خبرایران: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: متاسفانه در جامعهای که زمینه بزرگ شدن بزرگان وجود نداشته باشد آن جامعه رو به افول است.
به گزارش خبرنگارخبرایران، آیین پایانی دومین دوره نشان دهخدا انتخاب کتاب سال اعضای هیات علمی دانشگاههای سراسر کشور ویژه علومانسانی بعد از ظهر امروز25 آبان ماه 1395 با حضور «دکترعلی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «دکترسیدرضا صالحیامیری» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ،«دکتر سید عباس صالحی» معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،«دکترمسعود کوثری» مدیرعامل انتشارات علمی فرهنگی و دبیر جشنواره «نشان دهخدا»،استادان دانشگاهها و اصحاب رسانه در دانشکده علوماجتماعی دانشگاه تهران سالن ابن خلدون برگزار و دراین مراسم«دکترعلی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارداشت: فکر میکنم یکی از کارهایی که باید به آن اهتمام ویژهای داده شود، این است که از علوم انسانی غربتزدایی کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: باعث تاسف است که امروزه کمتر کسی وقت خود را به نوشتن در این حوزه اختصاص میدهد و یکی از مشکلات ما امروزه ناشی از نبود غلبه شیوه زیستن در جامعهای است که هم در داخل و هم در خارج در حال متحول شدن است.
وی خاطر نشان کرد: اگر یک کسری را متصور شویم و در صورت آن نظریهها و راهحلها برای زندگی بهتر یک انسان را تصور کنیم و در مخرج مسائل یک جامعه را بگذاریم، اگر نتیجه آن کمتر از یک باشد با بحران زندگی خوب مواجه هستیم و ابعاد رفتاری انسانها دچار از همپاشیدگی میشود.
دکترربیعی عنوان داشت: مشکل ما در سازمان نیست بلکه در تولید نظریه است. متاسفانه سازمانها رابطه کلاسیک و سنتی بین فقر، طلاق و اعتیاد را جستوجو میکنند، اما با نگاه به آمارهای مراکز مشاوره و سازمان بهزیستی، به خوبی فقدان نظریه برای رابطه دختر و پسر و زن و شوهر در جامعه نمایان میشود. نبود آموزش برای رابطه آنها و نبود آموزش جنسی و یادگیری آن در ایران یک معضل است.
وی افزود: دیگر نمیتوان اعتیاد را در لابهلای حاشیهنشینیها پیدا کرد. بلکه باید آن را درآدمهایی که هیچ درمانی برای دوای درد بیدرمان آنها نیست جستوجو کنیم. حتی گونههای سنتی خودکشی هم تغییر کرده و همه اینها از فقدان نظریه در مشکلات اساسی جامعه احساس میشود و باید نظریههای این مشکلات و معضلات را بشناسیم.
وزیر تعاون، کارو رفاه اجتماعی ابرازداشت: باید علومانسانی را در سیاستگذاریها و زندگی اجتماعی دخیل کنیم. نوشتن کتاب در حوزه علومانسانی کم است و ما به یک نهضت عظیم برای تولید نظریه در علومانسانی نیاز داریم.
وی یادآورشد: متاسفانه ساختارهای اقتصادی ما در هیچ دورهای توانایی تامین معیشت اندیشهسازان را نداشته است و ما باید حداقل آرامش، امنیت زندگی و امنیت معاش را برای نویسندگان فراهم کنیم و من خوشحالم که رئیسجمهور نیز با این نکات کاملا مانوس و اتفاقنظر دارد.
دکترربیعی اضافه کرد: مادی شدن پژوهشها درفضایی که کسی پشتیبانی مالی نمیکند، یک ناچاری است. انسانهایی مانند نجف دریابندی و محمدعلی موحد الگوهای ترجمه و تالیف هستند و انسان تاسف میخورد که این آدمها تکرار نمیشوند. متاسفانه در جامعهای که زمینه بزرگ شدن بزرگان وجود نداشته باشد آن جامعه رو به افول است.
وی تاکید کرد: نمیگویم مقالات ضعف علمی دارند، اما به مدد آنها نمیتوانیم علم جامعه را افزایش دهیم و به کتاب نیاز داریم و امروزه به مدد کپی پیست و کات پیستها پژوهشهایی صورت میگیرد که بسیار تاسفآور است. کتاب یک چارچوب ذهنی دارد و خیلی از چارچوبهای ذهنی ما براساس کتابهایی که خواندهایم شکل گرفته و ادامه پیدا میکند.
دکترربیعی ادامه داد:درایران به دنبال پیشرفت هستیم واین نوشتهها هستند که به ما کمک میکنند.ما حتما برای زندگی بهترهمین نسل وآیندگان نیز نیازمند تولید فکر واندیشه هستیم وباید خریداران آن را به وجود بیاوریم و متاسفانه وضعیت تاسفبار علمی درخیابان انقلاب درجریان است ووقتی در این خیابان راه میرویم و آن وضعیت را مشاهده میکنیم، باید به حال کشورو جامعه تاسف بخوریم و این مشاهده این سوال را پیش میآورد که آیا این وضعیت میخواهد جامعه را نجات دهد.
وی درپایان گفت: وقتی جامعه میخواهد حرکت کند، تنها بعدی که در آن زیاد دیده میشود بعد رشد اقتصادی است، اما به نظر من مشکل ما در سازمان اجتماعی کشور است و باید علومانسانی به کمک آن بیاید تا زندگی اجتماعی را بهتر بیاموزیم و فکر میکنم باید به مدد علوم انسانی کاری کنیم که جامعه ما و مردم بتوانند بهتر زندگی کنند. این روزها کاربردی کردن پژوهشها بیشتر مورد توجه قرار میگیرد، اما این نباید ما را از پژوهشهای بنیادی دور کند.
بنابراین گزارش، دومین دوره کتاب سال اعضای هیات علمی دانشگاههای سراسر کشور با عنوان «نشان دهخدا»روز سهشنبه مورخ 25 آبان ماه سال جاری با حضور اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به کار خود پایان داد.