ را به کودکان منتقل کنند.

مشاور دبيركل نهاد، ارتباط موثر با معلمان و والدین را از وظایف معنوی کتابداران دانست و گفت: خبر دارم که بسیاری از شما عزیزان بیش از وظایف‌تان عمل می‌کنید. بسیاری از شما در طول سال تحصیلی به مدارس سر می‌زنید و به ترویج کتابخوانی می‌پردازيد. این تلاش‌ها شایسته تقدیر است و امیدوارم این روند به شکل سازمان‌دهی شده‌ای ادامه داشته باشد. ارتباط کتابداران با مدارس می‌تواند نتایج بسیار مطلوبی برای افزایش فرهنگ مطالعه در بین دانش‌آموزان رقم بزند. شما رسالت سنگینی دارید و امیدوارم در این راه با دلسوزی همیشگی‌تان، موفقیت روز افزون داشته باشید.

وي با اشاره به برگزاری نشست‌های کتابخوان در کتابخانه های عمومی گفت: این اتفاق مبارک در بسیاری از کتابخانه‌های ما رخ داده است. نشست کتابخوان قدرت زیادی در ترویج آشنایی و مطالعه با کتاب‌های سازنده داشته است و همکاری شما در زمینه برگزاری این نشست‌ها باعث افتخار ماست. این برنامه موفق در کتابخانه‌های عمومی ادامه خواهد داشت و مطلوب بودن خروجی آن جز با زحمات شما امکان‌پذیر نخواهد بود.

وزیرپور از کتابداران کتابخانه‌های عمومی کشور خواست تا با شرکت در دوره‌های آموزشی نهاد با علوم روز در زمینه ارتباط با مخاطب و ارتباط با دنیای مجازی و بکار گرفتن آن برای خدمات‌رسانی بهتر شرکت کنند. وي در ادامه افزود: این دوره‌ها باید از سوی شما عزیزان جدی گرفته شود. شرکت در این کلاس‌ها می‌تواند باعث تغییر و بهبود روند خدمات‌رسانی کتابداران به مراجعان کتابخانه ها شود. امروز کتابداری موفق‌تر است که فضای مجازی را در خدمت کاری که انجام می‌دهد قرار داده و از آن به عنوان ابزاری برای پاسخگویی مطلوب‌تر به مراجعه‌کنندگانش استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه قرار است نهاد از مدیرانی کمک بگیرد که تحصیلات مرتبط با کتاب و كتابداري داشته باشند، گفت: در آزمون استخدامی هم تأکید ما بر جذب افرادی بود که تحصیلات آنها مرتبط با رشته‌های کتابداری باشد. امیدواریم مجموع این سیاست‌گذاری‌ها باعث بهبود وضعیت کتابداران و خدمات‌رسانی هر چه بهتر آنها در کتابخانه‌های عمومی کشور شود.

بنابراین گزارش، در ادامه این مراسم نیز از کتابداران و اعضای برگزیده کتابخانه های عمومی استان تهران تقدیر شد.  

مطالب پربیننده
آخرین اخبار
© استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع (خبرایران) مجاز می باشد.
طراحی، تولید و اجرا: دلتاوب